Toyota RAV4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BioSQUAD
    CBC Član
    • 21.09.2008
    • 58
    • Presevo

Toyota RAV4

Vozim Toyota RAV4, d4d, 2.0 dizel, 2003 god. Pri voznji oko 90, kad naglo dajem gas za preticanje drugih kola, upali mi se zuto svetlo. Kola gube snagu tog trenutka, ne vuce uopste i ostaje u toj brzini. Mora da ugasim kola u toku voznje, posle 5 sekunda opet upalim, i sve radi normalno. Kad ne dajem gas naglo, kola idu bez problema i do kraja.

Lampica koja se pali je: http://imageshack.us/f/15/58905634.jpg/

Pre da se upali lampica, motor osetim da "secka" malo i desi se to. Ne toliko cesto, ali uglavnom kad dajem gas naglo preko 90.
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Može biti, turbina,katalizator,dizne, EGR, protokomer i još štošta. Trebaš naći dijagnostičara koji zna da čita parametre u vožnji i ima čime ...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• TECA
      CBC Senator XXL
      • 14.10.2007
      • 2355
      • Oz

Takvog dijagnosticara nema koji vecinu navedenog moze ispitati u voznji i dati konacnu presudu.Koliko sam razumeo auto ima automatski menjac?Moraju se prvo iscitati greske u motornom i automatskom,pa doneti zakljucak ima sli svrhe terati to u voznju.

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Originally posted by BioSQUAD View Post
        ... Kad ne dajem gas naglo, kola idu bez problema i do kraja.
        ... Ne toliko cesto, ali uglavnom kad dajem gas naglo preko 90.
        Obrati pažnju, koliko obrtaja imaš na 90 km/h? Rekao bih, da dvolitarski diesel automatik nije za takav način vožnje. S obzirom na tonažu! I 4WD.

U svakom slučaju, kao što je TECA naveo, očitati greške, ali će biti teško izvući zaključak, zbog sistema ubrizgavanja. Mislim, prim tom, na:

A variable nozzle turbocharger has been installed to boost power output while maintaining low emissions and low fuel consumption. Torque is boosted at low engine speeds for improved driveability.

Comment

• BioSQUAD
          CBC Član
          • 21.09.2008
          • 58
          • Presevo

Nije automatik. u 3 ili 4 brzinu se desava.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Originally posted by comi 1342 View Post
            Može biti, turbina,katalizator,dizne, EGR, protokomer i još štošta. Trebaš naći dijagnostičara koji zna da čita parametre u vožnji i ima čime ...
            Većina normalnih dijagnostika ima mogućnost snimanja pa se lepo provozaš a onda polako pregledaš šta se dogodilo.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• TECA
              CBC Senator XXL
              • 14.10.2007
              • 2355
              • Oz

Kada je postavljena tema,snega je bilo poprilicno na putu,ne bih bas da se vozikam i pun gas...U redu nema automatski menjac,u slucaju njegove neispravnosti bi mozda imali slicnu situaciju.Ali bi zato trebalo u OBD konekciji da ima snimljeno u friz frejmu situaciju i neke mozda bitne parametre,koji bi nam uz iscitavanje kodova gresaka dali smernice za dalju analizu.Nesto od gore navedenog jeste,ali sta?Mora na skener

Comment

• kalimero1
                CBC Senator XXL
                • 01.11.2010
                • 318
                • zagreb
                • c5

po opisu kvara mislim da ti prepunjava turbina tj.štekaju krilca.to se lako provjeri sa dijagnostikom u vožnji.

Comment

• TECA
                  CBC Senator XXL
                  • 14.10.2007
                  • 2355
                  • Oz

U tom slucaju cemo imati registrovanu gresku za preveliki pritisak usisne grane...Sta jos koristis u voznji ,osim dijagnostike, da bi sa 100% sigurnoscu zakljucio da glave krilca turbine i da su bas ona uzrok greske?

Comment

• BioSQUAD
                    CBC Član
                    • 21.09.2008
                    • 58
                    • Presevo

I sta ispada na kraj da je greska?

Comment

• kalimero1
                      CBC Senator XXL
                      • 01.11.2010
                      • 318
                      • zagreb
                      • c5

pa greška mu je vjerovatno zabilježena,inače ja to radim sa kts-om,uključiš si maf egr i punjenje turba.

Comment

• TECA
                        CBC Senator XXL
                        • 14.10.2007
                        • 2355
                        • Oz

Da prijavio je preveliki pritisak turbine,u voznji ti je na punom gasu egr iskljucen,nikakve vajde,Maf ti nista nece reci...imamo visok pritisak turba,kako da znamo da glave krilca ili glavi mehanicki deo u el.magnetnom ventilu koji regulise krilca?
                        Ukljucio bih ja u dijagnostici tu i taj ventil turbine da vidim salje li ECU signal za rasterecenje(mozda se neko igrao cipovanja)...ali nije ni to dovoljno,treba nam....

Comment

• TECA
                          CBC Senator XXL
                          • 14.10.2007
                          • 2355
                          • Oz

I sta ispada na kraj da je greska?
                          Ja sumnjam na neku diznu,ali ne sa sigurnoscu,samo kad se iscitaju greske...
                          Kalimero i ja malo ofujemo dok ne dodje comi

Comment

Working...
                          X