Lanos problem sa grejanjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • PrNJaOpEl
    CBC Član
    • 26.08.2008
    • 72
    • zrenjanin

Lanos problem sa grejanjem

Otvorio sam novu temu,pa ako je problem prebacite gde treba.Ovako...Auto mi slabo greje kad postigne radnu temperaturu jedva da se oseti toplo.Kazaljka od temperature mi se nalazi nesto malo nize od polovine na satu,verujem da je termostat dobar.Ponekad kad je na leru spusti malo dole za sirinu kazaljke pa opet digne dok stisnem jaci gas.E sad sumnjao sam na mali hladnjak pa sam ga pre zamene antifriza isprao i voda prolazi kroz njega dobro.Interesuje me da li se mozda zacepio pa nema pun kapacitet(da ulazi voda odmah na pocetku,da ne dopire kroz ceo hladnjak)Sajle su mi sve ok proveravao sam otvaraju i zatvaraju dobro sve klapne.Auto mi poseduje i plin,da li mozda i to utice posto mi je isparivac skroz napred sa desne strane iznad nosaca motora fakticki pored zupcastog malo napred.A creva su duza.E sad jedno crevo ide i spaja se u nekom razdelniku iz koga jedno ide u mali hladnjak grejanja a jedno manje u ajnspric.Dok drugo ide negde u glavu u liniji sa termostatom.Da li je to mozda problem,ili je ipak mali hladnjak da je zapusen?Ili mozda spolja od lisca i smeca koje ulazi posto nema filter kabine?Da je napadalo na hladnjak pa slabo prolazi kroz njega.Postoji li neko resenje da probam?Da li je neko menjao hladnjak i kako se skida?Dal moze dole da se izvuce bez skidanja istrument table?Ako se neko susretao sa ovim da mi pomogne.Lanos je 1.5 8v.Hvala unapred
  • vujke
    Admin
    • 29.09.2004
    • 1673
    • Mladenovac
    • Daewoo Lanos 1.5SX

Re: Lanos problem sa grejanjem

Odozdo ako se dobro secam mozes samo da skines motor ventilatora, kad ispod suvozackih nogu odvrnes poklopac. Ceo hladnjak mislim da odatle ne mozes da skines, ja sam tako cistio lisce i prljavstinu koju je uvukao.
    Mogu veceras da proverim u service manualu kako se skida ako se ne snadjes pre za informaciju.
    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

a jesi li bas 100% siguran da je termostat dobar? ne bi trebala kazaljka da seta.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• PrNJaOpEl
        CBC Član
        • 26.08.2008
        • 72
        • zrenjanin

Odg: Lanos problem sa grejanjem

Ok je termostat.Kod svih lanosa je bas tako temperatura i to je ok.Ajde proveri mi to kad budes imao vremena pa da znam da li moze da se skida od dole ili mozda kad bi mogao odozgo da vidim hladnjak da li je cist spolja.Verovatno da ima svakakvog smeca,lisca i tako to...

Comment

• vujke
          Admin
          • 29.09.2004
          • 1673
          • Mladenovac
          • Daewoo Lanos 1.5SX

Imas PP sa service manualom, ne stizem da potrazim ovo sto ti treba pa ti saljem link.
          while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• PrNJaOpEl
            CBC Član
            • 26.08.2008
            • 72
            • zrenjanin

Odg: Lanos problem sa grejanjem

Ok hvala ti pogledacu

Comment

Working...
            X