Cudan zvuk pri ubrzavanju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zeljko
    CBC Veteran
    • 22.05.2006
    • 115
    • Kać
    • Fiat Bravo

Cudan zvuk pri ubrzavanju

Fiat Bravo 1.2 2001
    Pri ubrzavanju (povećanju broja obrtaja) se čuje zvuk kao da krilca elise ventilatora negde zapinju - "zvuk plastike" u kabini . Kada auto prelazi preko neravnina u ovoj situaciji dodatno se izobliči zvuk (kao da plastika negde udara).
    Kod dodavanja gasa na leru, ustaljeno kretanje (održavanje brzine i broja obrtaja), kretanje sa autom izbačenim iz brzine, ne čuje se pomenuti zvuk.
    Da li neko ima ideju šta se čuje (normalno/anomalija)?

Hvala unapred!
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Ili imaš jako veliki zazor u ležajevima ventilatora, ili je u njegovoj blizini neki kabel ili plastika koja tu ne bi trebala da bude, pa od inercije upadne u polje de se vrti elisa.
    Rekao bih da ti ne gine zabava sa skidanjem ventilatora u kabini... Ovov su, naravno, samo moje pretpostavke...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Zeljko
      CBC Veteran
      • 22.05.2006
      • 115
      • Kać
      • Fiat Bravo

Ovaj zvuk me najviše podseća na zvuk elise ventilatora, koja zapinje, ali nema veze sa ventilatorom (čuje se i kada je ventilator ugašen). Zvuk se čuje negde iza/ispod instrument table.

Comment

• stevak
        CBC Senator XXL
        • 31.05.2009
        • 1215
        • Zemun
        • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by Zeljko View Post
        Zvuk se čuje negde iza/ispod instrument table.
        A da nije ipak iz motornog prostora pa se prenosi u kabinu?
        ex SAABotražitelj

Comment

• Zeljko
          CBC Veteran
          • 22.05.2006
          • 115
          • Kać
          • Fiat Bravo

Teško je proceniti, moguće je. Auto sam nedavno kupio. Zamenjeni su svi amortizeri, roler, španeri, PK i zupčasti kaiš, vodena pumpa, oba kompleta viljuški (sa silent blokovima i kuglama).

Comment

• stevak
            CBC Senator XXL
            • 31.05.2009
            • 1215
            • Zemun
            • Saab 9000 cs 2.0T

Dozvoliću sebi da lupam jer ne poznajem raspored agregata u tvom autu ali na osnovu jednog svog iskustva. Naime, desila mi se slična situacija na jednom autu gde su krilca alternatora zapinjala za neku labavo prikačenu plastiku a osim te plastike krivac je bio i loš nosač motora koji je dozvoljavao da motor šeta više nego što sme.
            Last edited by stevak; 19.09.2012, 10:33.
            ex SAABotražitelj

Comment

• Zeljko
              CBC Veteran
              • 22.05.2006
              • 115
              • Kać
              • Fiat Bravo

Mislim da ima veze sa menjačem. Danas se čuo taj zvuk pri promeni brzine, u poslednjih par milimetara hoda ručice menjača (nikad se ne čuje u leru).

Comment

Working...
              X