pozdrav svima ljudi . pre tri meseca sam kupio ovu nivu koja je presla 117000 i u globalu sam bio vrlo zadovoljan autom . nigde nista ne curi ne lupa ne dize temperaturu samo sto je potrosnja plina bila 25l kada vozim u prvoj brzini na teskom terenu ali i to je valjda tu i tamo kao i normalno donekle . jedino je pri voznji na benzinu kad kad malo cimala i gasila se na leru kad joj sauh vratim do kraja . voznja na plinu bez problema . zamenim joj pre par dana filter za gorivo filter za vazduh stavim joj nove bosna svecice(bile su trokrake bosch-ove) i dobro isprskam karburator nekim sprejom karburator kliner i auto krene da zeza . vracao sam i stare svecice ali ista situacija . na plinu jedva radi a kada hocu da krenem javljaju se kao neke detonacije iz karburatora i nema snage da podje . isto i na plinu i na benzinu . proslo je par dana i sad i podjem malo po dvoristu ali je ocigledno da autu fali snaga . redosled kablova bi trebao da bude 1 3 4 2 a kod mene je 1 3 2 4 jer drugacije ne mogu ni da upalim auto . svecice su bile jako prljave kada sam ih ponovo vadio i menjao . sta li sam ja to zeznuo . hvala na odgovorima
lada niva 2001 1.7 karburator
Collapse
X
-
Re: lada niva 2001 1.7 karburator
dosao majstor i namestio sve .. dakle ovako . kablovi su bili lose povezani . jedno malo crevce za vakum napuklo . jedno vece crevce za neki vazduh napuklo . elektricna ler dizna nacisto zapusena . sve to na brzinu posredio . nastelovao i lada radi perfektno i na benzin i na plin .. i sad sam ja radostan naravno .. to kosta 500 din. .. hvala na savetima i odgovorima .. jos sam ga pitao da li bih mogao kada uskoro menjam ulje u motoru da sipem onaj resurs aditiv da kao produzim vek motoru i tako to i tako to i on kaze da samo redovno menjam ulje i filter a da se manem tih carobnih preparata .. pozdrav
Comment
-
-
Re: lada niva 2001 1.7 karburator
Resurs je korektna stvar, kontroliši kardane i pritegnutost donjeg postroja.''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Comment
-
Comment