Volvo V70 2.5TDI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • acasmc@200sx
    CBC Senator
    • 30.01.2007
    • 282
    • Mladenovac
    • BMW F31 320d

Volvo V70 2.5TDI

da li je neko imao iskustva sa ovim autom, trebala bi mi mala pomoc, posto se nikada do sad nisam susreo sa Volvo autom? naime, izgleda da auto ima board comp (koji je sudeci po poruci na tabli dISC u prekidu), ali ne i taster gde bi se isti ukljucivao, tj. menjale funkcije?
    druga stvar taster tracs, koji se nalazi sa desne strane volana bi trebao da bude zaduzen za kontrolu proklizavanja. u uputstvu pise kada se ukljuci "it will lit", ali pritiskanje istog ne rezultuje ni sa cime?
    i da, jos jedna konfuzija je sto km/h sat pokazuje, logicno, km/h, ali predjena kilometraza je u miljama? da li je to normalno, ili ne?
    evo slika svih tastera na tabli:

nikad ne vozim brzo, dok me ne pretekne Skoda Octavia karavan 1,9TDI
  • acasmc@200sx
    CBC Senator
    • 30.01.2007
    • 282
    • Mladenovac
    • BMW F31 320d

Odg: Volvo V70 2.5TDI

Da li je moguce da na ovolikom forumu, niko ne vozi Volvo V/S/70??

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Ne vozim ali mozda ce ti pomoci.
      Meni lici sa slika da je zapravo i seriji 850 koja je poslednjih godina proizvodnje samo promenila ime.
      Kontrola trakcije je deo ABS sistema tih godina i koliko znam niti se ukljucuje niti iskljucuje vec je deo softvera ABS ECU jedinice.

Kada se ukljuci samo od sebe valjda se upali ta lampica cisto kao indikacija da je podloga previse nezgodna za zeljenu dinamiku vozila u datom trenutku pa da se polagano dozira pedala gasa.

sto se tice milja i kilometara, treba da bude naravno isto u istoj zemlji, tj istom autu.
      Mozda je neko pokusao da manipulise softverom ECU jedinice pa pokvario / razdesio softver.
      U principu nema nijednog razloga da se dira kilometar sat otkad napusti fabriku, kod 850 nije nesto posedbno podlozan kvarovima koliko se secam, stoga je upitno sta je sve preziveo taj auto.

Motor nema veze sa Volvom, to je zapravo VAG (iz raznih kombija, Audija itd) , cisto da se ima u vidu. Mada se pokazao kao dosta dobar i izdrzljiv motor iako je poreklom VW.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• acasmc@200sx
        CBC Senator
        • 30.01.2007
        • 282
        • Mladenovac
        • BMW F31 320d

koliko sam se ja uputio serija 70 i jeste u stvari restilizovani 850, sa kojim ne deli samo limarijske delove, ostalo je manje vise isto.

u pravu si za ABS i kontrolu proklizavanja. tacnije ne radi ni jedno ni drugo. nasao sam na netu neka uputstva kako se to popravlja, ali zahteva i malo lemljenja, pa cu ostaviti za uraditi uz nadzor.

sudeci po onome sto sam ja iskopao, 150.000 milja, realno nije nista za ovaj motor. buni me samo jedna stvar. naime izgleda kao da se nesto "zapusilo"?!?! kada dodajes gas, auto ubrzava ravnomerno do 1500rpm, onda cenim da turbina dobije pun pritisak, pa potegne kao lud, samo da bi se zaustavio na 2500rpm? bukvalno kao da je blokada tu, jednostavno odjednom prestaje da vuce! van toga, pali i ide normalno. cak je i potrosnja extra i negde je oko 6-6.5l.
        imas li ideju od cega to moze da bude?

Comment

Working...
        X