saxo 1.5d ne pali

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rider
    CBC Član
    • 05.12.2010
    • 17
    • beograd

saxo 1.5d ne pali

Pozdrav dobri ljudi. U poslednjih 2-3 nedelje pojavljuje se problem, doduse ne tako cesto ali za 3ned od kad se prvi put desio pa do sad se pojavio svega 3,4puta, a problem je sledeci... Auto jednostavno ne pali, ne vergla uopste. Dakle, dam kontakt i kad treba da zavergla on nece, jednostavno ne reaguje na paljenje. Upalim ga ja na gurku bez problema ali nije to resenje. Posle pali normalno izvesno vreme (5, 7, 10 dana, kako kad), vruc, hladan... Neznam sta dovodi da ponovo ne upali normalno, ako neko zna tu sam
    poz
  • dieselman
    CBC Senator XXL
    • 14.11.2005
    • 833
    • tt

Re: saxo 1.5d ne pali

..lako moguce da su cetkice na anlaseru problem.

Comment

• rider
      CBC Član
      • 05.12.2010
      • 17
      • beograd

Da, jos sam zaboravio da kazem da se sve to desava od kad sam zamenio set kvacila, pre toga nista ni nalik tome nije bilo. Mislim da oni nisu nesto dobro vratili na mesto, kad sam posle njihovog servisa video da nisu pritegli 4 srafa koja drze menjac na motor poceo sam da sumnjam na njih ali eto, mozda se i cetkice zalepile..

Comment

• Cvagen
        Banovan
        • 17.04.2010
        • 122
        • Beograd

Kontakt brava završila karijeru.

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

anlaser , ili mozda samo masa od anlasera nije dobro pritegnuta . .brava...

u svakom slucaju takav kvar se vise ili manje lako locira.otprati se struja pa se vidi sta dobiva na anlaser a sta ne.
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• rider
            CBC Član
            • 05.12.2010
            • 17
            • beograd

Sta konkretno treba da se ispita i jel moze to u svojoj reziji? imam podosta alata i nesto vremena pa bi da pogledam sam prvo pa ako ne ide onda da teram kod elektricara

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

da proveris da li ti kontakt brava salje plus na anlaser kada zaverglas.

i da nadjes masu od anlasera i da je ocistis i lepo pritegnes.

das kontakt pa dovedes plus sa akumulatora direktno na mesto gde bi inace dobio sa kontakt brave,ako tako svaki put zavergla i upali
              onda je do kontakt brave ili instalacije koja je oslabila.

pa onda ugradis ovakav rele , da bi vukao anlaser struju za plus direktno sa akumulatora a sa brave da dobija samo signal.
              imao sam takvih problema na bivsem dizel autu (corsa B dizel)..ali to probaj samo ako znas gde sta i kako da spojis.
              najbolje kod autoelektricara.jer mozda je anlaser zreo za remont ..cetkice ..i tako to.
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• rider
                CBC Član
                • 05.12.2010
                • 17
                • beograd

Hvala na odgovoru, jasno mi je u cemu je poenta. Sad samo moram da cekam da mi o5 ne pali pa da ispitam, ovako kad normalo pali ne vredi mi nista napamet da zakljucujem

Comment

Working...
                X