Pozdravljam narode... trebam pomoć što prije!!! E ovkao radi se o Mercedesu A 170 cdi, 2001 god, 190 000 km prešao.. Dizel kupio sma ga prije mjesec dana i auto je u jako dobrom stanju... bez gresaka itd... očuvano stvarno! Inače ćale mi čitav život vozi Merca... auto smo kupili sestri al' ga koristimo svi, pošto je ovaj prijašnji u raspadu 124 dizel! Auto je uvezen iz Njemačke i svi su servisi redovno rađeni.. (al' ono kako kažu uradi ti servis pa vidi jel treba sta mijenjati) Tako je i bilo, promijenio sam ulje i filtere kod svog dugogodišnjeg majstora! Eee od tad mi stalno u auto izlazi čudan miris u ventilaciji.. kao da nesto gori, smrdi i sl. to je jedan problem? Drugi problem je koji mi se pojavio unazad neki 10-15 dana to je kad ga upalim i trebam krenuti proizvodi čudan zvuk škripljenja u prednjem dijelu... znači samo kad krecem bilo naprijed ili nazad u voznji sve OK! Kontam mozda je što se nije zagrijao dovoljno. Onda da bi mi se danas upalila lampica na istrument tabli AKUMULATORA!!! Odmah sam stao ugasio auto i opet upalio no lampica opet svijetli, dođem kući provjerim akumulator da niej klema spala ili šta već (ne znam, pa probavam svašta) sve OK! Nazovem svog majstora i kažem mu problem on kaže ako ti radi grijanje da nije akumulator već vjerovatno ANLASER (četkice na njemu) (taj problem sam imao na starom mercedesu prosle godine) Kontam sutra otici do svog električara isto tako dugogodisnjeg koji takođe vozi samo mercedese upalim opet auto i da ga uteram u garažu servo volan mi kao u traktora O.o jbt šta je sad, tvrd jedva okrećem!!! Jedva ja tu okrenem auto i stavim ga u garažu, ugasim, zaključam, kad čujem nešto kao žuji u predjelu haube O.o otvorim haubu ono opet zuji... nedugo zatim se i lagano ugasi!!
Načitao sma se ovdje postova o Mercedesu, vidim da ima dosta priče pa me interesuje zna li ko šta za moj problem, pošto kažu da je skupo i problem prilikom popravke zbog vađenja motora!
Eee SAD da postavim konkretno PITANJE jer ovako sam vas samo zbunio!!!
1. Zašto mi smrdi iz ventilacije?
2. Problemi sa škripanjem prilikom kretanja (napred-nazad) tj. prilikom motanja i kretanja!!!???
3. Problem sa lampicom na instrument tabli AKumulator i Servo volana???
Načitao sma se ovdje postova o Mercedesu, vidim da ima dosta priče pa me interesuje zna li ko šta za moj problem, pošto kažu da je skupo i problem prilikom popravke zbog vađenja motora!
Eee SAD da postavim konkretno PITANJE jer ovako sam vas samo zbunio!!!

1. Zašto mi smrdi iz ventilacije?
2. Problemi sa škripanjem prilikom kretanja (napred-nazad) tj. prilikom motanja i kretanja!!!???
3. Problem sa lampicom na instrument tabli AKumulator i Servo volana???
Comment