RENAULT LAGUNA I,1995godiste 1.8 68KW

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pupaja
    CBC Početnik
    • 03.05.2011
    • 3
    • vojka

RENAULT LAGUNA I,1995godiste 1.8 68KW

Imam problem i nadam se da mi neko mozda moze pomoci. Kupila sam auto pre dve godine i do skoro nisam imala ama bas nikavih problema,cela zima na -100 C pali,ide sve normalno. I pre nekih mesec dana (kisovit dan) auto mi se ugasi na semaforu iz cista mira (dok sam cekala da se otvori semafor) i nije hteo da upali dok se nije ,,ohladio,,. Pre toga u voznji je malo trzao i na semaforu u leru ugasi se. Od tada to pocinje da se ponavlja (do sada par puta) kad je kisovit dan (kao i danas) a kada je lepo vreme uglavnom sve ok ili sam ja tako umislila. Auto je bio i kod majstora par puta,on sve pregledao,probao i ne moze da nadje kvar, pogotovo sto ne pokazuje uvek. Prvo je posumnjao na katalizator i skinuo ga i onda sam vozila jedno dve nedelje bez problema da bi se juce desilo da nece ni da upali sto do sada nije bilo. Posle par pokusaja upalim ga,malo radi pa ga namerno ugasim. Onda probam ponovo i opet nece,par pokusaja i opet jedva upalim. Ostavim ga i posle nekih sat vremena sasvim normalno upali i vozim ne gasi se. A danas krenem na posao, upali iz prve ali kada se malo zagrejao opet se gasi,oseti se u voznji kao da malo izgubi snagu i kada stajem on se gasi.
    Ako je neko imao slicno iskustvo...I need help!! Vec me nervira to sto svaki put kada negde krenem,razmisljam kakvo je vreme ili mozda ce poceti da se desava i kada nije kisa a majstor mi sada nesto spominje neki senzor i u sustini ceka da otkrije konkretan kvar da me nebi izlagao bespotrebnom trosku jer kaze na takvo ponasanje auta utice vise faktora.
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: RENAULT LAGUNA I,1995godiste 1.8 68KW

Zaista mnogo detalja može da prouzrokuje takve probleme i zaista je nezahvalno licitirati,ali hajde da probamo:
    senzor radilice,bobina/kablovi/svećice,vlaga u konektoru motornog računala,loš kontakt u strujnoj instalaciji,neispravan uložak kontakt brave,code ključ/immo box (čini mi se da ih sve lagune od '95.g.p. imaju)...
    Treba dosta truda da bi se našao povremeni kvar. Najbitnije je imati poverenja u svog majstora.
    Neznam da li sam pomogao...

Comment

• pupaja
      CBC Početnik
      • 03.05.2011
      • 3
      • vojka

Hvala Stratosu na pomoci, bio je to senzor radilice (bar se nadam da jeste), zamenjen je pa cu videti sta ce se desavati

Comment

• pupaja
        CBC Početnik
        • 03.05.2011
        • 3
        • vojka

Nije senzor radilice,nazalost. Taman sam mislila da sam resila problem,bio na kompu - pokazao senzor,kupila,zamenila..kad jutros opet stade opet sve isto, malo trza usput i na stajanju se gasi. E pa stvarno vise ne znam sta da radim. A na sve to dok sam verglala da upalim (naravno uvek u sred kolone na semaforu stanem!!!) toliko je pukao auspuh da sam se uplasila i ja i ljudi oko mene. I sad pored toga sto ne znam kada ce mi stati auto niti kada ce se naci i otkloniti pravi kvar jos i auspuh moram da menjam. Bas me je krenulo ovog proleca
        Eto, cisto lakse mi je da jos sa nekim to podelelim svoju muku

Comment

• miskovolvo
          CBC Veteran
          • 22.02.2010
          • 171
          • Aleksinac

Verovatno imas TNG u autu,pa ti se desila tolika detonacija,hoce i na benzin da puca ali retko,zameni kablove,svecice,proveri sistem paljenja,i da znas auto se ne popravlja kada se pokvari,nego se ide na redovni servis na kome se menjaju dotrajali delovi i pojedini sklopovi,otvori kod majstora gde odrzavas auto servisnu knjizicu,pa ces tcno moci da pratis sta si i kad radila na autu,ovako ces non stop imati probleme i nikada neces imati siguran prevoz. PS.na tim Renoima dosta crkavaju bobine,ja sam ih zamenio milion,ali po svemu sto si napisala kako najvise zeza po kisi,najverovatnije sistem paljenja,kolega Stratos ti je sve lepo objasnio

Comment

Working...
          X