I kod mene ista prica(samo kanalni kajs) i to bas od kako je pocelo vlazno vreme.Znaci verovatno vlaga,da napomenem meni se cuje samo kod prvog jutarnjeg paljenja,kad se zagreje gubi se zvuk.
E Brick kad spomenu alternator,moze li se to dovesti u vezu sa povremenim paljenjem lampice alternatora,desi se jedanput u 5-6 dana da se upali na kratko?
rece mi jedan komsija..da ima i neki gumeni nosac koji ide kod alternatora...pa kao kad on ode...alternator " bezi" od kajsa,pa se kajs sam labavi!?!.
kajs deluje staro kad se gleda(pobeleo je malo) ,ali nije poceo da se krza.
rece mi da nije lose da probam da stavim "malo" shiri..ovaj je 9,5mm ima i od deset mm.
sutra cu da prostudiram.
i ovaj moj..kad se zagrejen ne skripi..ali ponekad da ,kad je ladno dosta.
nisam imao takvih problema na ranijim automobilima( ili je pucao,pa onda novi..ili se razlabavi pa ga dotegnem). ... A vi kako te a? ))))
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
kupite NAZUBLJENI klinasti. resava SVE ranije probleme... skuplji mozda 10% ali hebe kevu!
i traaaje... dok se ne setite da bi bilo dobro da ga zamenite
pozdrav
pa svi su klinasti nazubljeni, drugaciji odavno nisam ni video ni u jednom autu.
i ovaj moj..kad se zagrejen ne skripi..ali ponekad da ,kad je ladno dosta
ako te tesi, moj ne skripi ali ispusta "zvuke" koji podsecaju na sum lezajeva.
i tako evo vec trecu godinu koliko je auto kod mene.
razlog je sto je ostario materijal, proizveden je (po datumu na njemu) daleke 1995. godine i ima iza sebe preko 100.000km.
nikako da crkne, rezervni mi u gepeku i cekam bas da vidim dokle ce ovako. (a i treba da se odvrne 5 srafova da bi se mogao zameniti, ukljucujuci i zakretanje klima kompresora pa mi se ne radi bez preke potrebe a ovaj jos dobro radi).
kada se zagreje motor, tj kais cesto bude i besuman.
inace je dobar test za servisere/automehanicare.
zacudio bi se covek kakvoh se sve teorija mze naslusati kada se masti pusti na volju i nagadja onako iz rukava (dijagnostika sta je to bese)
za test, dok se cuje poprskaj kais sa malo vode dok se okrece, odmah ce prestati buka.
time ujedno imas i dijagnozu da je kasi uzrok buke.
inace, stari stos je da namazes obicnim sapunom ivic kaisa odnosno ivice remenica i kais ce prestati da proklizava, pa cak i kada nije optimalno zategnut.
moj ce klinasti kais izgleda uspeti da pregura i celih 150.000km s obzirom da se jos dobro drzi osim povecane buke kada je hladan. i sto je postao pepeljaste boje spolja
nije ono cviljenje, ne kliza samo podseca na buku lezajeva, sistanje vise.
He he. Ne sapunicom i vodom. Znate cime su se nekada (i sada negde) mazali kaisevi u mlinovima recimo? KALAFONIJUMOM
Nije trajno resenje i ne preporucijem ali sam tako lecio kad sam morao kasetofone. Kalafonijum rastvoren u acetonu se inace koristi za premazivanje nove stampane plocice pre lemljena i ja to lepo uzmem i premazem zamajac kasetofona i remenicu na motoru. Nikako ne gumicu (kais) da je ne rastvori aceton slucajno. Kad se osusi nabacis losu (isteguntu) gumicu koju obrises alkoholom celom duzinom polako i on samo pichi. Traje tako dosta dugo mogu vam reci dok nova gumica ceka "u gepeku" za zamenu.
Comment