Otkako je doslo lepo vreme, posle zime tokom koje sam imao mnogo problema sa praznjenjem akumulatorom i hladnim startom, do sada je auto palio na prvi kljuc i kada je hladan i kada je vruc motor. Medjutim pre neki dan sam vozio auto i hladan je upalio iz prve, i kasnije pola sata posle gasenja motor i je i dalje bio vruc, jedva sam upalio auto, a sigurno sam 7-8 puta verglao. Ekstra je verglao svaki put, tako da nije problem do akumulatora, ali ne znam do cega moze biti ?? Auto vozim samo na gas, ako je to bitno.
Paljenje- Lada Samara
Collapse
X
-
Proveri da li nedostaje tečnosti za hladjenje.
-
-
Istina, to im je slaba tačka ali ne baš toliko a manifestuje se da neće upaliti nikako, izuzetno retko crkne napola.
Ako nema dovoljno tečnosti u sistemu nebitno koje vrste (voda antifriz) smrzne se isparivač pa teško pali ako se ugasi posle kratkog vremena od prvog startovanaj motora.
Comment
-
-
Originally posted by gago2 View PostIma antifriz u sistemu. Cuo sam da na Samarama cesto crkava komutator, ali ne znam kako se taj problem manifestuje ..
Što se tiče gasa uvek sam je vozio i palio na gas. Prvih par vožnji bilo kao benzin pa plin pa sam odustao. Moje iskustvo je da pre**** čas posla ako nisi pažljiv, pa se događa verglanje. Elektrika mi je uvek bila besprekorna, palio sam je na -13 na gas bez problema ali se procedura morala ispoštovati.Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu
Comment
-
-
Hvala vam na odgovorima. I ja sam misljenja da brzo pre****, palim je bez dodavanja gasa i kada je ovako lepo vreme pali iz prve, samo je poslednji put jedva upalila posle pola sata voznje. Videcu ako se taj problem ponovi, moracu da ga resim odlaskom kod majstora.
Comment
-
-
Originally posted by zoranc View PostImao sam Samaru i crkao mi je jednom komutator. Vozio normalno parkirao, posle nekog vremena da ga upalim hoće radi malo na leru i ugasi a da kreneš samo u teoriji.To je bilo moje iskustvo za 140kkm
Što se tiče gasa uvek sam je vozio i palio na gas. Prvih par vožnji bilo kao benzin pa plin pa sam odustao. Moje iskustvo je da pre**** čas posla ako nisi pažljiv, pa se događa verglanje. Elektrika mi je uvek bila besprekorna, palio sam je na -13 na gas bez problema ali se procedura morala ispoštovati.
Postoje neki kreteni majstori koji nameste auto tako da mušterija više ne dolazi na popravke i servise, a onda i ne šljive kasniek ad treba reklamirati bušilicu i sl...
Nema vetze sa tememom, samo interni komentar,
Comment
-
-
Originally posted by gago2 View PostHvala vam na odgovorima. I ja sam misljenja da brzo pre****, palim je bez dodavanja gasa i kada je ovako lepo vreme pali iz prve, samo je poslednji put jedva upalila posle pola sata voznje. Videcu ako se taj problem ponovi, moracu da ga resim odlaskom kod majstora.Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu
Comment
-
-
Juce sam se vracao iz Beograda i posto sam morao da svracam na nekoliko mesta, bukvalno nigde nije mogla da upali vruca, a ujutru je hladna iz prve upalila. Cekao sam po 20ak min da se ohladi pa sam onda palio, a na jednom mestu sam nasao da me poguraju i upalila je iz prve. Uvece sam otisao kod auto elektricara i tamo je svaki put upalila, tako da covek nije imao sta da mi kaze, osim da misli da nije do struje cim je palila kao mina kod njega...
Comment
-
-
Mozda kasno odgovaram,iz mog iskustva ako hladna pali iz prve,a topla nece,dosta cesto je problem sa elektronikom(plocicom) paljanja,naravno i komutator,a sto se tice plina,posto takodje vozim auto na plin,bez obzira sto imas dovoljno tecnosti u sistemu hladjenja motora,moze biti da nije dobar protok kroz isparivac i da ga ne zagrijva kako treba,sto je i kod mene bio jednom problem,da to eliminises,kad ti ne htjedne upaliti topla,pogledaj oba crijeva od vode od vode na isparivacu da li su oba isto topla ili vruca,zavisi koliko je motor zagrijan,ako je jedno hladnije,hm,to ne valja.
Comment
-
-
Evo mene opet... Prvo paljenje ujutru na benzin, pali na cvrgu sto bi se reklo...
Kasnije u toku dana kada je vruc motor moze da upali bez problema, a moze i samo da vergla u prazno... Nikakvog pravila nema... Ne osecam miris plina u posudi za antifriz, potrosnja je oko 7.5 - 8 litara na otvrenom putu... Kada nece da upali vruc, prebacim na benzin i verglam, cim pumpa povuce benzin upali bez problema... Posle vratim na plin i nastavim da vozim...
Sta sve moze da uzrokuje ovaj problem, svi mi najvise ukazuju na membrane, ali potrosnjom sam stvarno zadovoljan...
Comment
-
Comment