Golf 4-pomažite

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Šalica
    CBC Početnik
    • 20.04.2011
    • 9
    • Banja Luka

Golf 4-pomažite

Pozdrav svima,
    pošto se najbolje ne razumijem u auta, a upravo sam kupio golfa 4, tdi 74kw, 2002 godište, 240000km interesuje me par stvari:
    1) kada dam kontakt čuje se nekako glasno ubrizgavanje goriva-da li je to nenormalno?
    2) kada palim auto kao da se alternator sekundu/dve kasnije gasi-šta to znači?

svaka informacija bi mi dobro došla, hvala
  • nidzola1
    CBC Senator
    • 26.04.2010
    • 252
    • Srbija

Odg: Golf 4-pomažite

1. normalno
    2. verovatno zadrzis malo oduze kljuc pa pustis, nesvesno.

Comment

• Šalica
      CBC Početnik
      • 20.04.2011
      • 9
      • Banja Luka

pustim ja ključ, ali ono se ipak još malkice čuje i prestane...
      Inače šta znači ako se on kasnije gasi? Šta bi to trebalo značiti?
      a i ovo sa ubrizgavanjem na kontakt baš se nekako ružno čuje...

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Ako normalno startuje motor i dobro radi na leru (drži obrtaje) i u vožnji, nema razloga za brigu. Prilično neprecizno si opisao "simptome" koji te brinu. Kako to čuješ ubrizgavanje goriva? A, što se tiče alternatora, sasvim normalno, da se sijalica sa znakom baterije (akumulatora), nakon startovanja ugasi, jer alternator proizvodi potrebnu struju, u dovoljnoj količini, za potrošače i dopunjavanje accu. Znači, on se u toku rada motora ne gasi, izuzev u slučaju kidanja remena (kaiša). Može, samo, da se pokvari i u tom slučaju sijalica svetli i upozorava na grešku u napajanju.

Da bi se bar malo tehnički uputio u neke probleme, prošvrljaj malo forumom, nači ćeš obilje informacija. Inače, pređena kilometraža, je u zoni, kada počinju češći (i veći) kvarovi, kao na primer turbina.

S obzirom, na tvoje nepoznavanje, nadam se, da si izvršio, prilikom kupovine, pregled u dobrom servisu i bar mali servis, bez obzira, da li vozilo poseduje urednu dokumentaciju i servisnu knjižicu.

P.S. Da li si mislio na anlaser (elektropokretač)? Ako krči, nije normalno, ili se čuje zujanje, što je normalno, jer se još sekundu-dve rotor okreče "na prazno", usled inercije.

Comment

• Šalica
          CBC Početnik
          • 20.04.2011
          • 9
          • Banja Luka

jooj da da, hvala na informacijama... i da mislio sam na alnaser...

Comment

• TECA
            CBC Senator XXL
            • 14.10.2007
            • 2355
            • Oz

Anlaser se tako ponasa ako je suv,sto znaci da je vreme da se servisira.Druga stvar,sto se tice pretakanja goriva,trebalo bi ocistiti sito na el.pumpi u rezervoaru,ako se i posle toga cuje,najverovatnije da je ta pumpa pri kraju

Comment

Working...
            X