Daewoo Nexia, velika potrosnja?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ludidzora
    CBC Senator XXL
    • 09.01.2012
    • 310
    • Banatsko Veliko Selo
    • Fiesta 200 iz mesta!

Daewoo Nexia, velika potrosnja?

E ovako, u pitanju je Nexia 1.5 16V. Do sada je vozena na plin, na benzin samo paljena posto su dizne bile za ciscenje ili zamenu... dok jedna nije skroz crkla i zamenim sve 4. Probao sam da ga teram na benzin malo, od kuce do posla, malo po gradu, Kikindi, nije bas neka gradska voznja i postrosnja je izasla na 10l benzina. Plina, venturi, u istom rezimu trosi oko 11-12l... Meni ovo izgleda puno benzina, jel moguce da je do lambda sonde? Kada plin ustelujem da auto trosi normalno i da ide normalno uvek mi izbacuje gresku da je siromasna smesa, kada odvrnem gas da se greska ne pojavljuje oseti se da ne prija autu, ne radi lepo itd... vuce i dalje ali kao da to nije to i naravno potrosnja se povecava... pa sam kontao mozda lambda daje laznu informaciju pa i kad vozim na benzin spricca vise goriva... Sta veite?
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Ne znam, zašto otvaraš novu temu, umesto da nastaviš antologiju o legendarnoj nexiji?!

I meni izgleda preterana potrošnja, ali je pitanje, kakva je bila nakon generalke okončane pre oko godinu dana? Ako je dobro odrađeno, to je nov motor, tek razrađen.

Moguće je, da je do lambda sonde, ali i ne mora! Skoro(m) sigurno, da nije problem u njoj, jer reaguje na štel(b)ovanje gasa:

kada odvrnem gas da se greska ne pojavljuje...
    Do sada si trebao da zapamtiš, što svi majstori savetuju: sredi benzin, pa će se plin rešiti lako!

Btw. Mogao si postovati na primer u temi:

Moze li gas - plin u ovaj auto i koji? - Strana 69

Comment

• Bingodalton
      CBC Senator XXL
      • 12.11.2012
      • 316
      • Novi Sad
      • GP 1.9 JTDM Sporting

Meni ta potrosnja od 10l u gradu za taj motor deluje sasvim ok, ako vozis normalno bez da milujes papucicu gasa, pa po tome i 11-12l gasa deluje sasvim odgovarajuce potrosnji na benzin. Nexia je verujem lagana i da bi trebala mozda da trosi manje, ali sumnjam da ispod 8l u gradu moze da ide, 9-11 realnost.

Comment

• ludidzora
        CBC Senator XXL
        • 09.01.2012
        • 310
        • Banatsko Veliko Selo
        • Fiesta 200 iz mesta!

Bam ga, temu sam postavio ovde posto pitam za potrosnju benzina, ne plina... meni je nekako puno 10l posto to nije neka gradska voznja, nje ima nekih 30% i to nije bas neka gradska... i jedno pitanje za dizne, da li treba da se cuju da rade, da stekcu, kuckaju itd... ili nikako ne treba da se cuju da rade?

Comment

Working...
        X