Puk'o kljuc...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ludidzora
    CBC Senator XXL
    • 09.01.2012
    • 310
    • Banatsko Veliko Selo
    • Fiesta 200 iz mesta!

Puk'o kljuc...

Evo jos jedna stvar koja mi je ulepsala dan... Krenuo sam jutros da sredim brave na kolima, na vratima i gepeku, posto sve otvara jedna kljuc, i to i kasetu i pali auto, da ne bi kupovao nove uzeo sam ova stare, razvalio do kraja, ocistio, podmazao, sastavio i sve lepo radi, tj. radilo... Ali sam primetio tokom rada da mi je kljuc malo napuka, jako tanka linijica, reko taman iza nedelje odem da napravim 2 kom. da imam. Kad eto nevolje on danas puce. Reo aj, sta sad... Krenem da skinem ulozak brave da ga kresen na srafciger, kad ono nece, gledam, i vidim da je kljuc kodiran... odma pomislim ode lova... Nego da predjem na stvar, imao sam jedan kljuc vec poomljen, originalni, i ovaj sto sam koristio je kopirani, tako sam uzeo auto. Potom sam ga malo zagledao i vidim sa zadnje strane nesto crveno, ceprkam malo i izvucem ga napolje ka ono tu je cip gde je kod. Ovo na slici, levo u toj crvenoj plastici, stakleno polomljeno, je kod iz originalnog kljuca, malo he ispucalo ali je u funkciji, pa sam ga tu meto da se ne zagubi.

E sad mene zanima da li ima da se nareze takav kljuc, da ima tu "fiokicu" bez tog cipa, samo stavim ovaj moj, ili ima samo sa cipom pa ce sve da me kosta malo vise? Ili on ide posebno?

A drugo, kako da otkljucam vilan??? Neko mazne auto za 2 min. a ja ceo dan lupam glavu kako da odradim svoj... mogu da ga uplaim, prinesem mu ili ovaj stakleni i li ovaj drugi cip, srafciger u ulozak i pali ali volan nece nigde... Napravio sma jedan kljuc od nekog Kadeta, moze sve da okljuca/zakljuca ali nece bravu na volanu da okrene...

Bilo ko bilo sta...

Last edited by ludidzora; 30.03.2012, 14:54.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Puk'o kljuc...

Ne znam kakvi su vam tamo bravari ali to (polomljeno parče) Sič vadi za 5 sekundi napolje. Ja bih to turio nazad palio auto normalno i oterao kod bravara da napravi ključ.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• GTX
      CBC Senator XXL
      • 13.09.2008
      • 422
      • Subotica
      • Nexia 1.5 16v

Ako se dobro secam,kljuc sa cipom sam platio 35-40e pre dve godine.Mozes da napravis samo kljuc i ubacis cip.Za obijanje brave ne mogu da ti pomognem.

Comment

• Gaga
        CBC Veteran
        • 27.11.2010
        • 124
        • Novi Beograd

Vidi sa bravarskom radnjom "Ristić" iz Zemuna, 011/21-97-337, www.autokljucevi.rs , Paja to uspešno radi.

Comment

• ludidzora
          CBC Senator XXL
          • 09.01.2012
          • 310
          • Banatsko Veliko Selo
          • Fiesta 200 iz mesta!

Izvadio sam ja zalomljeno parce. Taj originalni se zalomio prethodnom vlasniku u vozaceva vrata pa su mogla da se otvore cime god. Onda sam ja na vozaceva stavio ulozak sa suvozacevih a ovaj gde je bio zalomljen kljuc izbusio sa zadje strane i isterao kljuc napolje, i sreca pa mi je i ovaj pukao tu. Znaci nemam zalomljeno parce nigde u bravi, imam kljuc iz dva dela...

koliko je meni poznato moze sa napraviti kopija na osnovu toga (polomljenog kljuca), ali mi je malo puno da sad dam 35-40e za kljuc. Zato me zanima da li imaju oni kljuceve sa mestom za cip ali bez njega? Posto imam dva, jedan iz originalnog, jes da je izlomljeno staklo ali radi i ovaj drugi. Sto da bacam dzabe pare ako postoji ta varijanta.

I ja sam se razmisljao da turim ovo parce u bravu i da ga palim, ali nemam pojma kaki su kod nas u Ki. Znam za jednog koji ima radlju na trgu i da kopira kljuceve, a da li radi i kod kuce nemam pojma. Ne mogu sa kolima na trg...

