Honda Civic 1983., problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mikintosh
    CBC Član
    • 02.02.2009
    • 24
    • Sabac
    • Honda Civic

Honda Civic 1983., problem

Ljudi imam sledeci problem, honda 1.3 83. godiste se cudno ponasa, naime kad se upali radi relativno nestabilno, kad dam gas kad hocu da krenem, zastuca i posle nekih 5 10 sekundi nekad i vise prokine i onda povuce, ali opet se oseca nestabilan rad, kao da ima mnogo manje snage, kupio sam nove svecice i kablove ali problem je ostao, paljenje je podesavano, ali ima sledeca stvar u tome, na razvodniku paljenja, vakum koji treba da menja ugao u zavisnosti od opterecenja, njegova membrana je otisla, tako da taj vakum ne radi i onda sam sa njega otkacio vakum crevo i zapusio ga da ne vuce fals vazduh, auto je na gas, inace na benzin skoro da ne moze ni da radi jer je karburator jako los, interesuje me kako bih mo\gao da resim i naravno da li to ima veze uopste sa ovim problemom, taj vakum na razvodniku paljenja i da li bi trebao da menjam karburator, i naravno plasim se da isti karb ne mogu naci ili mozda gresim, i da li moze da se stavi od nekog drugog automobila da odradjuje posao, jer auto kad je lepo radio bio je pravi zvrk, sad dosta slabije vuce kad se krece iz mesta, kazem vam dosta vremena mu treba i da krene dok to ne prokine, ja sumnjam u taj vakum, a vi me ispravite ako gresim! Hvala vam!
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

resenje je kupiti drugi auto.. surovo ali tacno jer resenje problema prevazilazi vrednost automobila tzv totalna steta

Comment

• brbora
      CBC Član
      • 28.11.2007
      • 97
      • Beograd

Ma kakva totalna steta .... nije doslo dotle ....
      Ako bas volis ovaj auto mozes ga doterati do voznog stanja bez problema i to sa malo novaca .
      Pokusaj naci majstora za karburatore da ti malo procisti - steluje karb ili da postavi neki drugi polovan ...
      Moze i on da ti nabudjzi neku membranu od keca ili nekog drugog auta ...
      Ja imam auto staro 23 god (1988 ) pa ga odrzavam jos uvek u voznom stanju ... krpim ga , snalazim se nekako

Comment

• Mikintosh
        CBC Član
        • 02.02.2009
        • 24
        • Sabac
        • Honda Civic

Obozavam je, jeste stara ali je i retka i dobra, ne vidim razlog za sta ce mi novi auto, kad moja hondaja sa poluautomatskim menjacem bez problema ide maksimalnim dozvoljenim brzinama na putevima, i nikad me nije izdala! Naravno da cu da je sredim kao sto ste rekli, ja da imam novca za novi auto kupio bih Honda Legend

Comment

• Mikintosh
          CBC Član
          • 02.02.2009
          • 24
          • Sabac
          • Honda Civic

Odg: Honda Civic 1983., problem

Ja jos uvek nisam resio problem sa ovim trokiranjem auta, sad skoro sam uspeo nabaviti novu membranu tj vakumski onaj deo sto menja ugao paljenja, ali auto i dalje trokira kad god treba da ubrza, i onda posle nekoga vremena jedva prokine. Da li neko zna koliko kosta razvodna kapa i ruka za nju? I da li neko ima i posto karburator za nju, jer sam mislio da ugradim neki mali benzinski rezervoar jer je njen originalan otisao, tj supalj je na sve strane?

Comment

Working...
          X