Kvalitet filtera kod nas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikaragva
    CBC Senator XXL
    • 03.06.2008
    • 521
    • B. Palanka
    • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Kvalitet filtera kod nas

Ne znam da li ovakva tema postoji vec, ali nisam uspeo da je nadjem. Mada, kao da pretraga i ne radi nesto stalno mi izbacuje neku gresku, a ukucao sam samo filter

Ima tema o uljima, pa mozda nije lose da postoji i neka o filterima, iako nisu toliko bitni kao ulje.

Evo mene konkretno zanimaju Filtron filteri, za koje nisam do sad cuo, vidim da se prave u poljskoj i da se koriste u opelima dosta. Cena je dosta niska, a zna se da kod nas kad je niska cena necega, onda se ljudi uplase da li je to zaista to. Jbg, navikli ljudi na visoke cene i dranje na nivou
    Druga marka koja me zanima je Fram. Oni nisu toliko nepoznati, cak su prilicno poznati, mada na vise mesta sam nasao da nisu nesto (u odnosu na mann, knecht, hengst (imao jedno lose iskustvo sa ovim uljnim filterom), mahle - koje svi hvale).

Treca marka je champion. Znam da su njihovi brisaci odlicni , ali za filtere ne znam, nisam cak ni znao da ih proizvode (mozda samo se tako zovu, a neko drugi pravi ) Oni su po ceni negde kao Filtron, a vise nego duplo jeftiniji od Fram, recimo filter goriva.
  • nikaragva
    CBC Senator XXL
    • 03.06.2008
    • 521
    • B. Palanka

Ovako, sto se tice Filtron filtera, oni su prva ugradnja kod opela, u opel servisima se prodaju kao gm, i naravno skuplje, ali isti ti filteri su dosta jeftiniji u prodaji kao filtron.
    Fram, nigde nisam nasao da je neko odusevljen, samo sam nailazio na probleme sa njima.
    I treci champion, nista nisam nasao o njima, u vidu utisaka korisnika.

Comment

• Cherokee_NS
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2009
      • 802
      • Novi Sad

Ranije sam stavljao Champion ulje za filter, ok je, radi posao.

Poslednja 2-3 servisa sam na auto stavljao komplet filtere iz UNICO programa, i mogu reci da su skroz korektni filteri, iako spadaju medju jeftinijim.

Covek koji radi sa njima kaze da isti djavo dobijes i kada kupis MANN filter, posto je UNICO u vlasnistvu MANN-a.
      Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• nikaragva
        CBC Senator XXL
        • 03.06.2008
        • 521
        • B. Palanka

Da, cuo sam da je MANN kupio Unico. Za njih su mi rekli (Unico) ovi sto prodaju (sad sukob interesa, ali sta ces ) da kupim bilo koje samo ne Unico Da su papirni i da su losi, mozda je to neka stara prica, pre kupovine od strane MANN-a.

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

da kupim bilo koje samo ne Unico Da su papirni i da su losi, mozda je to neka stara prica, pre kupovine od strane MANN-
          Radi ravnanja...filtrirajući elemenat automobilskih filtera namenjenih za redovnu upotrebu je,uglavnom, upravo papir,samo je oko tog papira lim,plastika ili guma...a za posebne namene se izrađuju filteri sa filtrirajućim slojem od nekih drugih materijala.

Comment

• nikaragva
            CBC Senator XXL
            • 03.06.2008
            • 521
            • B. Palanka

Hm, uvek su mi delovali kao neka tkanina. Pogotovo filter za gorivo i ulje

Comment

• RANK
              CBC Senator XXL
              • 28.02.2007
              • 1635
              • Beograd
              • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by Cherokee_NS View Post
              Ranije sam stavljao Champion ulje za filter, ok je, radi posao.

Poslednja 2-3 servisa sam na auto stavljao komplet filtere iz UNICO programa, i mogu reci da su skroz korektni filteri, iako spadaju medju jeftinijim.

Covek koji radi sa njima kaze da isti djavo dobijes i kada kupis MANN filter, posto je UNICO u vlasnistvu MANN-a.

Ako moze pojasnjenje, sta znaci da radi posao ili da si zadovoljan i kako uopste dolazite do toga da neki rade posao, a da su drugi korektni, a treci opet odlicni?
              "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• nikaragva
                CBC Senator XXL
                • 03.06.2008
                • 521
                • B. Palanka

To se i ja pitam

Doduse imao sam jednom jedan problem sa filterom za ulje. Hengst, one dve gumice sto dolaze uz filter nisu dobro zaptivale, pa sam morao da vratim stare. Poredjenjem sa starim gumicama, bile su nekako krute i tanje.

Comment

• Gavra
                  CBC Senator XXL
                  • 06.03.2008
                  • 2031
                  • Beograd

Sa Hengst filterom nisi imao problem....jer je 1 ugradnja za Mercedes i BMW ..problem je bio sa neznanjem montaze istog....

