Opel Astra 2.0 di 16v problem paljenja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vlax
    CBC Član
    • 19.02.2011
    • 10
    • Pirot

Opel Astra 2.0 di 16v problem paljenja

Zdravo svima,
    Imam problem sa mojom Astrom G 2.0DI 16v prilikom startovanja motora. Problem se prvi put javio pre mesec dana kad su pocele i prve hladnoce, jednog jutra nije htela da upali. Odvezo sam auto kod majstora i on je pronaso pocepana prelivna creva koja smo zamenili, posle cega je sve bilo ok. Nakon ove intervencije nisam imao problema. Isti problem paljenja se opet javio pre nedelju dana pa sam posumnjao i na filter goriva i kvalitet nafte. Kad sam skinuo fiter goriva bio je prljav (iako je menjan pre 1500km) a u kucistu filtera pored nafte voda. Ocistio sam rezervoar, zamenio filter i od tada nisam imao problema sa vozilom. Konsultovao sam neke majstore i na netu trazio komentare ljudi koji imaju slican problem sa njihovim vozilima, neki od njih ukazuji na problem pumpe visokog pritisaka, a reparacija iste nije jeftina. Mislim da je problem kod mene bio u filteru i gorivu, ali nisam siguran. Jos uvek testriram vozilo i mislim da ce pravi test biti kad zahladni opet. Zeleo bih da cujem komentar kao i iskustva ljudi koji su imali slican problem.
    Unapred hvala.
  • vladaomega
    CBC Senator XXL
    • 11.10.2010
    • 484
    • beograd

ako dugo vergla problem moze biti sa gumicama na diznama.

Comment

• kalimero1
      CBC Senator XXL
      • 01.11.2010
      • 318
      • zagreb
      • c5

gumice lako ispita treba skinut ventildekl i kroz povrate nadrukat oko 0,5bara pritiska,ako koja pušta
      izbacivat če mjehuriće,inače u zg su komad oko 80kn.

Comment

• Vlax
        CBC Član
        • 19.02.2011
        • 10
        • Pirot

Vergla bas dugo jer povuce vazduh, a posle toga normalno pali, bukvalno na pola kljuca. Inace auto se posle toga ponasa normalno, vuce dobro, ne prikazuje nikakve greske i ne dimi. Nisam imao problem sa paljenjem od kad sam zamenio filter goriva i gorivo. Neznam da li ce se problem ponovo javiti. Interesuje me da li neko zna koji je pritisak goriva u crevu od filtera goriva do pumpe visokog pritiska?

Comment

• vladaomega
          CBC Senator XXL
          • 11.10.2010
          • 484
          • beograd

tu nema nikakvog pritiska jer opel nema elektricnu pumpu u rezervoaru

Comment

• Vlax
            CBC Član
            • 19.02.2011
            • 10
            • Pirot

Gumice na diznama sam proverio i one su ok.

Comment

• Aca R. LA
              CBC Početnik
              • 09.10.2013
              • 6
              • Lazarevac
              • Renault Megane coupe

problem imas samo sa hladnim startovanjem motora? moze biti da te zeza senzor polozaja radilice...

Comment

• rados
                CBC Senator XXL
                • 02.03.2011
                • 539
                • G.Milanovac SRBIJA
                • OPEL ASTRA G Z16XE

pozdrav;probaj jutri kad treba da upalis auto,odvi filter nafte i vidi dali je prazan.ako jeste odnosno ako nije pun nafte vraca ti naftu nazad u rezervar i pumpa ostaje suva,pa vergla dok ne povuce.Imao sam takav slucaj u servisu

Comment

• Aca R. LA
                  CBC Početnik
                  • 09.10.2013
                  • 6
                  • Lazarevac
                  • Renault Megane coupe

Radose, upravu si, moze da bude da ne zadrzava gorivo u sistemu sto znaci da u tom slucaju moze da bude problem kod bespovratnog ventila (regulator pritiska) koji zadrzava gorivo u sistemu da ga ne vrati nazad. mislim da se taj ventil na Opelu nalazi na letvi dok je na nekim modelima u samoj pumpi... moze se izmeriti pritisak na njemu i da se tako proveri.

Comment

• Vlax
                    CBC Član
                    • 19.02.2011
                    • 10
                    • Pirot

Juce sam ostavio auto na uzbrdici ceo dan. Kad sam pokusao da ga upalim nije hteo. Spustio sam auto na ravnom putu i posle verglanja od nekih 5-6 sekundi auto je upalio. U rezervoaru sam imao oko 1/4 goriva. Da li je u pitanju bezpovratni ventil ili imam neki problem u rezervoaru? Da li moj auto poseduje pumpu u rezervoaru (Opel Astara G 2.0di 16v 2000.god)? Na konektoru kod rezervoara imam pet kablica, nisu valjda svi za nivo goriva?

Comment

• kalimero1
                      CBC Senator XXL
                      • 01.11.2010
                      • 318
                      • zagreb
                      • c5

nema pumpu u tanku a ovo sa uzbrdicom kad imaš malo goriva ti je njihova stara bolest.

Comment

• b_samardzic
                        CBC Senator XXL
                        • 02.04.2005
                        • 1557
                        • Smederevo

Proveri kojom brzinom ti se vrti anlaser. Ispod 300 obrtaja ne valja.

Comment

• Vlax
                          CBC Član
                          • 19.02.2011
                          • 10
                          • Pirot

Pogresio sam za pumpu u rezervoaru, nama je. A i u vezi kablica ima ih samo dva.

Comment

• Vlax
                            CBC Član
                            • 19.02.2011
                            • 10
                            • Pirot

Mislis da je problem sa alnaserom?

Comment

• ada
                              CBC Senator XXL
                              • 04.06.2005
                              • 2375
                              • Novi Sad
                              • Svasta nesto

a da nije bobina???

ajde probaj ujutru da ga parkiras kljunom nizbrdo i vidi sta ce se desiti. Uglavnom kod te astre je problem ili prelivno crevo ili gumice na pumpi.
                              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

Working...
                              X