Ne znam šta se dešava, da li je kvar do akumulatora ili alnasera. Neće da mi upali posle par sati stojanja. Prvo sam mislio da je sigurno crkao akumulator, ali sinoć sam probao da uključim sva svetla, da vidim da li će se polaga gasiti ako je akumulator prayan, ali neće, stojalo je uključeno desetak minuta i uopšte se nisu gasila svetla.Pre toga sam probao da verglam, ali nije uopšte htelo, samo je teško za trenutak malo zaverglao i kasnije se čulo pucketanje u alnaseru. Do čega može biti? Ka ugasim kola i ponovo zaverglam, sve bude u redu.
Problem sa paljenjem - Yugo 55 83 godište
Collapse
X
-
Odg: Problem sa paljenjem - Yugo 55 83 godište
probaj da pozajmis negde akumulator pa probaj sa njim da upalis
verovatno je tvoj akumulator spojio neku celiju i nema snage to ne utice na svetla pogotovo ako si ih drzao upaljena samo 10 min
svetlima treba puno vise da izvuku struju iz akumulatora
meni se desavala ista stvar promenio sam akumulator i nastavio sam da vozim...
75% akumulator
35% anlaser
verovatnoce problema pozdrav
-
-
Verovatno je akumulator jer je deo kiseline iz njega iscureo na menjacu i nosacu akumulatora.Prethodno sam dodao malo destilovane vode jer sam mislio da je zbog toga istrosen. Potom sam ga stavio na punjac, i kada se napunio, montirao ga u kolima, ali ni tad nije hteo da zavergla.Kupicu ovih dana nov,pa cu videti. Mislio sam da kupim black horse od 55Ah za 5290 din, ali ne znam koliko je dobar, jer neki kazu da su zadovoljni tom markom, a neki mi govore da ih ne kupujem.Da li ce mi biti dovoljno od 55Ah, jer u kolima imam solidnu muziku, pa me interesuje da li moze sve da podnese? Da li smeta ako mi malo varnici na klemama prilikom montaze akumulatora, ustanovio sam da varnici kada je player ukljucen na napajanje? Sproveo sam nove kablove za muziku i verovatno sve dobro povezao.
Comment
-
-
salvke naj bitnije je da NE VARNICI kada ISKLJUCIS sve uredjaje
a kada ti je muzika upaljena to je sasvim normalna stvar
pogledaj kada punis akumulator da li kljucaju sve celije ako ne kjucaju sve onda je aku crko... pozdrav
uzmi BH i teraj yugovinu svaka cast za 83 godiste i jos tera....
Comment
-
-
Moja iskustva sa BH55Ah su pozitivna. Poslednji na yugo koral 55 trajao je osam godina. Samo poslednje dve sam nekoliko puta dopunjavao (osvežavao), uglavnom zbog dužeg stajanja vozila.
Varničenje prilikom montaže accu nije u redu. Na yugu, jedino, ako si ostavio uključena poziciona svetla, sva četiri migavca, ili si ugradio alarmni uređaj. I, ako si pogrešno povezao plejer! Proveri, da li je povezan po montažnoj shemi, kao i koliko ti "nešto" vuče struje bez kontakta.
Comment
-
-
Sad imam novi problem, stari sam rešio kupovinom novog akumulatora. Juče mi je majstor menjao membrane u lovatinom isparivaču, i posle par paljenja poceo je sve teže da pali, tek posle drugog dugog verglanja, a jutros nije hteo nikako da upali, ni da vergla. Pa sam u toku dana sredio alnaser, očistio svećice, skidao razvodnu kapu da vidim da nije nešto do toga, pomerao malo paljenje, koje sam na kraju vratio kako je bilo jer nema promena, pregledao sam sve kontakte, kablove, i na kraju opet nista, i nov akumulator sam ispraznio verglajući.Sa starim membranama je palio iz prve. Može li mi neko reći šta da uradim i do čega je?
Comment
-
-
Sredi, da ti radi kako treba na benzin, a zatim na gas. Ovako, kako si radio, uništit ćeš novi accu. Posebno, ako ga nakon instalacije, nisi u potpunosti napunio (formirao). Da li si proverio, da li ti i koliko vuče "mirne" struje, tj. bez datog kontakta?
