Raspored kablova za paljenje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • valentino023
    CBC Početnik
    • 17.01.2013
    • 4
    • zrenjanin
    • Peugeot 309 1.6 BRD

Raspored kablova za paljenje

pozdrav svima

imam peugeot 3091.6 1990 benzinac i imam sledeći problem:
    auto pali kao mina ali radi ko traktor,isprekidano neravnomerno.Interesuje me sledeće koji je raspored kablova na razvodnoj kapi pošto nema brojeva na njoj odnosno na motoru(1-2-3-4 svećice sa leva na desno ili suprotno),kako bih proverio dali je pravi raspored.Auto sam nedavno kupio nije bio u voznom stanju pa ga sad polako sam sređujem onoliko koliko imam sredstava.Da nezaboravim stavio sam nove svećice misleći da su one ali nisu.Dakle da nedavim koji je raspored kablova na razvodnoj kapi,motoru i redosled paljenja.Ako može i neka slika

Unapred hvala za pomoć
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Ne znam za taj motor koji je smer okretanja razvodnika ali to možeš videti ako ubaciš u brzinu, poguraš auto i vidiš na koju stranu se okreće rotor.
    U tom smeru ide 1342... Staviš prvi kabel negde a ostale poredjaš po rasporedu u smeru okretanja rotora. Možeš promašiti samo tri puta ako pomeraš prvi kabel za po jedan na kapi.

Ako se ne javi neko sa tačnim rasporedom i slikom za baš taj motor.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Ako nema oznaka na razvodnoj kapi, nađi koji je spojen na cilindar#1, pa u smeru kazaljke na satu spajaj 1-3-4-2.
      Znači: razvodnik 1 sa 1. cilindrom
      2 sa 3. cilindrom
      3 sa 4. cilindrom i
      4 sa 2. cilindrom

Ipak bih to prepustio majstoru, jer je pitanje, da li je motor u fazi i da li je pravilno podešeno predpalenje. Osim toga, treba pregledati i stanje razvodnika palenja, bobinu, izmeriti kompresiju, jer je takav rad posledica loših ventila, ili karika. Karburator i izduvni sistem. Zbog nestručnog rada, može doći do havarije motora.

Comment

• valentino023
        CBC Početnik
        • 17.01.2013
        • 4
        • zrenjanin
        • Peugeot 309 1.6 BRD

Ok
        itersje me tačan raspored svećica na motoru dali je sa leva na desno1234 ili 4321 odnosno na razvodnoj kapi dali je 1342 ili kako već odnosno raspored paljenja .Sve to ako može neka skica.Evo ja sam nešto nacrtao na brzaka pa molim za pomoć i uputstvo.

Unapred hvala

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

U ovom slučaju, broji se od razvodnika pa na levo.
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• valentino023
            CBC Početnik
            • 17.01.2013
            • 4
            • zrenjanin
            • Peugeot 309 1.6 BRD

Znači kad gledam na motor s leva na desno idu 4321 svećice.Kako je na razvodnoj kapi raspored ako može neki crtež

pozdrav

Comment

• comi 1342
              Moderator
              • 28.09.2005
              • 1126
              • NS
              • Giulietta ,PUG 106,

"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
              "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

Working...
              X