Problemi sa paljenjem citroena ZX 1.9 dizel

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • meteorolog
    CBC Početnik
    • 11.10.2011
    • 4
    • novi beograd

Problemi sa paljenjem citroena ZX 1.9 dizel

Citroen ZX 1.9 dizel mi je pravio probleme pri paljenju. Dvadeset puta pali kao mina, a onda ne pomaže ništa osim šlepovanja. Sve živo smo pregledali i na kraju je utvrđeno da blokada motora povremeno pravi probleme. Bošista je to skinuo (sada nema blokadu) i od prošle zime je sve bilo super. Pre mesec dana, po letnjoj temperaturi i vožnje od 20km, znači vruć motor bio je ugašen 5 minuta i kad sam hteo ponovo da ga upalim morao sam da verglam 5 puta i jedva ga upalih. Posle nekoliko dana pri prvom jutarnjem paljenju, a garažiran je, opet verglanje 5 puta i jedva upalih. Narednih dana opet pali iz prve, a pre neki dan je posle 5 dana na otvorenom nisam mogao da ga upalim nego šlepovanjem i to kresnu posle 5 metara. Grejači su u redu, filter za gorivo je skoro promenjen, boš pumpa je servisirana prošle zime, a tada je izmerena kompresija na klipovima od 20-21, a na jednom 24. Troši ulja oko pola litre na hiljadu kilometara. Majstori kažu nije to ništa, a ja hoću da poludim. Šta da mu radim?
  • qwisko
    CBC Veteran
    • 10.07.2009
    • 124
    • Beograd
    • 406

Odg: Problemi sa paljenjem citroena ZX 1.9 dizel

Moguce da ti se vraca gorivo iz pumpe u rezervoar. To je meni bio problem na starom PUG 405 1.9 d. Na crevo pre filtera sam stavio obican nepovratni ventil i resio problem. Ventil sam platio oko 300 din. Mozda nije do toga, ali nije skupo da probas

Comment

• meteorolog
      CBC Početnik
      • 11.10.2011
      • 4
      • novi beograd

Imao sam i taj bezpovratni ventil, a sad sam kupio i novu vakum pumpicu za drukanje goriva i opet se povremeno javlja probllem

Comment

• qwisko
        CBC Veteran
        • 10.07.2009
        • 124
        • Beograd
        • 406

Od sitnijih stvari jos mozes da proveris struju na elektroventilu na bosch pumpi. Hoce i tu los kontakt da pravi probleme, sto je moguce posto kazes da se samo povremeno desava. Od krupnijih stvari ti ostaje jos i da se provere dizne, mozda su ''propisale''

Comment

• meteorolog
          CBC Početnik
          • 11.10.2011
          • 4
          • novi beograd

Prošle zime sam servisirao i boš pumpu, a bošista je skinuo blokadu motora sa elektro ventila. Posle todžga je besprekorno palio do pre mesec dana, a kao što sam već opisao. Svakako Vam hvala, vidim da se razumete u problematiku jer su i moji majstori, a bilo ih je više, išli tim rezonima.

Comment

• qwisko
            CBC Veteran
            • 10.07.2009
            • 124
            • Beograd
            • 406

Nema na cemu... tu smo da pomognemo ako mozemo. A to je sasvim normalna logika i redosled koraka. Jedino sto mi jos pada na pamet je stanje nekog klipa i cilindra... ali to je krajnja solucija. Ipak prvo proveri elektro instalaciju, najvise lici na neki los kontakt. Jos je moguce i da je neka vodjica ventila ostecena... ali to su sve pretpostavke koje odnose malo vise novca, tako da ipak prvo proveri struju. Nadam se da je samo to

Comment

• meteorolog
              CBC Početnik
              • 11.10.2011
              • 4
              • novi beograd

Mislim da sam rešio problem, tj Majstor(sa velikim m) i sjajan čovek Dragan iz Umke. Ne mrzi me da sa Novog Beograda idem kod njega. Problem je bio u akumulatoru koji nije dovoljno brzo vrteo pri paljenju. Bio je relativno nov i ja, a i mnogi uz mene, to nismo primećivali. Sada me je sramota jer sam stari šofer. Dragan je odmah prepoznao problem. Nadam se da će sve biti u redu i tokom zime. Srdačan pozdrav i još jednom hvala na saradnji.

Comment

Working...
              X