katalizator

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • KBDNK
    CBC Član
    • 20.07.2009
    • 33
    • Zaječar

katalizator

Malopre sam došao iz auspuh servisa u kojem su mi rekli da mi se raspao katalizator jer su delovi katalizatora dospeli u zadnji lonac koji je inače propao.
    Majstoru servisu mi je kazao da oni mogu da izbace katalizator i umesto njega stave lonac manjih dimenzija a da ostane sdrednji i zadnji lonac što bi mi naplatili 4200 din. jer ukoliko isčiste cevi od delova katalizatora i ostane katalizator takav kakav je auto će mnogo "galamiti". Kazao mi je još i to da mogu da kupim univerzalni katalizator koji košta 120 eur i onda bi mi zamenili samo zadnji l onac koji je propao i to mi naplatili 3500 dinara..
    Ja sam svestan da katalizator nije višak i da ga nisu stavili u fabrici bez potrebe, tek tako, ali se ne razumem ama baš ništa oko ovoga.
    Ah da. Sve ovo se vrti oko škode felicie 1.3 MPI 1999. godište.
    Dakle šta vi mislite šta mi je činiti?
    Hvala unapred na odgovorima.
  • kalimero1
    CBC Senator XXL
    • 01.11.2010
    • 318
    • zagreb
    • c5

bolje stavi zamjenski katalizator jer inače ne prolazi eko test,a i bez njega dobiješ limeni zvuk.

Comment

• Keketarac
      CBC Senator XXL
      • 01.09.2007
      • 588
      • Novi Sad
      • Seat Ibiza 1.2 TSI

Kod nas nema eko test.

Zamenski za 120 evra je vrlo upitnog kvaliteta i funkcije, posto na otpadu za original daju 50-100 evra.

Comment

• chaboo
        CBC Veteran
        • 17.06.2012
        • 195
        • Beograd V.Mostanica
        • citroen C5 hdi

Skidaj to I teraj neces ti da budes jedini .Ljudi skidaju I ispravne katalizatore da bi uzeli neku lovu (neki se katalizatori placaju i do 150 e polovni i zapuseni) e sad ne kazem da tako treba ali u kakvoj zemlji zivimo...

Comment

• KBDNK
          CBC Član
          • 20.07.2009
          • 33
          • Zaječar

Hvala na odgovorima. U ponedeljak skidam katalizator, čistim instalaciju i stavljam najverovatnije mali lonac namestu katalizatora...

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

I nemoj da im ostavis svoj jer ima i on svoju vrednost a drugoo naplacuju ti ugradnju lonca. Minimalna vrednosta katalizatora je 30€ sve zavisi od sifre po kojoj se vidi koliko u sebi ima platine i keramike. Ima katalizatora i od 400€ cisto da znas.
            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

Working...
            X