da pitam... imam calibru 2.0 16v 91. god... uzeo sam je pre neki dan... surfovao sam netom da nadjem neke podatke o tome dali ovo cudo ima potapajucu pumpu... vozim je na plin a kada prebacim na benzin ona trokira, a ne cuje se pumpa... znate sta je time pisac(ja) hteo da kaze...
Opel calibra pumpa
Collapse
X
-
Odg: Opel calibra pumpa
Džoro, nemoj pogadjati...
Comment
-
-
Nisam ga bas sopio, sa moje strane... Posto sam ja dobio informaciju kada sam mislio da je meni problem u pumpi, posto moja ima veci pritisak i dobio sam informaciju od kolege da ne moze od Kadeta nego da potrazim od Calibre, pa sam mialio da je isto potapajuca ali definitivno nije, te se izvinjavam na dezinformaciji...
Comment
-
-
Pa to ti pričam a i ostalima, ja ne znam da li je ili nije potapajuća i ćutim. Ostalo oko provere je ok pa sam zato ostavio.
Comment
-
-
imam problem sa ovom kalibrom, ako neko zna zasto auto nece da pali a dolazi mu benzin do ubrizgavanja.jednostavno kad zalijem upali malo i ugasi se. mislim da uve dizne nepustaju gorivo,zbog cega??? jel moguce da je do elektronike??? posto sam promenio razvodnu kapu i stavio bombinu sa komutatorom. a bio je sistem palenja multipoint. a sad je palenje sa Holovim davačem u razvodniku. hitno potrebna pomoc
Comment
-
-
Na osnovu drugog njegovog posta ubacio je motor iz Kadetta 1.8, pa mu nesto oko paljenja nije pasovalo, posto ovaj blok nema senzor radilice, pa je onda prebacio i komplet paljenje sa ovog Kadetta, sto je i logicno. Ali sad nece da mu pali. Ako si ubedjen da gorivo dolazi do ubrizgivaca (dizni) onda ti ostaju dve opcije, ili ne dobijaju signal iz ECU-a pa ne pustaju gorivo ili su zapusene. Sto se lako da proveriti ili voltmetrom u sopstvenoj reziji ili ako nisi siguran sta radis, onda majstor da pogleda. U slucaju da dobijas napon onda skidanje dizni i na ultrazvucno ciscenje ili nove ako je potrebno. I multipoint nije sistem paljenja nego ubrizgivanja goriva... I mislim ko je ubacivao motor, ako je znao toliko kako nije znao i ovo da resi, ja sam sam ovaj problem resio i ako nisam mehanicar...Last edited by ludidzora; 15.04.2012, 14:29.
Comment
-
-
e to je pravo pitanje!de onda skopcati 3 zice koje idu na senzor radilice? ovo ja lupam,,jel moguce onda da preko razvodne cita ecu koliko denzina da sipa,jer ona je na bregastoj i isto tako ko i radilica moze da cita obrtaje motora,, <-- ponavljam ovo je moje misljenje? i kako skopcati bez senzora,jel se mora kompijuter staviti od 1.8. ko zna 100% nek pise.poz raja
Comment
-
-
kako bi resio ovo??auto je vozano i puko je blok na 215 KM/h. blok je 2.0 sa senzorom fabricki. a stavljen je 1.8 de se nema de staviti taj senzor. posto mi nije bacao struju bez senzora,stavio sam bombinu,komutator i razvodnik sve to sa 1.8. i sad baca struju,ali nece da upali! pumpa neradi!skopcam je direkt i ona baca gorivo ali dizne nepustaju gorivo u sistem. samo zbog toga sto nema senzor! i sta sad da radim? jel moram i usisnu granu menjati zajedno sa diznama i kompijuterom? ili sta drugo,tvoje misljenje.pozdrav i izvini znam da sam naporan!!! zelim ti detaljno objasniti da bi mi znao pomoci.
Comment
-
Comment