190e-K glava

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • joga58
    CBC Član
    • 27.07.2010
    • 25
    • 18300Pirot

190e-K glava

Neće da upali na benzin,nisam ga dugo prebacivao sa gasa na benzin,majstori su mi rekli da je problem u K glavi,ali niko neće to da radi jer se ne isplati...ako je neko imao sličnih problema molio bih za pomoć,unapred se zahvaljujem !
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Njih bukvalno na hiljade imaju sličan problem... Šta si preduzeo da proveriš benzin, tojest šta si ispitao oko problema sem što si stisnuo dugme da predje na benzin?
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• joga58
      CBC Član
      • 27.07.2010
      • 25
      • 18300Pirot

Majstor je skinuo kućište filtera da proveri da li radi pumpa,odšrafio je crevo za dovod i rekao da pumpa radi prilikom verglanja,onda mi je rekao da je problem u K glavi,vratio sve na mesto i rekao da dalje neće da radi jer mu se ne isplati i nema vremena,drugi je samo iščupao kabl iz prekidača,rekao mi da verglam i ponovio isto kao prvi...

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Onda si u maleru, moraš naći nekog ko bi hteo malo da se psoveti tome al isu u pravu obojica i makar su pošteni da ti ne uzimaju pare bezveze.
        Ako si imao detonacije onda si pokrivio onaj lim na ka glavi ili je spalo neko crevo pa vuče falš vazduh.
        Kako radi na gas, normalan ler ili? Opiši malo više nemoj da te pitam sve po redu...

https.autogas.rs

Comment

• joga58
          CBC Član
          • 27.07.2010
          • 25
          • 18300Pirot

Evo ovako,auto vozim petu godinu,za to vreme sam imao jedno dve,tri detonacije,prve godine dok se nisam navikao.Od tada nisam imao ama baš nikakvih problema ni sa gasom ni benzinom.Prošle zime sam kupio novi akumulator,jer sam stari uništio od verglanja.Tada je prvi put pokazao neke teškoće pri paljenju na benzin,ali je kasnije bilo sve u redu.Dolaskom toplijeg vremene prestao sam da ga palim na benzin,ali sam ga povremeno,u vožnji,prebacivao i radio je normalno.Pre par dana,kada je prvi put pala temperatura ispod nule,pokušao sam da ga upalim na benzin ali nije teo da čuje,samo vergla.Sipam toplu vodu i palim ga na gas,radi bez greške,kad pokušam u vožnji da ga prebacim, odma počne da se gasi.Ceo dan ga vozim i više nemem probleme sa paljenjem.Kada prenoći,ujutru opet ista pesma,topla voda i teraj dalje...

Comment

• kalimero1
            CBC Senator XXL
            • 01.11.2010
            • 318
            • zagreb
            • c5

pozdrav

pritisak pumpe ti mora biti ako se dobro sječam min 5 bara a voli ti zablokirati ventil na donjoj strani glave.

Comment

• joga58
              CBC Član
              • 27.07.2010
              • 25
              • 18300Pirot

Pritisak pumpe je OK,baca gorivo ko luda,ali mi nije jasno na koji to ventil si mislio,tu je,koliko sam video samo filter za gorivo,u svakom slučaju ti hvala!

Comment

• kalimero1
                CBC Senator XXL
                • 01.11.2010
                • 318
                • zagreb
                • c5

nema veze ako baca kao luda a nema dovoljan pritisak,znači moraš ga izmjeriti.ventil ti se nalazi odozdola
                na k-glavi i mora lagano ići unutra-van inače je zablokirao.glavu nemoj otvarati jer sumnjam da češ ju više uspjeti zadihtati.

