fokus 1.4 problem-ler gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vicenco
    CBC Član
    • 03.07.2008
    • 35
    • Zemun

fokus 1.4 problem-ler gas

Pozdrav za početak!!!

Vozim Ford Fokusa 1.4 16v 2001 god.

Uradio sam mu osveženje motora i sad je posle toga počeo da me zeza...prvo je slabije vukao iigrali mu obrtaji u leru pa sam promenio kablove i stavio nove svećice......

Sada imam problem da mi se dešava:
    - kada kočim npr pred semafor i izbacim ga iz brzine i obrtaji krenu da padaju i auto se ugasi.....
    -kada ga upalim ne uvek ali dešava mi se da radi kao traktor tj proizvodi neke zvuke kao da se guši i onda dodam gas 2-3000 obrtaja i pustim i onda radi normalno....pod tim normalno radi mislim da mi radi na nekih 50-100 obrtaja ispod normalnog rada tj kao da kreće da podrhtava da se gasi, da vozim juga okrenuo bi još za pola šrafciger i ler gas bi se povećao i sve bi bilo ok.....

Znam da kod mene postoji taj regulator ler gasa ili ti step motor.....e sad majstor mi je čistio i rekao da je ok......

Moje pitanje za Vas je da li je neko imao slična iskustva? Da li postoji neka varijanta da me zeza nešto što nisam pomenuo?

Step motor je nov od 40e pa do 100e original a ne daju mi se pare više jer sam već dosta uložio u ovaj auto u zadnje vreme ( polu generalna,mali i veliki servis,kočnice ,akumulator i anlaser....)

Još jedno pitanje je vezano sa potrošnju, da li i koliko može step motor da mi povećava potrošnju auta jer zimus sam nešto računao i ispade oko 12-13l što je za 1400cm3 ipak mnogo. Tad još nisam uradio polugeneralnu pa je možda i to uticalo na potrošnju ali opet što je mnogo mnogo je.....pa da li je moguće da mi ovaj auto troši preko 10l?

Ukoliko nisam na pravom mestu postavio pitanje slobodno recite pa da pišem drugde.....

Hvala unapred na komentarima.........
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: fokus 1.4 problem-ler gas

To je preslab motor za focusa i nije se nesto dobro pokazao,zato ti i trosi toliko...kao 1.6,mozda i vise...e sad to sto te zeza moze svasta da bude...od benzinske pumpe,preko releja iste,zatim protokomer ili maf sta vec ima,razvodna kapa,ruka,a moguce je i da je ecu pokupio greske prilikom "osvezenja",pa mozes da probas sa resetom istog...da li je majstor,ocistio usisnu granu i pregledao i sredio ventile...

Comment

• Vicenco
      CBC Član
      • 03.07.2008
      • 35
      • Zemun

Re: fokus 1.4 problem-ler gas

Kapiram, a merio mi majstor pritisak pumpe i kaže da je ok, kaćio sam ga na komp dva puta i nikakvu grešku nije izbacio....protokomer smo gledali očistili i kao ok je....moraću da proverim relej.....
      Mislim da je očisto granu i sredio ventile......da mi je tako rekao kada smo to sve radili......

U suštini koliko kapiram može da bude sto stvari.....

Comment

Working...
      X