Kakvo palenje imaš, jer je to godište imalo "klasiku" - razvodnik sa platinskom dugmadi i kondenzatorom za gašenje varnice, kao i odgovarajuću bobinu. Ako je prepravljeno na elektronsko palenje, uz komutator ide i odgovarajuća bobina.
Proveri razvodnik palenja: kapu i ručicu. Očisti kontakte.
Proveri, imaš li dobru varnicu na svim svećicama. Mora biti belo-plave boje, a ako je slaba i narandžasta, problem je u bobini.
Comment
-
-
Znam da cu zeznuti akumulator, zbog toga se i nerviram. Imam elektronsko palenje. Sve sam skoro čistio, ali sad ću sve ponovo. Kad je u radu, ne baca nigde varnicu gde ne treba, dobro vuče. Da li mogu da crknu svećice? Majstor mi je stavljao KGB, i kaze da su te dobre. Kad ovo uradim što ste mi rekli probaću da upalim, pa ću videti hoće li proraditi.
Comment
-
-
Svećice su NGK. Ne vuče mi stuju, bar tako mislim jer ne varniče kleme kad ih stavljam na akumulator.Juče kad sam probao bacao je varnicu na jednu svećicu, dosta dobro. Danas kad dodjem sa posla cu sve to pregledati, a ako još neko zna nešto, do čega može biti neka napiše, pa se nadam da cu i to rešiti. Ako baca varnicu na sve 4 svečice dobro, šta bi moglo biti drugo?
Comment
-
-
Originally posted by slavke89 View PostSad imam novi problem, stari sam rešio kupovinom novog akumulatora. Juče mi je majstor menjao membrane u lovatinom isparivaču, i posle par paljenja poceo je sve teže da pali, tek posle drugog dugog verglanja, a jutros nije hteo nikako da upali, ni da vergla. Pa sam u toku dana sredio alnaser, očistio svećice, skidao razvodnu kapu da vidim da nije nešto do toga, pomerao malo paljenje, koje sam na kraju vratio kako je bilo jer nema promena, pregledao sam sve kontakte, kablove, i na kraju opet nista, i nov akumulator sam ispraznio verglajući.Sa starim membranama je palio iz prve. Može li mi neko reći šta da uradim i do čega je?
Da motor upali treba kompresija, gorivo, varnica i minimum 180 obrtaja motora.
Comment
-
-
Da li cu nešto poremetiti ako iskrivim viljušku za 2-3mm napolje, da li ce više trošiti plina? Pročitao sam na nekom drugom forumu da je još neko imao istih problema, pa mu je Dora rekao da isto iskrivi viljušku, i da je posle toga bez problema upalio. Majstor mi kaže da on to nikad nije radio, a ugradio je dosta plinskih uređaja, već da je samo pre paljenja pritisnuo na kratko dva puta prekidač u kolima. Na prvih 450 km tako radi kad ne može da upali, a posle se membrana malo razradi i sve bude u redu.
Comment
-
-
Majstor ne sme biti bandoglav, mora menjati ritam
Comment
-
-
Imam jos jedno pitanje. Sad kad sam upalio kola, podesio palenje kako je bilo kad je dobro radio na leru, dobro vukao, sve bilo ok. Sad kad ga upalim , slabo prima gas, sve stuca, sve se nesto gusi, u voznji trza, nekad vuce, nekad ne, nesto pucka. Mislim da je nesto do palenja, ali opet ne znam zasto bi bilo kad sam isto podesio kao i pre kad je dobro radio? Lose radi na benzin i na plin. Sve kontakte sam ocistio i vratio kako je bilo, ocistio svecice. Razvodna ruka je na cetvrtom kablu od svecice na razvodnoj kapi, kad su remenice podesene za proveru uzupcenja.
Comment
-
-
Da li moze biti i do filtera u ventilu ya plin, posto ga nisam menjao kad sam menjao membrane, jer imam neki pronto ventil i nema nigde u Kikindi da se kupi taj filter, a i Lovatov ventil nisam mogao naci. Kola sad pale iz prve, ali je sad problem u voznji. Stvarno ne znam do cega moze biti. Verovatno nesto oko palenja, samo ne znam sta?
Comment
-
Comment