Opel vectra B 16 16v 2001. probelml ler gasa..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vladooo
    CBC Početnik
    • 19.06.2012
    • 1
    • vrsac

Opel vectra B 16 16v 2001. probelml ler gasa..

Imam problem sa ler gasom ked upalim auto padnu mi obrtaji na 500 i posle 6-8 sekundi neravnomjernog rada podignu se na 700-800 obrtaja i auto radi normalno.Nema greske na dijagnostici,ociscen leptir ociscene dizne a on po starom.jeli imao neko ovakv problem Hvala unapred Poz...
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Odg: Opel vectra B 16 16v 2001. probelml ler gasa..

Slično se dešavalo kod više tipova vozila, a uzroci su razni. Većina je imala TNG uređaj, koji, sam po sebi, ne uzrokuje takav rad, jer se sve dešava na hladnom motoru, kad radi na benzin. Pošto nisi naveo, pretpostavka je, da TNG nemaš.

Uzrok je većinom u neregularnom radu ECU, kao posledica neispravnosti anlasera, slabe baterije (accu), pogrešnih informacija od raznih sondi (protokomera+temperature vazduha), oxygen sondi, pa do podešavanja lera. EGR i katalizator, mogu takođe da utiču u toj fazi zagrevanja motora. Izbor motornog ulja i njegovo stanje, da li je i kada menjano.

Da li termostat normalno otvara i zatvara, što može da utiče na nepravilan rad motora. Da li ima automatsku, ili manualnu klimu i da li je slučajno u to vreme uključena?

Iako su očišćene dizne, pokušaj da ceo sistem napajanja gorivom "popraviš" WIN`s injection cleanerom za benzin (petrol).

Comment

Working...
    X