Probacu sutra da od jos jednog kljuca nesto napravim, da ga preturpijam pa ako mi se posreci da otkljucam i volan, ako ne imam drugi prevoz do grada, nekako cu se snaci. Nego me najvise zanimalo da li postoje ovakvi kljucevi sa mestom za cip ali bez njega. Jbg. kriza, plate nema dva meseca pa kao sto rekoh ne daju mi se bas tolike pare trenutno, a auto mi treba da idem na posao da zaradim platu koju ne dobijam... JEEEEE... Zivela Srbija!!!
          Last edited by ludidzora; 29.03.2012, 23:36.

Comment

• ludidzora
            CBC Senator XXL
            • 09.01.2012
            • 310
            • Banatsko Veliko Selo
            • Fiesta 200 iz mesta!

Evo nesto sam odradio, bilo je problematicno, posto je na tom drugom kljucu negde bilo viska negde manjka, pa sam onda malo nalemio na njega, mala turpijica, i eto kljuca za prvu pomoc. Jeee... Zalepio cip za njega izolirkom i da kresnem, nista, mrtav... Ostao mi sinoc kontakt, kako sam onaj ulozak srafcigerom cackao i nisam vratio, pa vrisno accu, sad se puni i to bi trebalo da bude to, sam oda odem do grada da napravim drugi....

Comment

• ludidzora
              CBC Senator XXL
              • 09.01.2012
              • 310
              • Banatsko Veliko Selo
              • Fiesta 200 iz mesta!

Da ne bude sve tako bajno problemi iskacu... stavio sam accu, zaverglao, upalio, i eto novosti... radi na leru jako slabo, na nekih 400 o/min. Dam malo gas, odu na 2000-3000, i padaju skoro na 0, paih opet vrati na 400. nekad hoce i da se ugasi. (taman sam i uocio da lampicu ne pali ni kada padnu skoro na 0, raniji problemi, cisto da napomenem) i tako u mestu i u voznji, i hladan i na radnu tem. s' tim sto se ler vratio u normalu, ali i dalje naglo padaju obrtaji. A sve sto se izdesavalo, pukao kljuc i auto je stajao nekih 24h, i ostao kontakt preko noci. Jel moze biti da je nesto vrisnulo sinoc dok je ostao taj kontakt ukljucen? Pitam ovde da ne otvaram novu yemu za dz... Za neko vreme ce biti 90% mojih zapocetih tema koliko problema mi iskace...

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Otvorićemo jedinstvenu temu "ludidžora i njegove vratolomije"

https.autogas.rs

Comment

• ludidzora
                  CBC Senator XXL
                  • 09.01.2012
                  • 310
                  • Banatsko Veliko Selo
                  • Fiesta 200 iz mesta!

Palo mi je i to na pamet... nego vratilo se sve u normalu posle nekog vremena... Sta mu bi, Bog ce ga znati, sad radi sve OK pa neka tako i ostane.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Neki automobili moraju imati (napraviti) adaptaciju posle zamene praznog akumulatora, dotle rade kao šlogirani.

https.autogas.rs

Comment

• ludidzora
                      CBC Senator XXL
                      • 09.01.2012
                      • 310
                      • Banatsko Veliko Selo
                      • Fiesta 200 iz mesta!

Ha... nemam pojma, skidao sam ga do sad par puta ali nije bilo nekih promena. Uglavnom sam se on adaptirao...

Nego zvaao sam par kljucara u Ki i NS. 500-600 din obican kljuc, a kljuc sa mestom za cip ali bez cipa, 3500-4000. Mislim stvarno, to je vec dranje. Jos ovog jednog u NS pitam u cemu je onda tu fora? Kaze nemam pojma pitaj gazdu, tako je...

Comment

• ludidzora
                        CBC Senator XXL
                        • 09.01.2012
                        • 310
                        • Banatsko Veliko Selo
                        • Fiesta 200 iz mesta!

Nego gledam na limundu ima ovih modula za daljisko sa skakavcima, pa me zanima jel neko zna jel u njih moze da se stavi cip? Posto sam imao u planu da ugradim daljisko evo mi prilike da sa jednim udarcem ubijem dve muve i to po 5 puta manjoj ceni. Ovako bi me kostalo oko 2000 modul sa dva kljuca, imam dva cipa da stavim u njih, ako moze, dok bi me ovako kostalo da odradim dva kljuca 7-8000 + posle kad bi uzimao daljisko jos 2000, onda bi na privezak, posto sam prvo tako planirao ali sad kad vidim koliko bi me kostalo, nekako mi ova opcija sa skakavcim 5 puta bolja...

Comment

Working...
                        X