Dali se dodatni rad oko prebijenih vijaka posebno naplacuje?
Hitna pomoc, stade mi auto!
Collapse
X
-
Kako ko, ali retko, sem ako niej baš puno vremena. Uglavnom kolateralna šteta...
Normativi su postojali u starim servisim koji su bili na društvenoj osnovi pa se znala tačno svaka operacija koliko nosi vremena.
Naplata štete kod sudara recimo još funkcioniše po tom nekom principu ali malo iskrivljeno.
Obično se naplaću je odokatvino pri čemu je merilo koliko se sati utroši a svako odredjuej satnicu sam. Dakle posredno ipak preko satnice ali ne one fabričke važeće.
Comment
-
-
obavezno promeni ulje i filter ako nisu oni zamenili.....tu im obori cenu....udri u ciganisanje da si ti mislio da je 150 komada zajedno sa uljem (vrhunskim) i filterom
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Dali svaka radionica ima masinu za ravnanje i ako se glava mora nositi na drugu lokaciju tko to radi? Tko snosi trosak?
retke su uopste radionice koje rade ravnanje glava, nosenje glave i svi zavisni troskovi su ukljuceni (obicno) u cenu koju naplacuje pocetni servis gde se i vrsi popravak auta, dakle u onih 150 evra je sve ukljuceno- dijagnostika, rasklapanje, merenje rasklopljenog, ciscenje, nosenje glave, delovi, vracanje glave do servisa, ugradnja glave, zamena ulja i antifriza, zavrsno testiranje, naknadno dotezeanje glave (ako je predvidjeno), garancija na rad i delove.
ono sto bi rekli sistem kljuc u ruke.
barem ja znam da se obicno tako ugovara posao kod nas kada su cene vecih remonta poput glave u pitanju.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Da, a oni u servisu ce pristati i na zamenu ulja... Haha! Jos vrhunsko!!!
Ima bre da izbulje oci kada ih cuje!
Ma covek treba da ima svog majstora u ovoj zemlji za SVE!!!!!
Kao sto Ameri imaju psihijatre i advokate!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Sta plasite decka. Po cemu je rad preskup i oni mu dodju kao jos nesto u toj ceni.
Aco, ja sam ti rekao od 100-150E i tako je i bilo.
Vazno je samo da se ne laze i da je uradjeno sve sto je i receno. Morate ceniti tudj rad. Znaci cena je mogla biti niza ali nisi prevaren. Opet niko nije bio tu da je pratio celokupan posao da bi mogao na pamet da prica kako je to mnogo ili malo.To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Po meni je 150EU solidna cena. Mada ja volim uvek sam da kupujem delove, zbog originalnosti i porekla. Navika od prethodnih deset godina. A i onda prodjem jeftinije.
Aco, ma samo uzivaj. Nisi mnogo platio. A trazi neku garanciju na uradjeno. To ti je moj savet.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Comment
-
-
Tacno!
Ne moraju da ti bas daju fiskalni racun, jer znam koliko je to bolno, ali bilo kakav blok racun je sasvim u redu. Da znas zasta placas!
Kakva greska. Sam menjam svoje poruke, jer citiram onu iznad!!!!!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Comment
-
-
Ako sam dobrio procitao u pitanju je Ninic u mirijevu.
Kada zavrse radove dobices racun i izvestaj sta je sve uradjeno i koliko to kosta po stavkama. Moje iskustvo sa njima je takvo."If everything seems under control, you're just not going fast enough."
Comment
-
-
ja se slazem sa M-om da je cena ok, ipak nije to mala popravka a uvek postoji rizik da nesto krene naopako...ipak glave i dihtunzi nisu bas stvari koje crkavaju tek tako svakodnevno.
ne zovu bez razloga valjda na zapadu to polugeneralna ili cak i laki remont motora, mislim.
koliko sma shvatio u toj ceni je sadrzan i rad, i materijal.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Auuuunisam verovao da će ova tema na tri stranice da se protegne. Nije me bilo dan-dva i baš sam se iznenadio.
Elem, upravo sam pokupio kola, i baš kao što je Zec rekao, na računu ti tačno piše po stavkama šta je urađeno, i kolika je cena pojedinačno. Takođe, auto mi deluje bolje nego pre havarije, bar se uopšte ne čuje povremena samodetonacija kada je motor zagrejan i na uzbrdicama, i motor mi deluje dosta tiše u radu. Za ovo prvo sam siguran, a za ovo drugo je možda moja "psiha".
Pokazali su mi dihtung, fali mu parče između 1. i 2. cilindra, dakle imao sam "zakon spjenih sudova" na ta dva cilindra.... Na dihtungu se takođe vidi da je auto pomalo troškario vodu, jer je na pojedinim mestima dihtung popustio (braonkaste je boje na unutrašnjim obodima otvora... kao da je rđa).
Ulje nisu zamenili, jer nije bilo nikakvog mešanja sa vodom, a pošto sam ulje pre 10ak dana menjao, mislim da je nepotrebno da se bacim u dodatni trošak. Antifriz će staviti kada dođem posle 1000 km na dotezanje glave.
E sad me jedan njihov "biser" začudio: "Dihtung glave kod tih puntića strada na tom mestu (probijanje između 1. i 2. cilindra), na otprilike svakih 15000km. Jel su oni malo ludi i očekuju da ih stalno posećujem i pravim pazar ili su u pravu?
Comment
-
-
uz rizik da zvuci glupo, malo mi je to cudno jer je to ipak zapadni auto, Fiat nije na glasu po pouzdanosti ali takve bolesti su neoprostive i da je zaista potreban remont motora na svakih 15.000km mislim da bi to bilo jaaaakog odjeka bilo gde u Evropi.
dakle, mislim da je to napumpana prica, uostalom i ti si vozio auto vise od 15.000km zar ne- uostalom to je tako malo km da ces i sam videti u praksi koliko u tome ima osnova.
sada je eto pronadjen i pravi uzrok nepravilnog sagorevanja, onih samodetonacija.
desava se da crkne dihtung, i na mnogo izvikanijim markama i modelima i jednom se zameni i to je to...
ono sto znam iz prakse je da su najnezgodniji za dihtovanje cilindara redni motori sa 6 cilindara u redu kod kojih je glava (jedna iz komada) poprilicno dugacka i dosta "radi" kada je blok liv a glava od alu legura.
kod njih nije retko da dihtung crkava, recimo posebno kod dizela.
koliko se secam dizel sa 6 cilindara u putnicki auto su ugradjivali samo Mercedes, BMW, Volvo i Nisan, mozda jos neki u SAD ali je spisak veoma kratak sigurno. kod njih je pitanje dihutnga i uopste same glave ne bas retko (odnosno problematicno iznad opsteg proseka za 4cilindrase).volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment