crko motor ili sta?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • elizabeta1
    CBC Član
    • 02.11.2009
    • 70
    • cacak
    • audi A6 V6 30V 193ks

crko motor ili sta?

Dobar dan,prvo da zahvalim administratorima na cestitkama za rodjendan,a drugo pitao bih ako mi motor zadnjih dana pusi beo dim i kad je hladan i vruc,cini mi se da slabije vuce,po nekad kao da prestane da pusi,a u voznji se po nekad oseti kao nagorelo ulje,kroz ventilaciju,jel to zrelo za menjanje motora, da kupim i ubacim drugi,sto se tice ulja menja se na 7000-8000km kvalitetno i original,motor audi v6 30v 193ch
  • nina996
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2009
    • 324
    • leskovac

Odg: crko motor ili sta?

To nemoze niko tako da kaze iz glave oteraj majstoru da pogleda.pozdrav i Srecan rodjendan
    Pirke

Comment

• elizabeta1
      CBC Član
      • 02.11.2009
      • 70
      • cacak
      • audi A6 V6 30V 193ks

hocu,preporucite mi majistora u cacku ili okolni za to?

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

Jel imas potrosnju ulja od zamene do zamene i koliku?
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• elizabeta1
          CBC Član
          • 02.11.2009
          • 70
          • cacak
          • audi A6 V6 30V 193ks

ma potrosnja je normalna ko i uvek,nekih 600-700gr na 4000km(uz voznju od 5 do 7000 obrtaja)a tecnost-antifriz nemrda,ni ja nerazumem kao da ima mnogo vode u benzinu pa isparava, bas sam ga zadnjih par dana przio namerno sve u_ crveno,ulje nemrda a pusi nazad belo kao sneg,nerazumem ni ja,a posto je sestak motor tesko je i osetiti da li neki klip ne radi mada imam malo osecaj kad otvorim haubu da je nemiran na leru,mozda neka svecica nevalja,moze li zbog svecice da baca nazad ziv benzin pa da on pusi???

Comment

• Srdjan
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 2416
            • Bajina Basta/Beograd

auto ti je potpuno ispravan. Nego, napolju je hladno, a tvoji izduvni gasovi su topli, da ne kazem vreli na gasu. To je potpuno normalna situacija. Tako je i kod mene isto. Samo to vozi. Obrati paznju pogotovo kad je hladno, neki auti manje dime neki vise. Benzinci vise dime belo od dizela, a ako je na plin onda jos vise. Sve u svemu nema razloga za brigu.
            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Originally posted by elizabeta1 View Post
              ... kao da ima mnogo vode u benzinu pa isparava, bas sam ga zadnjih par dana przio namerno sve u_ crveno, ulje nemrda a pusi nazad belo kao sneg ...
              Moguće da ima, osim toga, voda je jedan od proizvoda sagorevanja. Loše podešeno napajanje, ili rad ECU, zbog na primer neispravnog oxygen senzora, mogu da povećaju % vode, što se lako utvrdi testiranjem izduvnih gasova. Osim toga, kondenzovana voda u izduvnom sistemu, zagrevanjem ponovo isparava! E, sada, nakon duže vožnje u crvenom području (što nije preporučljivo, za ove mašine!!!), trebalo bi, da prestane taj beli dim, ili da se smanji na neznatno.

... nerazumem ni ja,a posto je sestak motor tesko je i osetiti da li neki klip ne radi mada imam malo osecaj kad otvorim haubu da je nemiran na leru,mozda neka svecica nevalja,moze li zbog svecice da baca nazad ziv benzin pa da on pusi???
              Može da baca, ali to bi osetio po mirisu u blizini izduvne cevi! Trokiranje jednog cilindra, ipak bi se osetilo i kod 6-aka. Primetio bi na obrtomeru i povremenim pućkanjem na izduv.

Kao što je Srđan rekao, nije zabrinjavajuće, ali za svaki slučaj, uradio bih dijagnostiku. Test izduvnih gasova svakako!

Comment

• elizabeta1
                CBC Član
                • 02.11.2009
                • 70
                • cacak
                • audi A6 V6 30V 193ks

pa danas sam gledao pozadi na izduvu kad se sagnem i bolje pogledam vidi se kao da secka ali vrlo malo,a i obrtomer kad se gleda jedva da se vidi da skakuce mal.o,u nedelju cu kod majistora na dijagnostiku i neka vidi svecice i protokomer, a sutra i, prekosutra ima duzu voznju od nekih 4000km pa cu da vidim kako se ponasa.

Comment

Working...
                X