citroen xm - paljenje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sssssstankovic
    CBC Početnik
    • 07.06.2012
    • 4
    • krusevac

citroen xm - paljenje

citroen xm 1991.godiste
    2.0 injection, bez katalizatora, 130ks
    bosch le2 jetronic benzinski sistem - regulise samo ubrizgavanje za razliku od magneti marelli sistema koji regulise i paljenje

Kad je hladan pali lepo, vrlo retko mora da se zavergla. Kada posle voznje odstoji neko vreme, trazi da se zavergla 3-4 sekunde, nekad duze. Sa auta je pre 2 godine skinut plinski sistem. Dizne su ociscene ultrazvucno, senzori provereni. Interesuje me koja je mogucnost da senzori daju kompjuteru pogresnu vrednost (da su zakucali), i koja je verovatnoca da su i dizne pocele da curkaju (da ne drze pritisak). Pretpostavljam da je to moguci razlog loseg starta. Regulator pritiska goriva proveren, regulator lera proveren. Proucio sam i Haynes literaturu... imam xm-ove 10 godina, ovo mi je drugi po redu, ali sam nemocan vec neko vreme pomagajte ako znate kako

ps. plinski uredjaj je bio obican sa mesacem, ne sa direktnim ubrizgavanjem plina
  • sssssstankovic
    CBC Početnik
    • 07.06.2012
    • 4
    • krusevac

Odg: citroen xm - paljenje

ajmo ljudi, nemoguce da niko ne zna sta moze da bude u pitanju

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

Ako je Bosch M 3.1, (nisi naveo oznaku motora, u tolerance data nema motora od 130 KS, 122 KS je RDZ ), ima dijagnostiku sa trep kodovima. LED (valjda običan ) između + terminala i pina 1 na konektoru, potraži po internetu, ne mogu trenutno da ti uploadujem sliku...
      Kako toga nema u tvome uputstvu ?
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• sssssstankovic
        CBC Početnik
        • 07.06.2012
        • 4
        • krusevac

verzija sa katalizatorom ima 122ks, a ona bez ima 94kw odnosno 127ks - izvinjavam se sto nisam bio precizan

inace, u medjuvremenu sveo problem na pritisak goriva... krecem od pumpe za gorivo.

Comment

Working...
        X