grejno telo nastavak

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • fantastik
    CBC Senator XXL
    • 28.07.2005
    • 417
    • Novi Sad

grejno telo nastavak

nastavak posto je tema zakljucana a nisam pitao do kraja, prvo nema potrebe da se svadjate svaki savet je dobro dosao.

jel mora da se sipa taj aditiv za zaptivanje direkto u hladnjak ili moze kod motora da se otkace creva koja idu u hladnjak za grejanje u kabini i tu sipa sredstvo kako ono nebi otislo u ceo sistem i slucajno ga zatvorilo tamo gde netreba,

priznajem da je malo rizicno da sipam to u zatvoren sitem hladjenja pa da se zacepi gde netreba pa me popravka od 150e kosta 1500e
  • Daka
    CBC Senator
    • 15.06.2005
    • 277
    • Subotica

To se sipa u hladnjak.Ali moras prethodno skinuti cep od hladnjaka pre nego sto upalis auto,kad ga upalis cekas dok ne dobije radnu temperaturu i tek kad dobije radnu temperaturu sipas tu tecnost i cekas jedno 20-30 minuta da ti radi na leru kako bi on to izokrecao u sistemu i naravno nezatvaras cep.Cep zatvaras kad ga ugasis i zavrsis sa "operacijom"! Ova tecnost ima funkciju SVe dok neispustis antifriz u koji je sipana tecnost,kad ispustis antifriz i dejstvo te tecnosti prestaje.Znaci ako menjas antifriz moras i ponovo tecnost da sipas na isti nacin kao sto sam ti objasnio na pocetku.Moje iskustvo je sledece,ja sam to vec drugi put uradio, znaci ulazim u trecu godinu s tim istim antifrizom i sve je u redu sto se hladjenja motora tice, presao sam kazem ti 40000 km(na more sam isao, nikakvih prokuvavanja zacepljenja sistema nisam imao).I jos nesto rezultati su vidljivi tek kad predjes nekih 100 km u voznji!!

Comment

• dintel011
      CBC Senator XXL
      • 12.03.2005
      • 348
      • Beograd, Vidikovac

@Daka
      Koju si ti tecnost sipao?
      Ja sam resio curenje hladnjaka sa onim prahom sto se prodaje na Jugopetrolovim pumpama, kosta 50 dinara.

Kupio sam i Wurth tecnost, ako ovo procuri, mada za 7 dana nije.
      Wurth ima na OMV pumpama, kosta oko 500 dinara i ima posebno za sisteme sa posudom a posebno za sisteme gde je samo hladnjak.
      Ovaj prah ne bi ni sipao da ortak nije, isto na kalibri zakrpio ne rupu nego rupetinu i to na lulici hladnjaka gde ulazi crevo.

Comment

• Daka
        CBC Senator
        • 15.06.2005
        • 277
        • Subotica

Prvu sto sam uzeo je bila sa buvljaka u nekoj prodavnici autodelova,a druga bocica je kupljena u prodavnici motornih ulja modrica i kaiseva u Subotici,nista posebno,nije neka markirana i poznata roba,cak mislim da je domace jer je uputstvo na srpskom bilo a to je inace u boci od 1 decilitar i pre upotrebe treba DOBROOO izmuckati....Ma probaj nista bre ne kosta a ustedeo si DEBELE pare ako ZAPTIJE!!

Comment

• fantastik
          CBC Senator XXL
          • 28.07.2005
          • 417
          • Novi Sad

kako je tacno ime tog proizvoda za zaptivanje

Comment

• Daka
            CBC Senator
            • 15.06.2005
            • 277
            • Subotica

Odes u prodavnicu autodelova i pitas :"Izvinite da li mozda imate tecnost za zaptivanje hladnjaka ?",i on ce ti dati sta bude imao...na tebi je samo da odlucis da li zelis ili ne....nemas neku posebnu marku ili proizvodjaca!!

Comment

• Wiz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3104
              • Nish

kako vidim ima sad i u ovim velikim marketima i to raznih proizvodjaca,Wurth.Liqui Moly,Car Plan,pa biraj

Comment

• BOOST
                Founder - Admin od Začetka
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Prebacheno iz autodijagnostike u motor.
                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                move your mind

Comment

• Daka
                  CBC Senator
                  • 15.06.2005
                  • 277
                  • Subotica

Noooo....jesi zacepio RUPU?

Comment

Working...
                  X