Magljenje farova

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • [darkside]
    CBC Veteran
    • 19.03.2009
    • 107
    • Beograd

Magljenje farova

Zanima me šta izaziva magljenje farova? Kako je moguće da farovi na starijim kolima budu potpuno žuti i neprovidni i da li je moguće to očistiti na neki način?
    od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....
  • shime
    CBC Član
    • 22.05.2011
    • 79
    • Vlasotince
    • Peugeot 405

Moje laicko misljenje je da se farovi magle zbog kondenzacije koja se javlja u faru zbog vazduha koji ulazi negde (obicno staklo nije dobro zalepljeno ili zbog godina oslabilo pa ulazi vazduh) pa se pravi vlaga koju sijalica osusi pa se opet napravi vlaga i tako godinama dok far ne izgubi sjaj ili se sjaj potpuno skine i ostane samo plastika.

Comment

• WEST 014
      CBC Senator XXL
      • 17.08.2010
      • 862
      • Valjevo
      • Audi A4

Magljenje farova i zutilo se javlja usled raznih vremenskih uticaja kojima je far izlozen. Neki propadnu vise neki manje. U jako velikom broju slucajeva farovi su propali sa spoljnje strane. Jedino ako far nije napukao ili usla voda zbog lose zaptivenosti.
      Resava se prilicno jednostavno. Samo je potrebno malo truda i znanja. Far se smirgla vodenom smirglom, uz stalno kvasenje. Ide se od 360 do 3000, ili 4000 abralon ko ima. Ako je ostecenje malo dovoljna je i smirgla 1500,2000, 2500, 3000. Posle toga se tragovi smirgle uklanjaju grubom polir pastom, najcesce je to 3M Fast Cut +, pa nekom finijom, moze isto od 3M Extra Fine ili Ultra Fine i onda zastita u vidu voska ako hoces da produzis trajanje fara. Takodje se moze polirati i specijalnim pastama za plastiku ali mislim da su kod nas retke za kupiti. Neko kaze da cak i pasta za zube daje rezultate. Ja probao nije bilo sjajno, ipak je 3M majka. . Pogledaj neke slike koje je postavio clan Slobodank, on je to doktorirao! Nadam se da nisam nesto propustio u pisanju. Pozdrav!

Comment

• [darkside]
        CBC Veteran
        • 19.03.2009
        • 107
        • Beograd

Pretpostavljao sam da je nešto tako...

Hvala na iscrpnom odgovoru.
        od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• slobodank
          Moderator
          • 26.11.2007
          • 1338
          • Stara Pazova
          • Fiat Idea 14.16v lpg

Dosta toga o poliranju farova je rečeno u ovoj temi http://cbc.rs/showthread.php/9468-poliranje-farova.
          Ako te šta još zanima slobodno pitaj, pozz

Comment

Working...
          X