Zblajznuo mi navoj na srafovima koji drze poklopac ventila. Procitao sam obe teme gde pricate o helicoil, ali niko nigde nije napisao gde u BG mogu da odem da mi to urade? Ko u beogradu radi helicoil?
Helicoil u Beogradu, GDE?
Collapse
X
-
Odg: Helicoil u Beogradu, GDE?
Pogresno sam se izrazio. Pokidao se navoj u glavi. Nisu brezoni, nego srafovi. Navoj na srafovima je ok, navoj u glavi se pokidao. Na pola srafova ne moze da se stegne poklopac ventila, curka mi ulje svuda po motoru. Inace nasao sam gde moze.
MR na autoputu (http://www.mrm.co.rs/kontakt.htm) traze 600-700din po navoju, skidanje poklopca ne naplacuju.
Misic Group (http://www.misicgroup.rs/kontakt.html) traze 500din po navoju + 2000din za skidanje poklopca ventila i vracanje.
Izracunao sam da su mi MR jeftiniji, pa cu otici kod njih. U MR-u su mi takodje predlozili da se razbusi sa postojeceg M6 na M7, da ne placam helicoil, ali to mi onda pravi problem sto moram da nadjem takve M7 srafove, da razbusujem poklopac...hmm...My crew is all fired up
Y'all better just wise up
Comment
-
-
Da, da... M7 nije standard navoj i verovatno ces sraf platiti vise nego M6 ili M8... ja npr. trazio po svim srafimerijama u Ki. maticu M7 i nigde nisam nasao, trebala mi za nesto, odem na pijac kod lika sto prodaje delove za APN, kaze ima, obicna 50 din. ona duza 100... (idu na glavu na Tomose), reko jesi normalan, matica 2 din., a on ce pa idi kupi, kad ga nisam razvalio preko tezge... A i ovi rade posao, i da bi uradili treba da skinu poklopac, odvrnu i zvrnu par srafova, ajmo daj 2000... lopovluk... U svakom slucaju nemoj rezati M7...
Comment
-
-
Napravi ti strugar brezon koji dole ima 7mm a gore 6 pa bude sve original. Ako ti baš trebaju M7 šrafovi ima gde se prodaju delovi za motorcikle.
Comment
-
-
Moze i tako, ima dosta varjanti... Ako ima mesa oko navoja u glavi moze i sam nesto da odradi... Kupis par M8 srafova, ili nadjes, malo boljeg kvaliteta, 8.8, 10.9, odseces na odredjenu duzinu, u sredinu urezes navoj M6, napravis kao neke piksne, u glavu tu gde su ti proklizali navoji urezes navoj M8, ove piksne sto si napravio navrnes na te tvoje M6 srafove ili kako vec uvrnes u glavu i eventualni ih prilepis nekim lepkom, piksne za glavu i eto ti najjeftinijeg resenja...
Ili ako mozes da uvrnes par srafova, uzmes crveni silikon, ili crni, ili providni, koji se koristi umesto dihtunga, namazes dihtung sa njim privrnes tih par srafova i nece procureti garant, ako imas dobro rasporedjene dobre navoje... Tako sam resio problem na Kadetu 1.2 OHV kome se poklopac ventila srafio sa 4 srafa i nekim sirokim podloskama i uvek je curilo ulje, dok nisam stavio ovaj silikon...
Last edited by ludidzora; 23.04.2012, 21:52.
Comment
-
-
au bre samo ti treba ureznica od 6.5 i zica navoj usrafis i zategnes sraf i imas original i navoj i original sraf ne mogu da verujem koje sve predloge dadose ljudi za tako prosto resenje.... jos da das nekom idiotu 50 e za tu zaebanciu od posla izvinajvam se ako se neko nasao uvredjen
Comment
-
-
Ureznice od 6.5 mm i žicu navoj ima baš u svakoj trafici, ono tuku ko neće da uzme...
Comment
-
-
ima u bolje opremljenim radnjama za prodaju alata probati u galeb groupu na auto komandi tj iza doma zdravlja vozdovac
ili u magnatu u sarajevskoj ili alo nema nigde drugde onda otici u swislion group oni su zastupnici iat trebinje nalaze se na novosadskom auto putu preko puta auto kuce balkan ....
Comment
-
Comment