Fiat Stilo 1.6 engine fault

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • belic
    CBC Početnik
    • 21.06.2011
    • 3
    • Srbija

Fiat Stilo 1.6 engine fault

Pozdrav svima

Imam Stila 1.6 2001 god.
    Problem koji imam je famozni engine fault.S vremena na vreme mi se upali lampica motora i poruka engine fault , broj obrtaja naglo padne te sledi gasaenje auta praceno izbacivanjem gresaka kao sto su loose conection,asr failure...
    Auto pregledan dijagnosticki vise puta , gresaka nije bilo ( pregledan kompletno i kod Stojanova , gresaka nije bilo ) navodno su bile zaprljane can veze??? .
    Posle ciscenja can veza kod Stojanova auto presao bez problema celih 40km da bi se opet pojavio isti problem.
    Auto oteram kod majstora za kojeg sam naknadno cuo covek upali auto i provoza jedan krug i ustanovi da je problem kod elektronike sa relejima koja se nalazi kod akumulatora. Zameni jedan relej i auto ide ko lud.
    Posle toga nisam imao problema cela dva meseca da bi mi se pre neki dan opet pojavilo upozorenje engine fault koje je iz dana u dan sve ucestalije.Doticni majstor mi kaze da mora da se menja kompjuter,da navodno on brljavi.Na dijagnostici opet sve O.K. ne prijavljuje ikakvu gresku
    Ima li iko nekakav savet kome da se obratim ili u cemu bi mogao biti problem

Pleaseeeee Heeeelp Thanks
  • sasha015
    CBC Veteran
    • 29.02.2008
    • 153
    • LOznica
    • Hyundai i-20

Re: Fiat Stilo 1.6 engine fault

Nazalost motorni ecu je ispustio dusu.Budjavi magneti marelli i njegova pozicija na bloku motora da se dobro prze lemovi i kondenzatori
    Reparacija(200 evra) ili polovni(samo od stila mladjeg od 2004).
    Nema mnogo pomoci.Moze da ide,al ce da se gasi.Kada i koliko(u preticanju,pri parkiranju),mozes samo da gatas
    To im je boljka kod 1.6 benzinca,ili fabricka greska(samo "talijani" nece to da priznaju)

I naravno da nema gresaka na dijagnostici,jer je sam ecu failure.

Mozes da probas sam da ocistis d4 konektor,dole ispod kutije osiguraca pored akumulatora.Cini mi se da je ljubicasti veleiki konektor.Ali to ti je 1% mogucnosti da je problem.Jos 1% je da proveris masu na sasiji.Jos 1% je da promenis prekidac stop svetla.I 1% da naprskas kontakt sprejem konektore ponovo(na ecu ona 2 velika dzeka).

Ostalih 96% je ecu.Nazalost...

Comment

• belic
      CBC Početnik
      • 21.06.2011
      • 3
      • Srbija

Re: Fiat Stilo 1.6 engine fault

Hvala na iscrpnom odgovoru.

Comment

• belic
        CBC Početnik
        • 21.06.2011
        • 3
        • Srbija

Napokon nadjoh majstora koji se razume u fiat-ovu elektroniku ( stilo ).
        Bruka ljudi da na autu starom 10 god. cak ni ovlasceni servisi nemogu da ustanove kvar , sve se svelo na puko nagadjenje o mogucem kvaru sve dotle da je cak i elektronika ( ECU ) neispravan.
        Covek ga spojio na dijagnostiku i video da nema nikakvih gresaka , skonta da ga zeza komunikacija sa racunarom te prekontrolise plocu kod akumulatora sa relejima i osiguracima i pronadje da je jos jedan relej na "izdisaju".
        Zamenjen relej te posle toga detektovana neispravnost senzora polozaja radilice.
        Svi gore pomenuti problemi nestali po zameni senzora.
        Da ne ureknem ali evo vec nedelju dana auto radi bez ikakvih problema.

Comment

• novak24
          CBC Početnik
          • 24.06.2010
          • 7
          • gornji milanovac

koliko te je izasla popravka?

Comment

Working...
          X