K- glava , audi 80 cc 1.8 1986

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Corolla XL
    CBC Početnik
    • 10.02.2012
    • 6
    • Novi Sad

K- glava , audi 80 cc 1.8 1986

Automobil je u odlicnom stanju,sve je na njemu orginalno i ocuvano.Radi na benzin,nema plin.Lepo pali,prima gas,Problem je u tome sto posle cca 30 min.rada pada broj obtaja hoce da se ugasi.Posle minut se upali ,vozi neko vreme i opet isto.
    Ima K-glavu.
    Pitanja>
    1.mozeli K-glava da se popravlja,sta je tu razumno resenje?
    2.da li bi se problem resio ugradnjom plina?
    3.da li neko ima kontakt sa serviserom u N.Sadu ili okolini koji sa tim ima iskustva i moze da resi?
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Odg: K- glava , audi 80 cc 1.8 1986

Negdje ranije je neko postavio (nedovrsenu) pricu o ovom sistemu. Kako sam dosao do kompletnog uputstva na kome se moramo zahvaliti izvesnom "SHAQ"-u. Covjek je ulozio ogroman trud da bi do najsitnijih detalja opisao nacin funkcionisanja ovog sistema, njegovog odrzavanja kao i moguce kvarove i njihovu popravku.

Skini taj dokument pa prouči...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Originally posted by Corolla XL View Post
      Automobil je u odlicnom stanju,sve je na njemu orginalno i ocuvano.Radi na benzin,nema plin.Lepo pali,prima gas,Problem je u tome sto posle cca 30 min.rada pada broj obtaja hoce da se ugasi.Posle minut se upali ,vozi neko vreme i opet isto.
      Ima K-glavu.
      Pitanja>
      1.mozeli K-glava da se popravlja,sta je tu razumno resenje?
      2.da li bi se problem resio ugradnjom plina?
      3.da li neko ima kontakt sa serviserom u N.Sadu ili okolini koji sa tim ima iskustva i moze da resi?
      Nemoj, da te zbuni onaj link i CIA upozorenje, ako si otvorio prvi post iz arhive! Prave odgovore, naći ćeš u Chubsovom prilogu označenom kao sličice, ustvari, kompletan PDF dokument. Veoma studiozan, ali jasan. Kao da čitaš servisno uputstvo, tipa: za početnike i one naprednije.

Problem, ne bi rešio ugradnjom plina, jer prvo, moraš srediti benzinski motor. S obzirom na opisano stanje, rekao bih, da je potrebna dobra dijagnostika, jer se radi o nekoj sitnici! Moguće neka sonda. Uglavnom, nešto u vezi sa ECU.

A servisera, kojih u NS imaš na svakom koraku, nadam se, da će ti preporučiti neko od novosadista. Vrlo brzo!

Comment

• Corolla XL
        CBC Početnik
        • 10.02.2012
        • 6
        • Novi Sad

Neznam nikog u Novom Sadu ili okolini ko ima iskustva sa K-glavom?

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Da li uopste ima ECU ovaj auto ? ne bih rekao s obzirom na godiste.

Opisano ponasanje moze da uputi u smeru provere TTS tj termo time switch (ne znam kako se kod nas u zargonu to zove) i njegovu pratecu elektro diznu.

K jet je vrlo jednostavan sistem ali zahteva tehnicku dokumentaciju za dati motor/vozilo da bi se merenjem moglo utvrditi postojece stanje u odnosu na fabricki ispravan sistem u smislu poredjenja izmerenih vrednosti i korekcije istih.

Potreban je specificni pribor/alat za K Jet sisteme za adaptaciju opstih mernih uredjaja na konkretni motor.

Postoji sajt kjet .org gde je manje vise univerzalno objasnjeno kroz tipske primere ponasanja K sistema, kao i ovde navedeni pdf sa objasnjenjima.

Problem sa K Jet je sto je to mehanicko ubrizgavanje a to znaci da kada se mehanicki pohabaju odredjeni delovi preko odredjene dopustene granice potrebna je njihova reparacija/ zamena.

Nabavka novih delova je dosta otezana a pogotovu kod nas. Polovni delovi nepoznatog statusa nose rizik da su neispravni/ pohabani.

Ja bih krenuo od diijagnostike jednog po jednog sklopa, za pocetak TTS podsistema ubrizgavanja koji je nadlezan za hladno startovanje motora.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Kad sam spomenuo dijagnostiku, mislio sam na onu klasiku, koju su imali servisi, koji su se pretežno bavili mercedesima. Pre par godina, video sam kod jednog u Inđiji.

Ovo me navelo, da se radi o nekom banalnom kvaru. Ipak, pošto se to dešava nakon rada od pola sata, moguće je i nešto ozbiljnije. Dobro bi došao podatak o postignutoj temperaturi u tom momentu. U smislu pregrejavanja.

Comment

• Corolla XL
              CBC Početnik
              • 10.02.2012
              • 6
              • Novi Sad

Rekao sam pola sata odprilike kao makimalno vreme,kad bolje razmislim obicno se dogodi i ranije?!Sustinski bi se moglo reci kad dostigne radnu temperaturu motor,onda se ugasi.

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

POmenuti TTS je aktivan od hladnog starta od postizanja radne temperature. Ako ostane aktivan i kada se zagreje motor onda zaliva benzinom i motor pre**** usled prebogate smese.
                Zavisno od intenziteta pre****vanja moze da se ugasi ili samo da radi nepravilno i nestabilno.

Iskljuci zicu sa TTS injektora, 15 sekundi posla, kada nastane problem i probaj novo stanje.

Ako ima promene u radu dalje ispituj TTS ako nema vrati zicu na injektor i trazi dalje.

Izmeri i sam davac temperature motora posto on moze da brljavi a to onda ometa dalje.
                TTS je povezan na davac temperature motora.

Najbolje je da nadjes uputstvo i el. shemu bas za tvoj motor, to ce i majstoru znatno da skrati vreme da pronadje poreklo problema.

Nesto se promeni nakon tih 30tak minuta ili kada se zagreje motor, na K glavu ne bi trebalo da utice promena temperature motora.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• Corolla XL
                  CBC Početnik
                  • 10.02.2012
                  • 6
                  • Novi Sad

Zahvaljujem na savetu,moram naci el.semu?!Probacu nesto od tehnicke literature da pronadjem-kupim?.Upustvo za rukovanje,radionicku knjigu za ovaj model.Ako neko ima moze da mi ponudi?
                  Testa radi dovoljno bi bilo da nadjem gde je davac temperature na motoru i da ga iskljucim?To je isti davac koji je povezan sa pokazivacem temperature motora na istrument tabli?

Comment

Working...
                  X