Daewoo Lanos NECE DA UPALI!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Profi035
    CBC Član
    • 19.04.2011
    • 22
    • Jagodina
    • Daewoo Lanos 1.4, Nissan Micra 1.2

Daewoo Lanos NECE DA UPALI!

Izlude me (i izdade) ovaj Lanos po najvecoj zimi!
    Nece da zavergla bas kao da mu otiso bendiks! Kako odjednom... Desavalo mi se i na drugom autu, ali zeza zeza pa upali, ovde jok. Probam i da ga ubacim u 4, brzinu da ga zaljuljam, ma nista...
    Samo na pocetku verglanja kao da uhvati i nista.... Gotovo se ispraznio akumulator, daj kablove, sat vremena se zezamo sa njim, temperatura spolja svega -12, ma lepota
    Dodje majstor, kaze to je bendiks, nekako ga dobaci do garaze, ali nemoj danas...
    Stojao tako auto do veceri i reko ajd da probam, mozda... Kad vrm, upali na pola kljuca, i ako je akumulator bio poluprazan i sve to. Provozam ga ja jedno 10 min, vratim na parking, sedim i cudim se. Ugasim, upalim, bez problema, znaci na pola kljuca kao i uvek.
    Sta se desava? Ajd da ukljucim grejanje, NECE! Nece ni elektropodizaci! Sta je sad majku mu... Ugasim i nekoliko puta samo dam kontakt i ugasim i odjednom poce da duva grejanje, aha, reko odlicno! Ali kad sam krenuo da ga upalim TRT! Isto kao danas, nece!
    KAD RADI GREJANJE (VENTILATOR) ONDA NE VERGLA, A KAD HOCE DA VERGLA I UPALI, NECE GREJANJE!
    Da li je moguce da se neka struja zagubi na putu do alnasera ili ventilatora, ili da je komp poblesaveo od mraza, ili... Mislim da mi u toku zadnje voznje upalio CHECK lampicu, ali dzaba na dijagnostiku ne mogu pre ponedeljka i to ako ga pokrenem.
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Odg: Daewoo Lanos NECE DA UPALI!

Na kćerkinom aveu, za četiri godine, samo dve sitnice! Slično se ponašao, kao tvoj lanos!

Prvi put, otpustile matice EGR, tako da je papirni dihtung u potpunosti izgoreo. Uveren sam, da još u fabrici nije dobro zategnuto.

Drugi put, isto: `oće pali - neće pali, dok na kraju nije otkazao sasvim! Upalimo na gurku i pravac u IN na kanal u garaži. Čim sam pipnuo kablove na anlaseru, vidim ista stvar: otpuštena matica i kabal spao sa šrafa! Samo što sam ga prislonio, upali, što kažu na pola ključa.

I to me je još više uverilo, da je greška do fabrike, ili dilerovog servisa, jer je auto bio pod lizingom, pre no što sam ga kupio, kao polovnog. Bio je izložen u salonu, očito pripremljen za prodaju. Greška je bila, što matica uopšte nije navrnuta na šraf, već samo na silu (sigurno pneumatskim), koso, kvareći pri tom navoje. To, što je služio besprekorno četiri godine, zahvaljujući debelom i krutom kablu, sve dok papučica (rascepljena buksna) nije usled nekog većeg potresa iskočila i izgubila kontakt.

Zato, proveri kontakt na anlaseru!

Evo, kako je to izgledalo na aveu:

Comment

• Profi035
      CBC Član
      • 19.04.2011
      • 22
      • Jagodina

Moze biti...
      Inace,, neposredno pre nego sto mi se pojavio problem sa alnaserom, auto je bio u servisu gde mu je zamenjen set kvacila i termostat. Jos dok sam ga palio u servisu u verglanju desilo se da alnaser okrene kratko na prazno ali upali. To je bilo toliko kratko (mislim taj prazan hod) da nisam pridavao znacaju. Dan dva sam ga palio bez problema i ako mu se povremeno pojavilo TO, ne znam kako da nazovem, slicno kao kad bendiks ne pokrene zamajac, i onda skroz otkazao.
      E sad, kod zamene termostata morali su da skidaju zupcasti kais, poklopac, ne znam sta jos, i moguce da nisu neki kabl stegli, ako su uopste skidali, ili slucajno zakacili?

Comment

• boban1982
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2010
        • 1106
        • Batajnica
        • SAXO VTS-BIC

Desava se cesto da jedno poprave a drugo zaj.....!Naravno ne svi!Ja sam imao iskustava sa jugom da su mi se srafovi koji drze korpu za zamajac odvrtali jedan po jedan,sto sam primecivao kada se odvrne i udari u zvono menjaca,naravno nisam znao kakav je to zvuk,ali kada je skinut menjac korpa je bila skroz odsrafljena a srafovi bili u zvonu menjaca.Inace pre svega toga jedan suster menjao set kvacila......

Comment

• Profi035
          CBC Član
          • 19.04.2011
          • 22
          • Jagodina

Danas sam nekako upalio auto i onda nema gasenja nego pravac prvi slobodan servis... Ulice zavejane...
          Prosto je neverovatno da su istovremeno otkazale dve stvari, bendiks i brava (zato nece grejanje i podizaci).
          Bice sredjeno sutra (nadam se).

