Fiat Bravo 1.6 16v trokira na benzin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Niksha
    CBC Član
    • 01.07.2008
    • 53
    • Beograd

Fiat Bravo 1.6 16v trokira na benzin

U pitanju je Fiat Bravo 1.6 16v 1996. god (metalna usisna grana). Auto na benzinu trokira i brljavi, ima "blokadu" na 3000rpm, deluje kao da se davi u gorivu, benzin se mnogo oseca na auspuhu i baca crni dim na gasu. Auto ima ugradjen venturi plin i na plinu radi savrseno, kao i ranije. Ispitana pumpa za gorivo, zamenjen fliter goriva, skinute i ociscene dizne ultrazvucno i to je 99.9% ispravno. Auto ne prijavljuje ni jednu gresku na tabli, pali iz prve bez problema na benzin, ali motor se trese i definitivno davi u gorivu i nece da primi gas. Kablovi i svecice relativno novi, bobina ispravna, sto se tice struje sve radi (u suprotnom plin bi zezao). Sta moze da bude problem? Hvala unapred na odgovoru!
  • Duke
    CBC Senator XXL
    • 16.01.2006
    • 753
    • Urbs Naissus

Obožavam ovakve teme, jer možeš da nagađaš koliko hoćeš, i uvek budeš u pravu... Proveri i povratni ventil za benz, i lambda sondu i protokomer i senzor položaja radilice i senzor temperature vazduha i senzor temperature motora i potenciometar na leptiru vazduha i od softvera mapu ubrizgavanja. Jesam li nešto preskočio :-)
    "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• Niksha
      CBC Član
      • 01.07.2008
      • 53
      • Beograd

Lambda sonda ispravna, protokomer ne postoji na tom motoru, senzor polozaja radilice ispravan (ne bi palio da ne radi), senzor temperature (plavi davac) ispravan, potenciometar polozaja leptira ispravan. Jasno mi je da sa odusevljenjem ocekujete ovakve teme, ali problem postoji. I uspesno resen, dzek koji daje struju diznama nije najsrecniji i prekida, tako da dizne ostaju bez struje, bice sredjeno. Hvala!

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Leto je pa je Duke malo nervozan

Lepo si se potrudio da opišeš problem a i posle da objasniš šta je bilo. Nije mi jasno kako preliva ako gubi struju na diznama pa neću temu zaključati kao rešenu da bi dodao ako ima potrebe
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Niksha
          CBC Član
          • 01.07.2008
          • 53
          • Beograd

Taj deo ni meni nije jasan, ali je auto posle toga definitivno proradio, a protekla 3-4 dana ni da cuje. Mozda samo jedna dizna ostaje bez struje. U svakom slucaju, sutra ili prekosutra cu resiti problem pa cu napisati detaljnije sta je bilo u pitanju. Hvala.

Comment

• elizabeta1
            CBC Član
            • 02.11.2009
            • 70
            • cacak
            • audi A6 V6 30V 193ks

isti problem bio kod mene-gubio struju na 4tom klipu,puko bakelitni deo na dizni gde se kaci dzek,pa prekida struja,vrlo moguce da su ti to ostetili priliko skidanja dizne a tesko da se vidi golim okom,jako je nezno i osetljivo mora polako da se montira.(fiat brava 1.6 16v)

Comment

Working...
            X