Turbina? SAAB 9000 cs 2.0t, iz '97-e godine

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stevak
    CBC Senator XXL
    • 31.05.2009
    • 1215
    • Zemun
    • Saab 9000 cs 2.0T

Turbina? SAAB 9000 cs 2.0t, iz '97-e godine

Pozdrav narode, evo i mene da tražim pomoć.

Pre neki dan je počelo žestoko da dimi iz auspuha. Beli oblaci dima sa primetnim mirisom izgorelog ulja su potamanili sve komarce u Zemunu i N.Bgd-u. Za sat ipo vremena je potrošio litar ulja. Takođe je primetno dimio i na iberlaufu.
    Narednih dana se to dimljenje iz auspuha skoro izgubilo, a iz iberlaufa prestalo. Povremeno je po malo dimuckalo i nije drastično trošio ulje. Takođe nisam primetio da je turbina van funkcije tj. nisam osetio neki drastični gubitak snage, a nije bio ni ulja na njoj.
    Majstor danas skinuo turbinu koja je evidentno za remont jer ima lufta više nego u luftbalonu, ali je i unutra bila suva. Stavimo drugu, neispitanu, ali očigledno bolju od moje stare i on krene opet da dimi kao prvog dana. Tu sam potamanio komarce i oko ušća a i dobrim delom pored Dunava. Jedan vozač autobusa je na semaforu hteo da me gasi pp aparatom kez

Radi boljeg razumevanja situacije, da dodam i ovo, možda bitno, a možda i ne. Pre ovoga mi je već neko vreme auto nemirno radio na leru dok se ne zagreje na 30-ak stepeni i nije hteo da prihvati normalno gas. Kritičnog dana sam bio u žurbi i nisam sačekao tih nekoliko minuta nego odmah krenuo sa gasom povećanim na oko 2000 obrtaja i posle 50-ak metara je počelo dimljenje. E sad, da li je to uzrok ili se slučajno poklopilo, ybm li ga

Pomagajte ljudi, voleo bih da čujem vaša mišljenja u vezi ovoga.
    ex SAABotražitelj
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Odg: Turbina? SAAB 9000 cs 2.0t, iz '97-e godine

Dimnjenje na iber nije dobro, zagrej motor,skini crevo sa ibera i podigni obrtaje na 4k i drzi tako 30ak sekundi,gledaj za to vreme sta se desava na crevu....ako pocne da kulja dim,pukao klip...verovatno uzrok taj los rad kad je hladan,pritisak goriva ili zaprljane dizne ili nesto drugo u sistemu doziranja goriva....u svakom slucaju, otvaranje motora sto pre.

Comment

• stevak
      CBC Senator XXL
      • 31.05.2009
      • 1215
      • Zemun
      • Saab 9000 cs 2.0T

To dimljenje na iberu je bilo prvog dana kada je ispuštao i oblake dima na auspuh. Nakon prvog dana se smirilo i nisam primetio da dimi.
      Ostaje da sačekam remont turbine pa da probam ovo što si predložio. Na sreću, ima klipova u rezervi, a spreman je i ceo komplet za veliki servis pa će se odraditi sve u kompletu
      Hvala ti na odgovoru i smernicama
      Last edited by stevak; 02.11.2011, 17:21.
      ex SAABotražitelj

Comment

• stevak
        CBC Senator XXL
        • 31.05.2009
        • 1215
        • Zemun
        • Saab 9000 cs 2.0T

Zaboravih na ovu temu čim sam rešio problem, a problem je bio to što je turbina gecrkt. U međuvremenu je reparirana i ugrađena tako da može katanac.

ex SAABotražitelj

Comment

Working...
        X