Comment

• Profi035
            CBC Član
            • 19.04.2011
            • 22
            • Jagodina

Juce zamenjen bendiks i auto je proradio...

Danas, pogadjate, OPET NECE DA UPALI!
            Znaci vise ga popravljam i nerviram se nego sto ga vozim
            O cemu se radi...
            Ajd da upalim, verglaj verglaj, verglaj, nista istrosi se akumulator, naidje drugar stavi kablove, verglaj, verglaj, nista..., dodje drugi drugar, verglaj verglaj, sve to traje 20min, nista. Reko, ajd idi ti da te ne zadrzavam, ma kaze ajd jos jednom, verglaj verglaj, upali i radi 10sec i kad mu spustim broj obrtaja ispod 2500, gasi se, Ponovo verglaj, verglaj, ma nece. Ode i on. Gleda to covek i pritera mecku, ajd da probamo, ma reko, ne vredi... Verglaj verglaj i posle 10 min upali i radi samo sa punim gasom, cim malo pustis ugasi se. Opet verglaj verglaj, jedva upali i sad ga drzimo na gasu, ne pustamo pa sta bude. Radio tako neko vreme dok se zagrejao, poce da slaze rad, malo po malo sam smanjivao broj obrtaja, dok posle nekog izvesnog vremena nije proradio kako treba. Mislim, nije kako treba, ali... Na leru varira, nemirno radi. Kad malo stoji, ali i dalje je vruc, pali, ali treba malo da se zavergla, par sekundi, a kad se ugasi pa odma upali, bez problema. Check lampica je bila upaljena dok su stajali kablovi od pomagaca, ali kad sam ponovo upalio auto ugasila se. Mislim, sad auto radi i posle cu da ga vozikam, ali nisam siguran da ce sutra da upali kad je hladan.
            Auto sam palio i vozio na benzin, a tek malo na plin kad se dobro zagrejao.
            Znam da moram da promenim gumice na diznama, vuce mi fals vazduh, ali da li je samo to moglo da dovede do problema?
            Last edited by Profi035; 15.02.2012, 19:21.

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Koje godište? Koliko je prešao po satu? Od kada je kod tebe i šta je do sada rađeno na njemu?
              Da li je i kada rađen veliki servis? Zbog svećica i da li si čistio dizne?
              Kakav je taj servis, gde su ti zadnji put radili oko PK (zubčasti)?
              Da li je odmah urađena kompjuterska dijagnostika i kako se ponašao u radu na benzin? Posebno na leru, koliko rpm?
              Ne znam, koji LPG sistem imaš ugrađen, ali ga isključi, dok ne središ na benzin.

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

Franjo, ne zbunjuj coveka.. Covece, moras da sredis dizne da bi ti normalno palio, naravno da je to problem i ne znam zasto ga sam sebi precutkujes

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Ne znam, tko koga na ovom forumu zbunjuje?! Samo sam postavio pitanja, koja bi svaki majstor postavio.

A, samo pre četiri dana, u prvom postu piše:

Stojao tako auto do veceri i reko ajd da probam, mozda... Kad vrm, upali na pola kljuca, i ako je akumulator bio poluprazan i sve to. Provozam ga ja jedno 10 min, vratim na parking, sedim i cudim se. Ugasim, upalim, bez problema, znaci na pola kljuca kao i uvek.
                  I po čemu su sigurno dizne, koje sam i ja spomenuo u pitanjima?

Ako, pažljivije pročitaš, šta mu je majstor sve radio, bit će ti jasno, tko ga je totalno dezorjentisao. Počev od automata elektropokretača! Nisam siguran, da bih takvom prepustio čeprkanje po diznama, makar imao odgovarajući alat. Dijagnostiku očito nema!

Comment

• Profi035
                    CBC Član
                    • 19.04.2011
                    • 22
                    • Jagodina

Dans je auto palio bez problema, sto kazu "kao mina"!
                    Sto se tice gumica na diznama, cekam da stignu i zamenicu ih svakako. Pitanje oko zupcastog kaisa i meni je delovalo logicno, pomislio sam da mozda nije promasen za 1-2 zuba. Ne znam da li je morao da skida zupcasti kais kada je menjao termostat?! Nesto mi je to pominjao. Danas sam cuo jos jednu mogucnost, a to je da dizna plina (mozda) pusta nekontrolisano, pa kad hocu da ga upalim na benzin, prebogata smesa i... Skener (OBD 1)kaze da je sve u redu sa autom. Vozicu ga danas u servis Landi Renzo da vidim sta je sa plinskim uredjajem, jer je nekontrolisano podigo potrosnju.

Inace auto je presao 110000km, kod mene je od 80000. Kad je stigo, promenjeni su svi bitni kaisevi, posle toga menjana je lamela, a kasnije kompletan set za kvacilo, bobina, termostat, bendiks i 3 plinska uredjaja, dva obicna, a sad je na njemu sekvent Landi renzo.

Comment

Working...
                    X