Octavia 1.6 mpi, 75 kW, 2007 g., dihtung glave ili ne?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • drako
    CBC Član
    • 18.05.2011
    • 67
    • Kragujevac

Octavia 1.6 mpi, 75 kW, 2007 g., dihtung glave ili ne?

Dvoumim se danima da li da postavim pitanje i na kraju ću ipak pitati.
    Na čepu od ulja i grlu imam žućkastu emulziju, kao i sitne kapljice vode. Pojavila se par dana nakon kupovine auta , dok je bilo ovo hladno vreme i nakon dužeg puta (120 km) u tazbinu nestala. Nakon par dana vožnje u gradu pojavila se ponovo i ostala i nakon ovih toplijih dana.
    Poseta ovlašćenom servisu se svela na komentar da promenim ulje, jer su u Čačku, gde je auto i kupljen, za vreme velikog servisa sipali Triathlon ulje pa je po njima to problem.
    Auto ne gubi vodu i nema nikakvih tragova u posudi. Creva nisu naduvena, ni kad je motor zagrejan ni kad je hladan. Kada otvorim čep ekspanzione posude dok je motor vruć, čuje se pšššt i podigne se nivo vode za otprilike 2-3 cm a zatim vrati nazad. Ekspanziona posuda je takođe orošena. Ne dimi na auspuhu.
    U leru, dok čekam na semaforu, auto se bez ikakvog pravila povremeno stresa.
    Mišljenje drugog majstora, koji je takođe pregledao auto i koji između ostalog održava par Octavia, je da je problem u čepu ekspanzione posude. Verovali ili ne već 6 dana čekam da stigne taj čep.
    Treći majstor, moj rođak, kaže da vozim i ne razmišljam.
    Da li postoji neki pouzdani metod da se proveri da li je u pitanju dihtung glave da ne otvaram motor bezveze ili da ne bacam pare menjajući ulje ako već moram da radim glavu.
    Pošto je veliki servis rađen bukvalno pre 1000 km, koliko bi otprilike iznela zamena dihtunga glave motora.
    Unapred hvala
  • kristina990
    Banovan
    • 13.04.2009
    • 1066
    • Srbija

Re: Octavia 1.6 mpi, 75 kW, 2007 g., dihtung glave ili ne?

ako ne gubi rashladnu tečnost,sve je u redu samo promeni ulje, nemoj u servisu iz buradi,preporuku si dobio...
    nivo rashladne tečnosti proveravaj na istom mestu,ravnom,ujutro na hladno,markerom zabeleži nivo pa prati,malo odstupanje od par milimetara +- smatraj da je u redu...

Comment

• RANK
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 1635
      • Beograd
      • FIAT MAREA WEEKEND 1

Kada radis to 'pssssst' pazi da ne opeces ruke, opekotine od etilen-glikola tesko zarastaju.

A sto se problema tice, kako si opisao, sve je ok.
      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Promeni ulje i ne beri brigu...i vozi to malo vise...2007-mo-dihtung glave???...koliko ti je presao auto...Cacani su grebici,al vi Kragujevcani ste stvarno cudo

Comment

• drako
          CBC Član
          • 18.05.2011
          • 67
          • Kragujevac

Šta su grebići
          Auto je prešao 116000 km.
          Prvo ću zameniti oba čepa (od ulja i posude za vodu, ako igde u Kragujevcu uspem da ih nađem), a zatim i ulje.
          A auto, ma koliko uživao u njemu, vozim samo kad mi treba.
          Muka mi kad pomislim da će preko svake kapi benzina ova ..., bip, bip, bip, bip - tilt, država da me odere.

Comment

• kristina990
            Banovan
            • 13.04.2009
            • 1066
            • Srbija

ne menjaj original čepove bez veze...

Comment

• nina996
              CBC Senator XXL
              • 20.03.2009
              • 324
              • leskovac

Svaki auto u toku zime pojavi skramu na cepu ulja usled razlika u temperaturi ,zbog kondenzata,cim se otopli vreme to se izgubi.vozi i uzivaj.napravi sad tu relaciju na toplijem vremenu i proveri nece biti ni kapi,a u vecini slucajeva dihtung popusti kad je toplo i vruce
              Pirke

Comment

• RANK
                CBC Senator XXL
                • 28.02.2007
                • 1635
                • Beograd
                • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by drako
                Šta su grebići
                Auto je prešao 116000 km.
                Prvo ću zameniti oba čepa (od ulja i posude za vodu, ako igde u Kragujevcu uspem da ih nađem), a zatim i ulje.
                A auto, ma koliko uživao u njemu, vozim samo kad mi treba.
                Muka mi kad pomislim da će preko svake kapi benzina ova ..., bip, bip, bip, bip - tilt, država da me odere.
                Grebici su Cacani...

Zameni i cep od rezervoara i cep od tecnosti za soferku, kad vec menjas.... Salim se, sto menjas cepove bez veze?
                "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• drako
                  CBC Član
                  • 18.05.2011
                  • 67
                  • Kragujevac

Čep od posude menjam po preporuci drugog majstora, jer je naletao mnogo puta na neispravne čepove što na golfu, što na octavii i simptomi mogu biti ovakvi a sam čep nije skup pa vredi probati.
                  Ovaj od ulja menjam zbog neke moje sulude teorije.

Comment

• drako
                    CBC Član
                    • 18.05.2011
                    • 67
                    • Kragujevac

Auto pregledan u ovlašćenom servisu, sve je OK, poznato im je da povremeno ovi motori stvaraju kondenzat na čepu od ulja u celom koncernu, bez ikakvog pravila, jednostavno su takvi. I sa Castrolom će se povremeno dešavati ista stvar, u zimskom periodu znatno više. Od 10 auta sa 1.6 mpi na 4-5 se pojavljuje na ostalima ne i svi idu i dalje bez ikakvih problema
                    Inače je čovek muž moje koleginice i važi za vrhunskog majstora i baš je posvetio pažnju celom autu.
                    I da.
                    U obrtaje i na autoput.
                    Zahvaljujem svima.
                    Uskoro ću okačiti slike i predstaviti auto.
                    Prijatno.

Comment

• elizabeta1
                      CBC Član
                      • 02.11.2009
                      • 70
                      • cacak
                      • audi A6 V6 30V 193ks

Vozi to i uzivaj tu je sve ok,poznajem taj auto dobro nekada sam radio u autocacku 5 god na skodama kao mehanicar

Comment

Working...
                      X