Comment

• joga58
                  CBC Član
                  • 27.07.2010
                  • 25
                  • 18300Pirot

Najpre da se zahvalim svima na savetima za pomoć,naime uspeo sam da ga upalim bez pomoći majstora.Krenuo sam autom putem ka Staroj planini,okrenuo ga,nizbrdo(70%),ubacio u treću i prebacio sa gasa na benzin,nakon 500 do 1000m,motor je počeo da kašljuca i krenuo punom snagom na benzin.Vozio sam ga još par km,zaustavio i ugasio.Upalio je na benzin bez ikakvih problema.Uradio sam to još par puta,i nastavio da vozim na benzin.Sada podjednako dobro radi i na gas i na bezin.Zaboravio sam da dodam da sam prethodno na LUK oilu kupio sredstvo za čišćenje dizni,dve bočice i nasuo ih u rezervoar.Ako neko ima sličnih problema neka pokuša na ovaj način,možda će uspeti.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Iz ovog što si napisao, rekao bih da si poslednji put sipao benzin kad sam ja išao u školu, davno.... Ono što valja od benzina ispari za 27 dana, ono što može da gori lako, ispari za nešto duže (neki stručnjak bi preciznije objasnio) a ono što ostane posle 2-3 meseca u rezervoaru je sve samo nije gorivo, na to auto neće upaliti da je pita a plus je gusto kao ulje i smrdi kao loš razredjivač...

Bitno je da si popravio auto pa sad ne budi stipsa, ubuduće potroši koju kintu i na benzin, majstori posle više koštaju plus živci i vreme...

Zaboravih na kraju, lepo je što si podelio problem i rešenje sa nama, obično pitaju i nestanu

https.autogas.rs

Comment

• joga58
                      CBC Član
                      • 27.07.2010
                      • 25
                      • 18300Pirot

Na početku da ti se zahvalim na korisnim savetima,što se tiče benzina,priznajem da ga nisam duže vozio na benzin,ali sam redovno(jednom u mesec dana),dopunjavao rezervoar,tako da trenutno ima više od pola.Verovatno je to razlog što sada radi bez problema,znači nije se pretvorio u ne znam šta,ali s'obzirom kakav nam je kvalitet benzina ne bi me i to čudilo.Pošto nemam katalizator,prilikom sipanja bezolovnog,obavezno dospem i malo nekog aditiva što su mi preporučili na pumpi.Ako imaš još nekog saveta,molim te,jer nemam nekog velikog iskustva u vožnji na gas,pogotovu zimi.Hvala!

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Nema svrhe da imaš pola rezervoara ako ga nećeš trošiti iz razloga koje sam naveo, bolje doliješ svaki mesec 5 litara i potrošiš ih.. Dovoljno je da ima da te lampic rezerve ne bode u oči. Pumpa svakako stoji dok radi na plinu tako da se neće pregrejati ali će se sav taj " lepak"zadržavati u njoj. Takodje može biti razlog za blokiranej tog vential na k glavi koji ej Kalimero spominjao.
                        Sad pošto radi možemo nagadjati šta je bilo ali je loš benzin moguć uzrok.

https.autogas.rs

Comment

• joga58
                          CBC Član
                          • 27.07.2010
                          • 25
                          • 18300Pirot

Ukoliko se taj "Lepak" zadržao u pumpi i rezervoaru da li je potrebno da skidam pumpu i rezervoar operem ih,vratim i nalijem novo gorivo ili da ga samo vozim na benzin dok ga skroz ne potrošim(do zadnje kapi,da prestane da radi) pa onda sipam novi benzin ?

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Nije dobro da se vozi do poslednje kapi dok ne nestane benzina, može doći do oštećenja pumpe isto kao kad ima litra dve u rezervoaru. Sipaj deset pa ih potroši, biće dovoljno da razblaži taj stari bućkuriš i eliminiše sumnju sa benzina a usput ćeš videti par dana kako se ponaša...

https.autogas.rs

Comment

• joga58
                              CBC Član
                              • 27.07.2010
                              • 25
                              • 18300Pirot

Hvala,javljam kad sve to odradim !

Comment

Working...
                              X