Opel Astra G 1.7TDI 2001 - Vibracije, vetar, ni sam ne znam

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stolekiki
    CBC Član
    • 12.07.2010
    • 39
    • jagodina

Opel Astra G 1.7TDI 2001 - Vibracije, vetar, ni sam ne znam

Bio sam kod majstora, ali nazalost covek nema vremena trenutno za "problem", a i ne radi bas puno opel

Situacija je sledeca:

Pri brzini od 100-110 autoputam, osecaju se uzasne vibracije, tj zvuk kao da vetar ulazi u kabinu ili zvuk kao da je malo otvoren prozor..
    Malo samo ako se da po gasu, +10-20kmh auto kao da pocne da se odupire i zanosi, trese, kao da ne moze da savlada vetar.

Ranije(zadnjih 7-8meseci koliko ga i imam) je bez problema autoputem isao 130-140 konstanto, ni da oseti, kad se pretice nekad i 150-160, takodje bez ikakvih problema.. Proslog avgusta i do bosne 1500 km, takodje sve bez problema.

Sve sam proverio, i vrata, i sofersajbnu, i stakla, sve izgleda ok!

Ne znam dal' je normalno, ali kad je ugasena ventilacija oseca se kako po malo duva iz onih otvora, ali nista veliko..

Najgore je sto ni sam ne mogu da ocenim problem, osecaj je kao da duva sa svih strana , ali nigde se ne oseca vetar ili vazduh da ulazi, a to ne mogu nikako da "izazovem" po gradu, jer je sve normalno do 100kmh, a vise od toga nemam gde da vozim malo duzi period, tako da ni majstor ne moze da mi pomogne.

Bilo kakav savet je dobrodosao, posto stvarno nemam ideje sta je u pitanju
    Potpis nije po pravilima foruma.
  • aivan
    CBC Senator
    • 28.02.2006
    • 247
    • Bograd, Mirijevo

Re: Opel Astra G 1.7TDI 2001 - Vibracije, vetar, ni sam ne znam

Iz ventilacije je normalno da duva i kada je ugasena, narocito ako ides malo brze.

A za to "zanosenje" .. pa zvuci nezgodno i s obzirom da su svi prozori na mestu i pod pretpostavkom da nemas neku "vazdusnu kocnicu" mora biti da ima neki problem sa vesanjem i trapom.

BTW, da nemas nekakav spojler pozadi?
    Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• stolekiki
      CBC Član
      • 12.07.2010
      • 39
      • jagodina

ma nemam spojlere, zaboravih reci da je karavan

reglaza trapa je odradjena u novembru

osecaj kad se ide brze je kao da ima neki otpor vazduha, i to sa strane, kod vozacevih i suvozahevih vrata, kao da je svakom po malo otvoren prozor(a 100% nije) i cuje se ono brujanje vetra

Comment

• nina996
        CBC Senator XXL
        • 20.03.2009
        • 324
        • leskovac

A da ne bruji lager
        Pirke

Comment

• stolekiki
          CBC Član
          • 12.07.2010
          • 39
          • jagodina

bio kod drugog majstora opet danas, i nabroja mi ladno pola auta da menja, kao "možda je ovo", "da se proba ovo zameni pa će vidimo dalje",...

ne pada mi na pamet da menjam sve redom napamet dok se ne ubode sta je, probacu reglažu trapa da odradim, i druge gume da stavim, pa da onda vidim šta dalje

Comment

• marko8883
            CBC Član
            • 08.06.2010
            • 10
            • beograd

Zameni_ gume 

Comment

• ivanfly1979
              CBC Član
              • 28.02.2011
              • 21
              • Srbija
              • Opel Astra 1.7dti

Slazem se sa Markom, gume ili balansinranje felni... Meni se slicna stvar desavala na Opel Kadett-u kad sam vozio oko 90 km/h ali je prestajalo oko 110 km/h,(vise od 120 nije ni mogao). Sa promenom guma to je prestalo. (S tim sto se kod mene radilo i o brujanju, i o vibracijama koje su se osećale narocito na volanu).

Comment

Working...
              X