Renault Megane - zamena seta kvačila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lounge
    CBC Početnik
    • 13.07.2009
    • 6
    • Beograd

Renault Megane - zamena seta kvačila

Izvinjavam se ako je slična tema bila postavljena ranije, nisam uspeo da je pronađem pretragom. Takođe, ukoliko sam promašio temu, molim moderatora da premesti post na odgovarajuće mesto na forumu.

Radi se o Reno Meganu 1.5 dCi, 2006 g. - po preporuci servisa u kome održavam automobil nekoliko godina (radi se ovlašćenom Renault servisu u Beogradu) uradio sam zamenu seta kvačila. Sada prilikom vožnje osećam da je pedala "mekša" nego što je bila, ali u poređenju sa pedalom na drugom automobilu na kome je nedavno zamenjena (Ford Focus) ona je dosta "tvrđa". Nemam Megan sa kojim bih to mogao da uporedim pa me interesuje mišljenje ljudi koji su iskusniji po tom pitanju - da li je na Meganu to očekivano? Znam da je u pitanju subjektivan osećaj, ali neko možda ima iskustva sa ovim...

Druga stvar (koja me više brine) je to što je pedala kvačila ostala visoko (imam utisak da ni za milimetar nije niža nego ranije), čak ima (grubo procenjeno) santimetar ili dva lufta pre nego što počne da pruža otpor kada se pritisne (kao što je imala i ranije). Kada kažem da je "visoka" mislim na položaj pedale (i dalje je viša od pedale kočnice), dok je odvajanje prilikom promene brzine niže nego ranije (što je u redu). Da li je ovakav (visok) položaj pedale očekivan (da li se visina položaja pedale može podešavati posle zamene seta)?

Unapred hvala na odgovorima.
Working...
X