Problem sa kocnicama Yugo 55 1983 godiste

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slavke89
    CBC Član
    • 05.01.2012
    • 75
    • Kikinda

Problem sa kocnicama Yugo 55 1983 godiste

Da li mi neko moze reci sta je problem. Skinuo sam ceo kocioni mehanizam sa prednjeg desnog tocka od Yuga 55, pa sam skinuo crevo koje je montirano na taj sklop da bih malo sredio taj cilindar jer ja malo zaribao. Crevo sam podigao da mi ne bi iscurelo svo ulje iz one bele posude i iz celog sistema. Po zavrsetku popravke cilindra vratio sam sve kako je bilo, ali posle nisam mogao nikako da naguram ulje u ceo sistem, uvek mi propada kocnica.Odvijem ja onaj vijak da ispustim vazduh i da prodje cisto ulje, ali to jako slabo ide,kod drugog tocka nece uopste da izadje ulje. Kupio sam nove gumice za glavni cilindar i zamenuo ih, i opet isto, uvek propada kocnica, ne mogu na nateram pritisaku cilindre. Ne znam sta da radim. Da li se nesto zapusilo, da li ne valja servo pajacivac. Uopste ne gura ulje, a menjao sam gumice. Pre ovih radova kocilo je normalno. Kad pritiskam kocnicu osovinica iz servo pojacivaca, koja gura klip u glavnom cilindru za potiskivanje ulja izlazi normalno.
    Last edited by slavke89; 07.04.2012, 10:56. Reason: Greske u kucanju
  • b_samardzic
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 1557
    • Smederevo

Odg: Problem sa kocnicama Yugo 55 1983 godiste

Svo ulje iz sistema je otislo. Odvijes vijak za ispustanje vazduha, pritisnes kocnicu do kraja, zavijes vijak pa onda pustis kocnicu. Sve tako u krug za svaki tocak i dobices kocnicu.

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Da li si napunio posudu sa kočionim uljem do maximuma? Da li su svi ventili (šrafovi), na svim cilindrima zatvoreni? Da li nakon dužeg "pumpanja" opada nivo ulja u posudi?

Comment

• slavke89
        CBC Član
        • 05.01.2012
        • 75
        • Kikinda

Uspeo sam, hvala!

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

I, šta je bilo u pitanju? Sada, kada si sredio, još jedno pitanje: kada si poslednji put menjao ulje za kočnice?

Comment

Working...
          X