Ford Focus 2011 - lupkanje u vratima suvozaca i vibracije u zadnjim desnim vratima

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • synestetic
    CBC Član
    • 20.12.2009
    • 27
    • Novi Sad

Ford Focus 2011 - lupkanje u vratima suvozaca i vibracije u zadnjim desnim vratima

Pozdrav svima na forumu.
    Eto, problem je mali, ali iritiantan.
    U pitanju je Ford Focus 2011 (kupljen u Grand M, Novi Sad, nije onaj sa akcije), sve radi kako treba, ali imam mali problem koji se javio relativno skoro.

Naime, u suvozacevim vratima cujem pri prelasku neke manje rupe, zakrpe i sl. vibriranje/lupkanje.
    Kada spustim prozor (otvorim) onda prestane?!

Negde sam nasao da moze biti kais/kabl od podizaca prozora.... takodje, nasao sam i da mogu bravice, sto ovde nije sigurno, a naleteo sam i na to da mogu da budu amortizeri (presao sam tek 6500km)?

Takode, zadnja desna vrata (ne cela vrata, vec nesto unutra), u istim situacijama vibriraju i zatresu se, sto je jako iritantno kada imate novo, ali i starije vozilo, slozicete se..?

Treca stvar je deo kod centralnog stuba, tamo gde je smesten siguronosni pojas (kutija u koju se namotava), i to se oglasava tu i tamo sa po nekom vibracijom... Sve u svemu, svi problemi na desnoj strani.

Auto je pod garancijom, ali serviseri nisu bas voljni da se "bahcu" tim sitnim problemima, pa su mi preporucili da pojacam malo muziku???

Da li je neko imao ili ima slican problem, i da li neko zna resenje ili bilo sta sto bi pomoglo?

Hvala unapred.
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Odg: Ford Focus 2011 - lupkanje u vratima suvozaca i vibracije u zadnjim desnim vrati

Pošto je u garantnom roku, zahtevaj, da ti tu "skrivenu manu" odmah otklone. Ako odbijaju, zahtevaj nova kola bez mane, ili povraćaj novca! Sve u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Na svoju ruku, nemoj poduzimati ništa, jer gubiš garanciju.

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

Re: Ford Focus 2011 - lupkanje u vratima suvozaca i vibracije u zadnjim desnim vratim

au, al' bi mu se ja nacestitao mile nove godine da mi kaze da pojacam muziku.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• synestetic
        CBC Član
        • 20.12.2009
        • 27
        • Novi Sad

Odg: Ford Focus 2011 - lupkanje u vratima suvozaca i vibracije u zadnjim desnim vrati

Jeste u garantnom roku, ali ne znam spada li to pod garanciju?
        Bio sam malo pre do servisa, i opet im lepo i detaljno pokazao/dokazao da se nesto desava, tako da opet imam zakazano.

Problem je u tome sto nerado prihvataju takve poslove... U toku price sa likom sa prijemnog, primecujem ociglene razmene pogleda sa serviserom (u fazonu, "E, Pero, jbg. moraces da skidas tapacirung sa ovih vrata, ovaj je bas uporan"), i naravno da zakljucujem da moraju da urade, ali gledaju da te smore sto vise da odustanes.

U ponedeljak idem na zakazani, ako i tada ne budu popravili kako treba, onda idem kod vlasnika Grand M, ako i tu ne budem stigao onda cu ici na Zakon o zastiti potrosaca i kontaktirati nadlezne.

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Odgovor bi bio ona pesma: Samo tako, samo takooooo... Znam, da ljudi često reklamiraju i sitnije nedostatke, koji moraju biti otklonjeni u garantnom roku. Sa srećom!

Comment

• synestetic
            CBC Član
            • 20.12.2009
            • 27
            • Novi Sad

Sad sam se jos malo sa strane raspitivao... moze li problem da uzrokuje "hidraulicni nosac motora"? Rekli su mi da ako to "ode", moze cela desna strana da trese. Da li to uopste postoji kod ovog modela Focusa, i sta mislite, da li moze to biti u pitanju?

Comment

• synestetic
              CBC Član
              • 20.12.2009
              • 27
              • Novi Sad

Juce sam sredio, tj. serviseri u Fordu.
              Ne znam sta je bilo, niko mi nije rekao nista konkretno, pominjali vise stvar, suvozacevo "sediste imalo lufta", i jos nesto... U svakom slucaju, sada je OK. Nadam se da ce i ostati.
              Eto, a trebalo im je samo pola sata posvecenosti.
              Moze lock ili delete teme, kako god to ovde ide.

Comment

Working...
              X