Hyundai i30 lupanje kvacila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mihailoo
    CBC Početnik
    • 15.06.2011
    • 4
    • srb

Hyundai i30 lupanje kvacila

Problem se pojavio pre par dana,kada pritisnem kvacilo cuje se klik isto tako i kada pustim kvacilo isto se dešava u vožnji samo pri šaltanju iz prve u drugu.Podizao sam haubu i normalno zvuk je dosta jači,koliko mogu da procenim zvuk je negde oko sredine motora pri kabini.Naj jače se čuje u kabini kada šaltam nizbrdo iz prve u drugu.
    Zvao sam servis pošto je auto u garanciji i oni nešto vrdaju u stilu nije to ništa slobodno vozi možeš na put oko sveta tako,nismo dosada imali takvih kvarova,nakon mog insistiranja zakazali su.Prema opisu kvara pretpostavljaju da je jedan od tri ventila kvačila,verovatno se jedan zajeo al nije to ništa vozi.
    Prešao sam 17000km za 2 godine od toga gradske vožnje oko 1500km.
    Dali je neko imao ovakav problem i kako su se pokazali u servisu na nbgd po pitanju zamene delova obzirom da važi garancija,i da preko telefona vrdaju,barem je moj utisak takav.Pri prva dva servisa nije bilo problema.
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Hyundai i30 lupanje kvacila

Imaš ovde na forumu opširnu temu baš na temu tvojih muka i dilema sa kvačilom na i30. Potraži pa vidi sa kim imaš posla...pre nego što kreneš u akciju.

Comment

• mihailoo
      CBC Početnik
      • 15.06.2011
      • 4
      • srb

Re: Hyundai i30 lupanje kvacila

Pročitao sam post oko huka kvačila,kod mene lupi tj čvakne kad pritisnem i pustim,videću šta će reći u servisu hoće li da menjaju deo ili ne,ovakav zvuk nije nešto što neutiče na rad i korišćenje vozila pa da neulazi u garanciju.

Comment

• mihailoo
        CBC Početnik
        • 15.06.2011
        • 4
        • srb

Bio sam pre par dana u servisu NBGD da mi promene kontakt bravu nije htela da škljocne podmazivali i na kraju su zamenili a za kvačilo je sledeći odgovor:
        Proverili smo sve i sve je uredu možete ići na put oko sveta
        Na moje pitanje zašto se javlja lupanje odgovor je sledeći:tako je i na našem službenom,to je normalno javlja se kod svih I30 nakon određenog vremena
        Pošto sam insistirao da mi kažu šta je problem odgovor je usledio:nešto gore u prenosnom sistemu,što se čuje nema objašnjenja.
        Eto tako ja prođoh,na lep način su me otkačili.Malo neverevatno da se problem javlja kod svih I 30 a da proizvođač nerešava problem a još neverovatnije da se nezna uzrok kada se javlja kod svih vozila tipa I 30.
        Mislim da servis nema volje da se bavi ovim problemom.Šta dalje da radim neznam ni sam????????????????????????

Comment

• Heinz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 1027
          • Beograd, Voždovac
          • Avensis 2.0 D4D

Promeni servis?
          Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• shone190
            CBC Senator XXL
            • 10.12.2004
            • 1877
            • Beograd
            • Dodge Charger 8.1l

I kad ti pukne nesto na kvacilu u Svedskoj, ti nazovi servis i nek' ga oni slepaju do BG-a o svom trosku, posto si krenuo na put oko sveta po njihovoj preporuci

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

Bojim se da bi skuplje koštao telefonski razgovor sa dotičnim servisom, negoli šlepanje od Švedske do Bgd.

Comment

Working...
              X