za sve sto ti treba za taj auto pogledaj na rockauto.com imas i termostat i radiator i videces da na radiatoru nema termoprekidaca.
2003 jetta (bora) problem rashladni sistem
Collapse
X
-
Evo informacije u frame freeze data:
Fuel Sys 1: CL
Fuel Sys 2: NA
Calc Load(%): 5.1
ECT (oC): 76
STFT B1(%): 0.8
LTFT B1(%): -2.3
Eng RPM: 760
Veh Speed(km/h): 0
Znaci, temperatura je bila 76C i bio je u leru sto mi je cudno jer sam prilicno siguran da se lampica upalila dok je motor bio skroz zagrejan, i kazaljka na instrument tabli pokazivala polovinu (90C)
Ako pretpostavimo da je instrument na tabli neprecizan, onda varijanta da je termostat neispravan pije vodu.
Proverio sam, termoprekidac ima.
Evo par slika da oplemenim temu
1. slika motora
2. slika termoprekidaca
3. slika novog senzora temperature
Comment
-
-
Niko od nas ne zna da li umesto crnog moze zeleni senzor(jer da zna,pretpostavljam da bi se javio)...Ako je odgovarajuci.provera se vrsi tako sto se gleda temp u motornom,pa se pretrci u instrument tablu i poredi da li su vrednosti slicne.Ako jesu,onda je to to,ali ako ima velike razlike,onda je i novi neispravan.
Vi to nemate cime da vidite(znaci opet ce da vas klepe 100e),ali mozete proveriti da li je po kataloskom broju to taj.
Pretpostavljam da ste proveravali,u tom slucaju zamenite termostat,ali samo i samo originalnim.
Zanemarite to sto ima i termoprekidac na hladnjaku,on nije vazan u ovoj prici
Skala od temperature ne laze samo na vasem autu,vec se tako ponasa na skoro svim novijim autima,a vec sam napisao i zbog cega.
Comment
-
-
Senzor temperature je odgovarajuci, original, kupljen kod dilera. Zelen je jer su prve serije(crni) crkavali pa je ovo nova verzija gde je taj problem otklonjen.
Kupicu novi termostat, opet kod dilera original i videcu kako ce da se ponasa, pa cu da javim.
Necu da idem opet na 100$ dijagnostiku, nemam viska koze na ledjima. Ako ni termostat ne pomogne onda cu da razmislim sta cu. Nesto sam citao i da su pumpe za vodu loseg kvaliteta, plasticna peraja, i da hoce da odu na oko 60-80 000km.
Hvala svima na odgovorima i korisnim savetima, javljam sta sam uradio
Comment
-
-
Zamenio sam termostat sinoc, poludeo sam dok nisam otkrio gde curi posle zamene, ispalo je da je nov dihtung koji sam kupio sa termostatom neispravan. I dalje mi nije jasno sta mu fali ali kada sam vratio stari dihtung, ne curi. Probao sam i sa starim termostatom i novim dihtungom i opet curi, izgleda da dimenzija nije bas tacna iako je kupljen kod dilera, original deo. Temostat je isto original, made in germany.
Dok je termostat bio napolju, napipao sam i perca vodene pumpe prstima, i deluju da su u redu.
Videcu sada da li ce se greska vratiti.
Comment
-
Comment