Kvalitetan filter radi posao = FILTRIRA necistoce iz fluida koji treba da ocisti i ne dolazi do prevremenog raspadanja istog . To je ono kad se los filter za ulje raspadne pa napravi generalnu.

Nekvalitetan prepoznas tako sto ga stavis i posle nadjes trunje u diznama recimo a prao si ih pre 3 meseca.....
                  Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• nikaragva
                    CBC Senator XXL
                    • 03.06.2008
                    • 521
                    • B. Palanka

Ne znam kakvo znanje je potrebno za montiranje filtera. A ionako ga je majstor koji to radi ko zna koji put montirao.
                    Skinuo je kuciste filtera, izvukao stari ulozak, stavio novi i pri tom svukao stare gumice, dva komada, a stavio nove. Usuli ulje, upalili, ono pocelo da slini na filteru. Proverili jel stegnuto dobro ... i dalje slini. Skinuli opet kuciste filtera, i pogledali gumice. Poredjenjem sa starim, bile su tvrdje i tanje u precniku od starih. Vratili stare gumice i sve ok.

To naravno ne mora da ima veze sa hengstom, nego sa nasim hengstom, sto i jeste tema u neku ruku.

Comment

• Gavra
                      CBC Senator XXL
                      • 06.03.2008
                      • 2031
                      • Beograd

Zadnji put pisem u ovakvoj temi.......HENGST,MANN,KNECHT i svi ostali su ISTI u bilo kom delu sveta jer je to brand koji se kvalitetom bori za mesto na trzistu. Svi koji imaju potrebe da se raspituju o filterima imaju samo jedan problem. Kvalitetni su za njih SKUPI i onda se pocinju ovakve teme....jel bi mogao posao da zavrsi neki jeftiniji....moze za neko vreme ali posle nema kuknjave kad nesto strada. ...

"Zasto kupis auto koji ne mozes da ODRZAVAS" ovo zadnje je namerno ostavljeno veliko jer postoji razlika izmedju odrzavanja i popravljanja. Oni koji stede na odrzavanju kasnije popravljaju,oni koji odrzavaju ne pitaju sta ce se pokvariti ako ustede sad neki euro.....i to je cela mudrost oko bilo kog dela u automobilu.

Comment

• nikaragva
                        CBC Senator XXL
                        • 03.06.2008
                        • 521
                        • B. Palanka

O svim tim filterima se manje vise sve zna i njihovom kvalitetu. One gore sto sam pomenuo, filtron, sam opel stavlja u automobile, iako je kod nas prilicno jeftin, u odnosu na te "vodece". A taj problem sa hengstom moze biti upravo zbog toga sto je to "hengst". Imao sam ga, napisao sta je bio problem bez zle namere da mrzim hengst. Jer te gumice mozda radi neka mala privreda, sto se prodaju uz filtere. Otkud znam. Filter ko filter, radi posao, problem su bile gumice.

Ionako sam do sad stavljao mahle, mann, a s obzirom da svaka tri meseca sipam ulje koje me kosta 7000 i kusur, usteda na bilo kakvim filterima mi je smesna. Bas si na pogresnu adresu osuo paljbu o losem odrzavanju

Mnogo veci problem mi je cena goriva npr.

Comment

• Cherokee_NS
                          CBC Senator XXL
                          • 08.02.2009
                          • 802
                          • Novi Sad

Originally posted by RANK View Post
                          Ako moze pojasnjenje, sta znaci da radi posao ili da si zadovoljan i kako uopste dolazite do toga da neki rade posao, a da su drugi korektni, a treci opet odlicni?
                          Nisam vican mehanici, ali neka moja zapazanja i znanja.

Sto se tice filtera za vazduh i gorivo, oni ne trebaju da uticu na protok goriva i vazduha u motorni prostor. A cuo sam da sa nekim divca filterima zna da se javi stucanje, knedla itd.
                          Sto se tice filtera za ulje, isto tako sam cuo da zna da se desi da "izbije" filter ako je neki divljak.

Stavljam ove filtere, sa autom apsolutno nikakvih problema nisam imao.

Na kraju sto se tice podele, delim sve na one sto rade i sto ne rade posao
                          Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Gavra
                            CBC Senator XXL
                            • 06.03.2008
                            • 2031
                            • Beograd

Nisam osuo na tebe direktno...vec na odrzavanje u Srbiji....a ako placas ulje 70e onda plati i Knecht ili Mann i cemu ova tema?!

Comment

• zoranbg
                              CBC Senator XXL
                              • 23.03.2005
                              • 4098
                              • Rooster's Hill , Beog
                              • Grande Punto 1.2

E .. danas kupim filter klime ( polen filter) .te marke FILTRON , 290 dinara iznenadio sam se koliko je jeftin.
                              zamenio ,bio mi na kolima Valeo ..identicni su na oko potpuno.
                              taj filtron je dosta prisutan ,narocito filtere vazduha sam cesto njihove kupovai,ali filter ulja nisam video ni kupio.
                              pise na kutiji da je Poljski.
                              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                              X