Paljenje- Lada Samara

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gago2
    CBC Član
    • 06.04.2013
    • 87
    • Kraljevo
    • Lada Samara

Ovo je slika isparivaca... Dodaj.rs - Besplatno postavljanje slika - 090720132763.jpg
    Ne znam na koju plavu spulnu mislis?
    Da dodam da je filter plina menjan ovog leta... Zadovoljan sam i kako ide auto, ler gas se stabilizovao, ali ovo me nervira....

Comment

• rados
      CBC Senator XXL
      • 02.03.2011
      • 539
      • G.Milanovac SRBIJA
      • OPEL ASTRA G Z16XE

o pa ovo elektronac landi renzo EC 04 , nema cok vec kad das kontakt on pusti plin pa stane ako je prekidac koji treba ako nije onda pusta stalno.poslusaj kad nece da upali dali rade oba elektro ventila za plin,onaj na isparivacu i onaj na kosu kod amortizera.

Comment

• gago2
        CBC Član
        • 06.04.2013
        • 87
        • Kraljevo
        • Lada Samara

A kako da utvrdim da li rade? Neko zujanje dok je dat kontakt ili nesto drugo ?
        Ja sada kada palim, dam kontakt, jedan elektro ventil cvakne i ja palim...

Comment

• rados
          CBC Senator XXL
          • 02.03.2011
          • 539
          • G.Milanovac SRBIJA
          • OPEL ASTRA G Z16XE

cuje se cukanje kao rele.primaknes uvo i mora da se cuje tiho sistanje plina,koji ti je prekidac u kolima dali je vremenski ili ne

Comment

• gago2
            CBC Član
            • 06.04.2013
            • 87
            • Kraljevo
            • Lada Samara

Ne. Ima polozaj plin, neutralno, benzin i menjam po potrebi... Jedino kada vozim na benzin, moram da prebacim na neutral da potrosi benzin i kada krene da trza, prebacim na plin...

Comment

• rados
              CBC Senator XXL
              • 02.03.2011
              • 539
              • G.Milanovac SRBIJA
              • OPEL ASTRA G Z16XE

ali kad je na polozaju za plin i das kontakt cuju li se ventili pa prekinu ili ne.ako ne prekidaju nesmes dugo da drzis na kontaktu jer stalno pusta plin poslusaj kod isparivaca dali sisti.

Comment

• gago2
                CBC Član
                • 06.04.2013
                • 87
                • Kraljevo
                • Lada Samara

Moracu to da proverim pa pisem sta je bilo.... Hvala

Comment

• gago2
                  CBC Član
                  • 06.04.2013
                  • 87
                  • Kraljevo
                  • Lada Samara

Izgleda da je problem resen... Vozio sam sa sa drugarom, i opet mi se desilo da nece da upali... On mi rece da dam kontakt i cekam da cvakne ventil. Tako sam uradio dva - tri puta i upalio je bez greske... I tako svaki iduci put... Izgleda da ventil iz nekog razloga pusta manje plina nego sto je potrebno, kako mi je objasnio...

Comment

• bukvic
                    CBC Član
                    • 04.04.2010
                    • 61
                    • sjenica

Nemože ventil da pušta manje plina ili više. Elektro ventil kada dobije struju sa prekidača pušta plin punim kapacitetom. To kad neće da cakne na davanje kontakta to znači da: 1. Da je neispravan elktroventil. 2. Neispravan prekidač. 3. Nedovoljno dobar kontakt na stopicama mase i + struje ili samo mase odkud je pozajmljena. I to na samom elktroventilu. Moralo bi da se proveri unimerom u momentu kada neće da cakne.

Comment

• gago2
                      CBC Član
                      • 06.04.2013
                      • 87
                      • Kraljevo
                      • Lada Samara

Pa ventil uvek cakne... Ali uvek kada dam kontakt, prodje lupam 2-3-4 sekunde pa cakne... Nikad otkad imam plin mi nije caknuo istog trena kad dam kontakt...

Comment

Working...
                      X