Kako zameniti napuklo staklo retrovizora,Astra g

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • izida
    CBC Član
    • 02.07.2008
    • 21
    • beograd

Kako zameniti napuklo staklo retrovizora,Astra g

Pre izvesnog vremena mi je puklo levo staklo od retrovizora,retrovizori su elektricni sa grejacem u sebi,novo staklo sam uzeo u veles-u za 650din.
    Kako da ga zamenim sad,kako skinuti ovo staro,jel ima negde neki video ili slika kako se to montira,pokusavam da iscupam staro ali se plasim da nesto ne pukne...?
  • banekg
    CBC Senator XXL
    • 06.09.2010
    • 1274
    • Nis
    • Toyota Carina e 2.0

Re: Kako zameniti napuklo staklo retrovizora,Astra g

Nema cupanja. Skini ceo retrovizor sa auta, okreni ga naopako i odozdo ces videti malu rupu, kroz koju ces ubaciti odgovarajuci srafciger (neki nemaju rupu, vec se ogledalo gura skroz u gornji polozaj da bi izaslo u donjem delu maksimalno).
    Ogledalo gurni rukom u gornjem delu, tako da donji deo izadje maksimalno napolje, slobodno guraj, cuce se oni zubcanici sa motorica, ali ga ne mozes ostetiti. Sada se odozdo vide mali zarezi u koje se ubacuje srafciger i gura u levo ili desno (to ces morati da probas, jer se ne secam tacno). Tako se pokrece jedan plasticni krug na koji se kopca ogledalo, i kada ga okrenes 1cm u pravu stranu, lagano izvuci ogledalo, i pazljivo skini dve male buksnice za grejac.
    Tako skinuto ogledalo moras odlepiti od plasticnog nosaca, da bi zalepio novo.
    Long Live CBC!!!

Comment

• ribar_r
      CBC Početnik
      • 15.02.2014
      • 2
      • Kumanovo
      • Opel Astra G

Vidim da od 11.04.2011 ovde nije niko nista komentarisao, medjutim kako je meni pre neki dan napuklo staklo na retrovizoru (levom) i kako sam se namucio da ga zamenim, smatram da je aktuelno, te da ce nekom i pomoci.
      Ovako, znaci na mojoj Astri G (Astra II clasic) 1,4 twinport, staklo na retrovizoru sam zamenio samo cupanjem.
      Slusajuci banekg ja sam skinuo celi retrovizor, pri cemu mi je nesto ispalo u vrata (kasnije sam ustanovio da je to neka plasticna tipla). Onda sam morao da rastavim i tapacir na vratima, da bih dosao do te tiple. Na kraju se ispostavilo da je bilo dovoljno na licu mesta da iscupam staklo.
      Znaci zamena stakla (ogledala) na retrovizoru Astre G se vrsi prostim cupanjem, stakla i plastike koja drzi to staklo zajedno, ionako staklo je zalepljeno za tu platiku nekim jakim lepkom, i ako neko zna o kom lepku se radi neka javi. ima tri tacke koje se cupaju, jedna sredisnja i dve sa strane koje su ujedno neki regulatori koje motor okrece i tako se podesava retrovizor - ugao vidnog polja. takodje treba obratiti paznju na zice - kablove za grejac, koji se ukljucuje kad se ukljuci grejanje zadnjeg stakla.
      Prilikom montaze ispravnog staklja treba biti pazljiv pri pritiskanju istog kako se ne bi polomilo. koristio sam jestivo ulje - zejtin, na jabucicama kako bi se to montiralo lakse, a zejtin kasnije se opere priliko prvog pranja auta. Ogledalo ssam zalepio silikonskim kitom, posto nisam nasao originalno, stavio sam obicno do prve prilike kad cu moci da nadjem originalno. Eto, to je to u kratkim crtama, pozdrav.

Comment

Working...
      X