Na potenciometru grejanja ne mogu da stelujem nivo grejanja.Cim okrenem malo iz polozaja hlanog na grejanje,on greje kao da je pojacano grejanje do kraja.To je pocelo od momenta kada sam menjao onaj cetvorostepeni prekidac za ventilator koji se pomera vodoravno.Tada sam raskacio i one cevcice koje idu iz onog,tako da ga nazovem,kruznog potenciometra za stelovanje grejanja na levoj i desnoj strani.Pretpostavljam da ti kruzni potenciometri ili kako se vec zovu,treba da budu u odredjenom polozaju kada se vracaju te cevi na njih,na primer,u polozaju skroz iskljucenog ili do kraja pojacanog grejanja.Nista drugo mi ne pada na pamet.Hvala na pomoci unapred.
Mercedes 190e 2.0 '87. god Bezin+TNG preoblem sa grejanjem
Collapse
X
-
Nisi zakačio sajlu kako treba kada si vraćao. Taj bužir (cevčica, kako ti kažeš ), ima mesto gde se tačno učvrsti, a onda dužina sajle (čelične žice u njemu)
podesi položaj regulatora. Razvaljuj ponovo !"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
-
-
Nije sajla u pitanju.Sajla otvara i zatvara klapnu,ona je zakacena i radi svoj posao.Problem je sto kad se kruzni regulator okrene od hladnog ka toplom 5 mm,greje kao da je grejanje pojacano do kraja.Slavina grejanja je zamenjena i stavljena nova skoro,pa se plasim da nije ostecen mehanizam koji pokrece tu slavinu grejanja,jer grejanje bukvalno ili greje do kraja ili moze samo da se iskljuci kada se onaj kruzni regulator okrene skroz u hladno.Ne moze fino da se podesi.A to nadalje stvara muke,jer soferka stalno magli,jer modam da ukljucujem i iskljucujem periodicno grejanje.Sto se tice cevcica,mislio sam na one kroz koje ide vazduh,koje ulaze u kruzni regulator,njih sam iscupao,pa vratio.Muke Tantalove :-)
Comment
-
-
Imam sličan problem sa tim horizontalnim prekidačem,zakucao je na maksimalnom broju obrtaja,i nikako ne mogu da ga smanjim.Tražio sam da kupim da ga zamenim,polovni ili novi,ali ga nisam nigde našao.Molim te ako znaš gde to ima javi.Hvala!
Comment
-
-
Originally posted by joga58 View PostImam sličan problem sa tim horizontalnim prekidačem,zakucao je na maksimalnom broju obrtaja,i nikako ne mogu da ga smanjim.Tražio sam da kupim da ga zamenim,polovni ili novi,ali ga nisam nigde našao.Molim te ako znaš gde to ima javi.Hvala!
Broj je: 064/1264039
Comment
-
Comment