Astra 1.6i C16NZ, ventilator hladnjaka i lampica ulja...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Astra 1.6i C16NZ, ventilator hladnjaka i lampica ulja...

Pozdrav ljudi,

Juče se zadesih na putu izmeđ Srbobrana i Vrbasa po onoj kišici. Međutim kada sam prešao nadvožnjak na autoputu u smeru prema Vrbasu, kao da je neko poukao liniju, i tu nastade potop. Brisači nisu mogli stići skloniti kišu sa vetrobrana. Prebacih u treću i 50 km/h pa polako do Vrbasa.

Dođoh u stan, isključih kola, sve je OK. Jutros premerim ulje, tačno na polovini između min i max. Uđem u kola, dam kontakt, čujem ventilator hladnjaka odmah upalio i radi. Upalim motor, kad ono lampica za ulje svetli Pa, jbt sada, pre minut ga proverih, i ima ulja. Motor hladan, nije radio 12 sati itd... Naravno ugasim motor, pozovem oca, probamo opet, isto kao i prošli put, samo sada primetih da lampica nivoa ulja treperi...

Povrh svega toga, preminuo mi komšija, pa zaboravih danas na majstora od obaveza itd... Samo se čuh sa dva majstora. Jedan neće uopšte da nagađa dok ga ne vidi, drugi reče da postoji mogućnost da je ECU pokupio vlagu pa da brljavi...Neznam šta bi moglo biti. Ako iko ima ideju, bio bih mu zahvalan da znam da me majstor nezavuče sutra.
  • miskovolvo
    CBC Veteran
    • 22.02.2010
    • 171
    • Aleksinac

Re: Astra 1.6i C16NZ, ventilator hladnjaka i lampica ulja...

voda ti napravila s...nje,bolje skini klemu sa akumulatora dok ne odes kod majstora,modul ventilatora ti je pored prednjeg levog tocka,jedno dobro susenje i bice sve ok

Comment

• rados
      CBC Senator XXL
      • 02.03.2011
      • 539
      • G.Milanovac SRBIJA
      • OPEL ASTRA G Z16XE

pozdrav mb12;koje ti je godiste ova astra jeli to astra F motor monopoint C16NZ.

Comment

• mb12
        CBC Senator XXL
        • 06.11.2006
        • 640
        • Vrbas
        • Mazda 626 2.0 TD

Astra je F, C16NZ monopoint, 55 kW, 1992 godište.

Problem rešen, baš sam to i uradio, juče skinuo klemu i ostavio. Došao majstor, otkačili neki kontakt za hladnjak ( nalazi se kod hladnjaka sa desne strane ( iz kola gledajući ) skroz dole. Dugo smo morali sušiti, oko 20 minuta ukupno ( iz dva tri puta smo )

Za lampicu isto tako, samo što je skroz negde dole otkačio kontakt i isto sušio dobranih 15 minuta. Sada je sve ok. Znači vlaga je bila u pitanju.

Hvala ljudi!

Comment

Working...
        X