VW PASSAT b3, 1988, 1.8 injection, 107KS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivanb3
    CBC Početnik
    • 16.04.2011
    • 1
    • Smederevo

VW PASSAT b3, 1988, 1.8 injection, 107KS

Pozdrav svima!
    Imam problem sa autom koji me muci vec duze vreme. Prosle zime kada je motor hladan i startuje se, njgovi obrtaji idu od 400 do 3000 obrtaja i tako nerednih nekoliko minuta dok se motor ne zegreje, posle toga radi normalno na 750 - 800 obrtaja. Taj problem je resen, a iskreno pojma nemam kako je to resio majstor, ali znam da ga nije bilo posle. Medjutim ove zime se pojavio slican problem, motor nece da se startuje bez pritiskanja gasa, a po startovanju motor radi na malom boroju obrtaja tako da se gasi, a ponekad radi na 500 obrtaja i trese se. Kada se drzi gas i motor dovede do 1000 - 1250 obrtaja, motor radi odlicno, ali kako se pusti gas, ista prica i ugasi se ili trese. Posle 2 - 3 minuta drzanja na obrtajima koje treba da ima kada je hladan i da doboro odradjuje automatski sauh, motor se zagreje i radi normalno na 750 - 800 obrtaja. Na motoru je zamenjen ECT senznor temperaure rashladne tecnosti, pokusano je sa drugim ispravnim IAC ventilom ler gasa i pokazalo se da radi isto kao onaj koji vec imam, sve komponente su testirane bas po specifikaciji Autodata programa i sve je ispravno i skoro sve vrednositi su kako treba. Jedina vrednost koja nije dobra, tj nije kao ona specificirana je struja koja napaja ventil ler gasa (IAC) kada je odspojen ECT senzor. Ona treba da varira oko 450mA, a kod mene je 1A. Kada se senzor ECT vrati ona ostaje isto 1A, a pri dodavanju gasa pada na 0,5A. Posto sam svasta procitao i video da je moguc problem u ECM jedinici DIGIFANT i otvorio istu nasao sam da je jedna dioda pukla i zamenio sa istom, ali se nije desilo nista. Oprao sam MAF i VAF senzore, leptire u usisnoj grani i opet nista. Sada me interesuje da li neko je imao slicnih problema i kako je resio i da li neko ima elektricnu semu ECM jedinice "Digifant II 037 906 022 AM"?
    Unapred hvala svima, pozdrav!
Working...
X