Vectra C, menjač F17C, kvar

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Grumpy
    CBC Veteran
    • 30.10.2009
    • 151
    • Cartolle, Cattaro bay
    • Meriva B, BMW 520d

Vectra C, menjač F17C, kvar

Auto je Vectra C karavan, Z18XE, star 9 godina, a pre nedelju dana je poceo da se čuje kao da čangrlja nešto iz samog menjača. Kod jednog "majstora" u kraju sam digao auto na dizalicu, i dolili smo više od pola litre ulja, a na čepu ima metalnih opiljaka, sitnih. Čuje se malčice ležaj od diferencijela, ali kada se upali i ubaci u drugu, treću... čuje se "čangrljanje". Na satu je 180k. Čangrljanje se pojačava sa porastom brzine, a moj utisak je da zvuči kao polomljen kardan.

E sad. Ovih Vectri na benzinu i nema mnogo, nalazim na oglasima F17 od Vectre B, Astre G... ali mi se cini da nije isti finalni odnos i diferencijal, a po slikama ni kućiste (zvono) menjača mi ne deluje isto. Može li da se ubaci takav menjač, ili da jurim ovaj kao moj? Oznaka na mom menjaču je F17C394.

Inače, pre nedelju dana na povratku iz Bg za Tivat negde od polovine puta na dole, povremeno mi se javljalo "štucanje" u vožnji... što sam pripisao diznama ili nečemu već iz sistema napajanja i paljenja, pošto ujutru kada je hladan radi neravnomerno prvih minut, dva dok se malo ne zagreje, a kasnije je sve ok u radu motora. Malo sam procunjao po internetu i iskustvima, i biće da su tada i krenuli neki ozbiljniji problemi sa samim menjačem, t.j. ako sam razumeo materiju, "štucanje" bi poteklo od problema u samom menjaču, wright??

Našao sam da postoji neki servis menjača u Šapcu... zna li ko šta o tome, kakvi su, valja li to što rade... da se ne zalećem iz Tivta za Šabac tek onako, da malo trošim dane i gorivo. Žegarac, jel' tako? Ako je cena remonta u rangu polovnog, ko zna kakvog, ne bi mi bilo teško da odem i da to uradim tamo, pa da znam šta posle imam na autu.

thx
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

zegarac 063681336 i garantuje za sve sto uradi.
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• WEST 014
      CBC Senator XXL
      • 17.08.2010
      • 862
      • Valjevo
      • Audi A4

Zegarca sam upoznao tako sto je mom bratu radio menjac na kombiju. Sta reci covek je legenda!

Comment

• Grumpy
        CBC Veteran
        • 30.10.2009
        • 151
        • Cartolle, Cattaro bay
        • Meriva B, BMW 520d

Probao na par otpada, nemaju menjač za Vectru C na benzinu, a kada bi imali bio bi 200-250 ojra...
        ... zvao onog lika iz Šapca, on radi sa polovnim delovima iz stranaca ili lupanih, i u najskupljoj varijanti (skidanje menjača i pakovanje delova) bi to bilo 200 ojra sa rukama, gotovo u toku tog dana, 2-3 sata posla.

S obzirom da mi treba auto, a nemam vremena da ga ostavim kod nekog majstora i čekam da se popravi/stignu delovi/ne stignu delovi... verovatno ću ići na opciju "Šabac"...

thx

Comment

• Grumpy
          CBC Veteran
          • 30.10.2009
          • 151
          • Cartolle, Cattaro bay
          • Meriva B, BMW 520d

Problem solved...

Bio u Šapcu, momci su otvorili i izvadili komplet iz kućišta menjača... otišao ležaj na osovini na kojoj su nanizane brzine.
          Ubačen drugi menjač, t.j. snop sa brzinama od F17, final drive je sada 3.74 umesto 3.97... ide kao i pre (t.j. drugom ide do 90, kao i ranije)... malo je duža 5-ta, nekih 200rpm manje na satu... dovezao se juče iz Bg za Tivat... nema neke razlike u vožnji po brdu, a potrošnja je,čini mi se, manja za 0.5l.

price, ako nekog zanima, 200e sa rukama.

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

i sto je jos najbitnije, zegarac daje garanciju na to sto uradi ako se nevaram 12 meseci. Do sada mi uradio barem 50 menjaca.
            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

Working...
            X