astra g 1,7cdti slabo vuce

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • karin
    CBC Član
    • 07.05.2008
    • 14
    • Beograd

astra g 1,7cdti slabo vuce

auto je astra g 1,7cdti(isuzu motor) 2008 godiste, presla 130000(prava kilometraza),kupio sam skoro, tako da zbog raznoraznih obaveza prvenstveno posla nisam bas stigao da se provozam, auto ide dobro, vuce uzbrdo, radi mirno, bez ikakvih trzaja ili smetnji,ne dimi, juce krenem na auto put, pa ko velim da ga malo produvam, kad ono, auto bez ikakvih problema dodje do 135 km/h i ni kilometar vise, obrtaji na 3000, papucica gasa do poda,ali nista se ne desava, smanjim malo gas pa prebacim u 4 da ga malo zaletim, bez problema do 110 km/h i to je to, obrtaji takodje do 3000 i nista vise,ista prica i sa 3 brzinom do 70 km, nikakva lampica nije se upalila, na instrument tabli. Vec sam zakazao za cetvrtak kod majstora u auto kuci Brajic u Rakovici,rekose da je to mehanicki kvar,pominjali su klapnu ili ventil turbine, ali ja ko velim da pitam mozda je neko imao slicne probleme.
    Pozdrav i Hvala
  • karin
    CBC Član
    • 07.05.2008
    • 14
    • Beograd

da dopunim temu, kod brajica nisu na dijagnostici ustanovili nikakvu gresku, pregledali sva creva, klapnu,ocistili map ili maf senzor (nisam ih dobro razumeo)koji je kazu bio dosta zaprljan,(cudno im je sto nije nista pokazivao na dijagnostici i nije palio lampicu) ,pored toga nameravali su da zamene ventil pritiska turbine, koji trenutno nisu imali,a na koji najvise sumnjaju. Zbog obaveza i praznika uzeo sam vozilo i provozao ga sve je u najboljem redu, prima gas ide i preko 3000 obrtaja, sve izgleda ok, nakon 15 minuta voznje, opet se vraca na staro. Parkiram vozilo zavrsavam neke poslove i krecem, opet ga probam opet sve u redu. Nisam presao neku kilometrazu, ali ovih dana nameravam, pa cu videti sta ce se jos desavati, ali cini mi se da mi zamena ventila ne gine.
    danas sam opet koristio auto, opet je sve u redu vuce ide dobro obrtaji ok, onda posle nekog vremena opet nije, pomislio sam da se kvar desava kada auto postigne radnu temperaturu (oba prethodna puta kada nije hteo da radi kako treba vozio sam vise od 15 minuta), ali evo sad sam se vratio kuci, auto je na nekim kracim relacijama postigao radnu temperaturu ali je radio bez problema 30 minuta koliko mi je trebalo da dodjem kuci a ja sam ga celim putem mucio.Sad dali moze da bude da je do spoljasnje temperature (neki senzor) jer se kad razmislim dobro ovaj problem javljao rano ujutro i uvece kada je spoljasnja temeperatura manja?
    Last edited by karin; 15.02.2014, 14:44.

Comment

• karin
      CBC Član
      • 07.05.2008
      • 14
      • Beograd

Problem resen u pitanju je bilo crevo vakuma (rekose i koje ali nisam zapamtio)kad budem ustanovio koje je objavicu, uzeo vozilo u cetvrtak, vozio ga poprilicno, sve je u najboljem redu, vuce bolje,

Comment

• ragazzoni
        CBC Senator XXL
        • 24.02.2009
        • 774
        • Obrenovac i okolina
        • Opel Omega 2.0i-16v

Dobro bi bilo da tačno kažeš i koje. I ako priča ima srećan kraj, za tebe, zbog pomoći drugima, sličnih problema, dobro bi bilo da znamo kako je i došlo do srećnog kraja.
        ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
        Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

Working...
        X