Molim za savet i pomoć. Na mom mercedesu 190e, 1988 god, 2000 kubika, prilikom paljenja motora čuje se štekanje iz gornjeg dela.Zvuk je toliko ružan da imam utisak da će nešto da izleti kroz haubu
Za to vreme pokazivač pritiska je na nuli. Posle dve do tri sekunde (2-3 turiranja) pritisak se digne na 3 bara i motor sasvim lepo radi. Onda više nemam nikakvih problema sve dok motor ne ostane ugašen par sati. Pokušao sam sa zamenom ulja i filtera ali je situacija identična. Skidanjem filtera, dva sata posle gašenja motora, ustanovio sam da je filter ulja potpuno isceđen i skoro suv, da se u sistemu ne zadržava ulje, već se vrati u karter. Listajući neku literaturu za ovaj motor (na ruskom jeziku) naišao sam na podatak da između pumpe za ulje i filtera ulja postoji neki ''jednosmerni ventil'' koji ne dozvoljava da se ulje vrati u karter kako se sistem ne bi ispraznio. Recite mi ,molim vas, gde se nalazi ovaj ventil (klapna) i da li se on menja ili se čisti ? Šta još može da dovede do ove pojave ? Napominjem da motor sasvim lepo radi, potrošnja ulja je oko 1 litar od zamene do zamene (5-6000 km.) Filter je onaj koji se navija- nije uložak.
Pozdrav i unapred hvala !!!

Pozdrav i unapred hvala !!!
Comment